Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Matkusta tänä kesänä aiempaa kätevämmin junalla kotimaan kohteisiin – tällainen on VR:n uusi lomalippu

Shutterstock artikkelin kuva
Suomen matkailu
VR:n uudella lomalipulla voit suunnitella itsellesi kiinnostavan reitin kotimaan kohteiden välillä Interrail-lipun tyyliin.
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 21.05.2021
facebook   whatsapp

Junalla helposti kesälomalle kotimaassa

Koronapandemia on rajoittanut suomalaisten ulkomaanmatkoja ja myös tulevana kesänä moni matkailee kotimaan maisemissa. VR tuo kesäksi myyntiin uudenlaisen lipputyypin, joka helpottaa kotimaan kohteisiin tutustumista junalla matkustaen ja tuo joustavuutta junamatkustamiseen.

– Olemme saaneet paljon toiveita lipusta, joka mahdollistaisi spontaanin matkustelun kotimaassa. Uusi lipputyyppimme lomalippu vastaa tähän tarpeeseen. Lomalipun voi ostaa, vaikka ei edes tietäisi, minne aikoo matkustaa. Matkan voi aloittaa silloin kun itse haluaa ja varata junamatkan sinne, missä aurinko paistaa. Uskon, että lomalippu ei jää vain tämän kesän kokeiluksi. Lomalippu on rakennettu yhdessä asiakkaidemme kanssa, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola.

Uusi lomalippu muistuttaa kansainvälistä Interrail-lippua, joka on tuttu Euroopan junamatkoilta. VR:n lomalipulla saa matkustaa lipun voimassaoloaikana rajattomasti lähi- ja kaukojunissa ja matkan reitin voi valita itse vapaasti. Lippua hyödyntäen on helppo vierailla saman loman aikana lukuisissa eri Suomen matkakohteissa, ja lippu mahdollistaakin kätevämmän lomailun kotimaassa myös ilman autoa.

Lomalipun kestoksi voi valita 5, 7 tai 9 päivää. Viiden päivän lippu maksaa aikuiselta 119 euroa, seitsemän päivän 139 euroa ja yhdeksän päivän 139 euroa. Lapset, opiskelijat ja eläkeläiset saavat lomalipusta alennusta tavallisten käytäntöjen mukaisesti. Esimerkiksi lasten viiden päivän lippu maksaa 59,50 euroa.

VR:n lomalippuja voi ostaa 8.8. saakka ja matkustusajankohta on 1.6.–31.8.2021. Lipun saa ostettua VR Matkalla -sovelluksesta.

Lomalipun lisäksi VR laskee myös kesäksi lippujen hintoja tietyillä reiteillä. Tavallista edullisemmin junalla pääsee esimerkiksi Helsingistä Turkuun ja Jyväskylään.

Lähde: VR
Kuva: Shutterstock

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Miten esim eläkeläinen jaksaa asua junassa 5, 7 tai 9 vuorokautta? Jos matkaan Hyvinkää- Oulu, pitäisi yö nukkuakin ja taas pitäisi jatkaa että kerkeää hyödyntää esim ne 5 vrk: ta. Pitäisi olla että saa matkata viiden vuorokauden aikana silloin kun itse haluaa, vaikka 2 viikon aikana käyttää ne 5 vrk: ta. Eki


  2. Noita oli joskus kasarilla jo. Niillä tuli reissattua. Hassua että mainostavat niitä uutuutena. Vaan hyvä että tuli.


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.