Hyppää sisältöön

Jääkarhuja, samppanjaa, joogaa – millainen on unelmiesi teemamatka?

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 20.02.2016
Teemamatkalla näet, koet ja teet sitä, mistä olet eniten innoissasi. Voit saada myös uusia samoista asioista kiinnostuneita ystäviä.

Teemamatkalla näet, koet ja teet sitä, mistä olet eniten innoissasi. Voit saada myös uusia samoista asioista kiinnostuneita ystäviä.
 

A niin kuin arktiset alueet

Siperianhuskyjen kyydissä maisemat vaihtuvat, aurinko paistaa ympäri vuorokauden ja jäätikön kauneus mykistää. Ehkä onnistut näkemään hylkeitä, valaita tai etäällä kulkevan jääkarhun?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lue lisää: Olympia Kaukomatkatoimiston retket Huippuvuorille
 

E niin kuin energiaa elämään

 
Mikäli haluat panostaa hyvään oloon ohjatusti tai omatoimisesti, kannattaa tutustua Aurinkomatkojen hyvän olon lomakokoelmaan. Crossnature ja jooga ovat hyvää treeniä, joista saa energiaa arkeen.

Viikon joogamatkalla päivä käynnistyy herättelevällä ja energisoivalla dynaamisella joogalla, ja auringon laskiessa lempeä yin-jooga rauhoittaa. Treenien jälkeen voit hemmotella itseäsi spa-hotellin hoidoilla.
 
Crossnature on kehonpainoharjoittelua, jossa yhdistyy eri urheilulajeja voimailusta aerobiseen hikitreeniin. Suomalainen ohjaaja vetää tunnit, ja harjoittelu sopii niin aloittelijoille kuin kokeneillekin treenaajille.

Lue lisää: Aurinkomatkojen hyvän olon lomakokoelmat
 

H niin kuin hyvinvointi

 
Hyvinvointiloma auttaa jaksamaan ja nujertamaan stressioireet. Hyvinvointiloman voit muotoilla itse: käy päivällä jooga- tai pilatestunnilla, pyöräile tai patikoi. Hemmottele sen jälkeen itseäsi ihanissa hieronnoissa ja kylpylähoidoissa. Tee sitä, mikä saa mielesi hyväksi ja virkeäksi. Hyvinvointipaketteja löytyy jokaiseen makuun monilta matkanjärjestäjiltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvinvointiloma
 

I niin kuin Irlanti

 
Irlanti on suomalaisten kestosuosikki. Viikon kiertomatkalla ehdit nähdä vihreän saaren keskeiset kohteet ja kaupungit – koe Belfast, sympaattiset maalaiskylät, linnat, Atlantin rannikon jylhiä kallioita nuolevat maisemareitit ja kelttien muinaishaudat. Reissu on hyvä lopettaa Dubliniin, joka on Lonely Planetin kaupunkikohteiden listalla kolmannella sijalla.

Lue lisää: OK-Matkojen Tarujen Irlanti ja Belfast
 

K niin kuin kiertomatka uteliaille uppoutujille

 
Oletko utelias ja haluat kokea matkalla mahdollisimman paljon? Kiertomatka voi olla sopiva vaihtoehto seuraavalle lomallesi.

Esimerkiksi suurella Yhdysvaltojen kiertomatkalla kuljetaan läpi koko mantereen: New Yorkista Washington DC:hin, New Orleansiin, New Mexicoon, Utahiin, Grand Canyonille, Las Vegasiin, San Franciscoon ja Chicagoon. Reissulla otetaan haltuun kaikki tärkeimmät nähtävyydet.

– Osa matkasta tehdään lentäen, osa jenkkityyliin roadtrippinä, kertoo TEMA-koordinaattori Pirjo Salminen Finnmatkoilta.

Lue lisää: Finnmatkojen TEMA-kiertomatkat

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Golden Gate -silta San Franciscossa
 
Haluatko kokea vilskettä, luontoa, aitoja paikallisia elämyksiä ja täydellistä rentoutumista?Aurinkomatkojen yhdistelmämatkalla, valmiiksi paketoidulla risteilyllä tai kiertomatkalla voi ottaa parhaat puolet kaikesta.

Vinkki: hyödynnä Finnairin lentokohteet ja Aurinkomatkojen hotellit lomaillessasi Kaukoidässä, Euroopassa tai Kaukolännessä.

Lue lisää: Aurinkomatkojen yhdistelmämatkat
 

M niin kuin maistellen maailmalla

 
Aistinautintoja ja hyviä makuja rakastavalle paras teemaloma on ruokakulttuurimatka. Euroopassa löytyy lukuisia kohteita, joissa nautiskelija viihtyy ja tekemistä riittää. Esimerkiksi Pohjois-Italian Piemonten kaunis maaseutu, hämmentävän hyvä lähiruoka ja paikallisten tilojen viinit jäävät mieleen.

