Hyppää sisältöön

Matkusta tänä kesänä aiempaa kätevämmin junalla kotimaan kohteisiin – tällainen on VR:n uusi lomalippu

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 21.05.2021
VR:n uudella lomalipulla voit suunnitella itsellesi kiinnostavan reitin kotimaan kohteiden välillä Interrail-lipun tyyliin.

Junalla helposti kesälomalle kotimaassa

Koronapandemia on rajoittanut suomalaisten ulkomaanmatkoja ja myös tulevana kesänä moni matkailee kotimaan maisemissa. VR tuo kesäksi myyntiin uudenlaisen lipputyypin, joka helpottaa kotimaan kohteisiin tutustumista junalla matkustaen ja tuo joustavuutta junamatkustamiseen.

– Olemme saaneet paljon toiveita lipusta, joka mahdollistaisi spontaanin matkustelun kotimaassa. Uusi lipputyyppimme lomalippu vastaa tähän tarpeeseen. Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa. Matkan voi aloittaa silloin kun itse haluaa ja varata junamatkan sinne, missä aurinko paistaa. Uskon, että lomalippu ei jää vain tämän kesän kokeiluksi. Lomalippu on rakennettu yhdessä asiakkaidemme kanssa, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi lomalippu muistuttaa kansainvälistä Interrail-lippua, joka on tuttu Euroopan junamatkoilta. VR:n lomalipulla saa matkustaa lipun voimassaoloaikana rajattomasti lähi- ja kaukojunissa ja matkan reitin voi valita itse vapaasti. Lippua hyödyntäen on helppo vierailla saman loman aikana lukuisissa eri Suomen matkakohteissa, ja lippu mahdollistaakin kätevämmän lomailun kotimaassa myös ilman autoa.

Lomalipun kestoksi voi valita 5, 7 tai 9 päivää. Viiden päivän lippu maksaa aikuiselta 119 euroa, seitsemän päivän 139 euroa ja yhdeksän päivän 139 euroa. Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat lomalipusta alennusta tavallisten käytäntöjen mukaisesti. Esimerkiksi lasten viiden päivän lippu maksaa 59,50 euroa.

VR:n lomalippuja voi ostaa 8.8. saakka ja matkustusajankohta on 1.6.–31.8.2021. Lipun saa ostettua VR Matkalla -sovelluksesta.

Lomalipun lisäksi VR laskee myös kesäksi lippujen hintoja tietyillä reiteillä. Tavallista edullisemmin junalla pääsee esimerkiksi Helsingistä Turkuun ja Jyväskylään.

Lähde: VR
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Jouluruuhka 2018

Jouluruuhkaa lentokentillä ja junissa – varaudu saapumalla ajoissa

Joulun menoliikenne

Aikataulumuutoksia ja ruuhkahuippuja – katso tietopaketti joulun liikenteestä

Juhannuksen menoliikenne

Näin juhannus vaikuttaa liikenteeseen: osta liput nyt – liikenteessä jälleen Suomen pisimmät ruuhkat

Makuuvaunu

Näin pääsiäinen vaikuttaa juna- ja bussiliikenteeseen – hanki liput ajoissa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja