Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Joulu tuo muutoksia liikenteeseen – katso juhla-ajan poikkeusaikataulut

Turun kaupunki / Tim Bird artikkelin kuva
Uutiset
Joulu tuo runsaasti poikkeuksia bussi- ja juna-aikatauluihin. Katso tästä, miten juhlapyhät vaikuttavat liikenteeseen!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 18.12.2015
facebook   whatsapp

Muutoksia junien ja bussien aikatauluissa

Junaliikenteessä on joulun ja uudenvuoden aikoihin luvassa poikkeusaikatauluja. VR:n mukaan kauko- ja lähijunat kulkevat harvennetusti jouluaattona 24. ja joulupäivänä 25. joulukuuta 2015. Jouluaattona junaliikenne alkaa hiljentyä puoliltapäivin ja pysähtyy noin kello 18 mennessä kokonaan.

Joulupäivänä liikenne käynnistyy hiljalleen noin kello 10 alkaen. Tapaninpäivänä sekä loppiaisena 6.1. ajetaan sekä kauko- että lähiliikenteessä pääsääntöisesti sunnuntaivuorojen mukaan.

Juhlapyhinä myös Venäjän liikenteessä on poikkeusaikatauluja. Jouluaattona ja joulupäivänä osa Helsingin ja Pietarin välisistä Allegro-vuoroista ei ole kulussa, mutta vuodenvaihteessa junia ajetaan useamman yksikön voimin. Uudenvuoden ja loppiaisen aikaan Moskovasta Helsinkiin kulkee normaalien Tolstoi-vuorojen lisäksi kuusi lisäjunaa.

Myös bussiliikenteen aikatauluissa on runsaasti muutoksia jouluna, vuodenvaihteessa ja loppiaisena. Osa vuoroista jää pyhinä kokonaan ajamatta, varsinkin jouluaattona ja ensimmäisenä joulupäivänä.

Kaikki aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeukset mukaan lukien löytyvät aikatauluhausta Matkahuollon verkkosivuilta. Aikatauluhakuun kannattaa syöttää tarkka lähtöpäivä, jotta hakupalvelu osaa huomioida mahdollisen matkustuspäivälle osuvan poikkeusliikenteen.

Lähde: VR, Matkahuolto
Kuva: Turun kaupunki / Tim Bird

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.