Lue lisää: Matkavekan viini- ja ruokamatka Pohjois-Italiaan
 

R niin kuin risteily

 
Tosiristeilijät tietävät, että satamasta toiseen seilaaminen on mukava tapa nauttia lomasta, hyvästä ruoasta ja juomasta sekä laadukkuudesta – ja nähdä samalla maailman merta ja upeita satamakaupunkeja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Risteilyt ovat tällä hetkellä nosteessa, ja Välimeren risteilyjen kysyntä kasvaa. Vannoutunein risteilijä testaa erilaiset laivat ja luokitukset – Royal Caribbean International on hyvä startti, seuraavaksi kokeillaan astetta laadukkaampi Celebrity Cruises ja lopulta Azamara, joka saapuu aina kauneimpiin kaupunkisatamiin.

Lue lisää: CWT Kaleva Travelin risteilymatkat
 

S niin kuin samppanja

 
Miltä kuulostaisi samppanjamatka hyvällä naisporukalla? Kuohuvan ja kauniiden maisemien takia kannattaa matkustaa Champagneen ja pistäytyä tuottajan luona maistelemassa kuplivaa.

Ranskan maaseudulla riittää tekemistä, joten kerää kaveriporukka ja anna ammattilaisen paketoida toiveidesi mukainen matka, jossa nautiskellaan samppanjaa, pyöräillään historiallisilla reiteillä ja pistäydytään maalaismarkkinoilla tai kyläjuhlilla.

Lue lisää: Pamplemoussen ruoka- ja viinimatkat Ranskaan
 

T niin kuin taide-elämykset

 
Teatteri, musikaali, ooppera tai baletti tyydyttää kulttuurinnälän. Valmiiksi paketoidulle kulttuurimatkalle on helppo suunnata Tallinnaan, ja viettää samalla kaupunkilomaa. Tallinna on myös erinomainen paikka kokea konserttielämyksiä. Kuljetukset, liput ja hotelli hoituvat kaikki yhdeltä luukulta.

Lue lisää: Matkapoikien konsertti- ja kulttuurimatkat
 

V niin kuin vaellusmatkat

 
Vaellusmatkat ovat valtavassa nosteessa. Viikko Itävallassa, Bad Gastein ja viiden päivän alppivaellus – onko parempaa tapaa viettää kesälomaa? Aamupalan jälkeen lähdetään patikoimaan, ja iltapäivällä vietetään after walkia. Vaellusmatkan voit valita oman kuntotason mukaan: aloittelija ottaa helpon tason ja haastetta kaipaava varaa vaativamman paketin, jossa nousut ja laskut pistävät fysiikan koetukselle.

Lue lisää: STS Alppimatkojen Bad Gastein ja vaelluspaketit
 
Silmiä hivelevät maisemat, raitis ilma ja upea luonto kuuluvat hyvän olon vaellusmatkaan. Aktiivilomalla, parhailla vaellusreiteillä voi kokea lempilomakohteesi uusin silmin. Eri vaikeusasteiset ja pituiset vaellukset kutsuvat kokeneita patikoijia ja kevyemmästä liikkumisen ilosta nauttivia luonnonystäviä.

Lue lisää: Aurinkomatkojen vaellusmatkat
 

3 vinkkiä teemamatkaajalle

1. Kerää oma ryhmä kokoon ja pyydä tarjousta matkanjärjestäjältä juuri siitä teemasta ja kohteesta, joka teitä kiinnostaa. Matkatoimistojen asiantuntijat ovat olemassa sinua varten.

2. Kun ostat teemamatkan matkanjärjestäjän kautta, olet valmismatkan turvan piirissä. Valmismatkan ostajan oikeudet ja turva on säädetty EU-direktiivillä ja Suomen valmismatkalainsäädännöllä. Matkanjärjestäjällä on iso vastuu siitä, että matkasi onnistuu. Mitä tahansa matkalla sattuu, matkanjärjestäjä auttaa.

3. Apunasi on joukko kohteen parhaita asiantuntijoita. Matkapaketissa kaikki olennainen on valmiina ja oppaat johtavat matkaa – sinä keskityt nauttimaan. Matkanjärjestäjät ovat alansa kovimpia ammattilaisia, joilta löytyy palveluasennetta ja apua.
 
Artikkeli on osa Suomen matkatoimistoalan liiton valmismatkoista kertovaa sarjaa, jonka tarjoavat Apollomatkat, Aurinkomatkat Oy, Detur Finland Oy, Finnmatkat Oy, Helin Matkatoimisto Oy, CWT Finland Oy/Kaleva Travel, Kouvolan Matkatoimisto Oy, Lomalinja Oy Holiday Tours Ltd, Matkapojat Oy, MrTravel, OK-Matkat, Oy Kon-Tiki Tours Ltd. / Matkaseniorit, Olympia Kaukomatkatoimisto, Pamplemousse Oy, Primera Holidays Oy/ Matkavekka & Lomamatkat, Rantapallo Oy, STS Alppimatkat, Tjäreborg Oy.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

All inclusive

All inclusive vai tavallinen pakettimatka – kumpi sopii sinulle?

Värikkäitä kreikkalaisia taloja turkoosin meren äärellä

Kreikka on ensi kesän suosituin matkakohde: yli puolet pakettimatkoista suuntautuu Kreikkaan

Mallorca, Espanja

Joulu ulkomailla on monien suunnitelmissa – tänä vuonna rahaa käytetään aiempaa enemmän

Rantaloma

Kehno sää saa lähtemään ulkomaille – suomalaiset matkustavat kesällä 2017 enemmän kuin aikaisemmin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja