Kuva: Visit Rovaniemi
Joulun menoliikenne

Aikataulumuutoksia ja ruuhkahuippuja – katso tietopaketti joulun liikenteestä

Joululiikenne aiheuttaa muutoksia niin junien kuin bussienkin aikatauluihin ja myös lentoasemilla on runsaasti ruuhkaa. Lue täältä kaikki tiedot joulun 2017 liikenteestä.

Huomioi muutokset bussiaikatauluissa

Bussiliikenteen aikatauluissa on runsaasti muutoksia jouluna, ja osa vuoroista jää jouluaattona ja joulupäivänä 24.–25. joulukuuta 2017 kokonaan ajamatta.

Matkustajia on liikkeellä kaikkein eniten joulunaluspäivinä, joten bussilla kulkevien on syytä varautua ruuhkaan ja täysinäisiin busseihin.

Kaikki aikataulutiedot pyhäpäivien poikkeukset mukaan lukien löytyvät Matkahuollon verkkosivujen aikatauluhausta. Hakuun kannattaa syöttää tarkka lähtöpäivä, jotta hakupalvelu osaa huomioida mahdollisen matkustuspäivälle osuvan poikkeusliikenteen.

Muutoksia niin lähi- kuin kaukojunaliikenteessäkin

VR:n lähi- ja kaukoliikenteen junavuoroissa on muutoksia joulun aikana. Junat kulkevat harvennetusti jouluaattona 24. ja joulupäivänä 25. joulukuuta. Jouluaattona junaliikenne alkaa hiljentyä kello 12 aikoihin ja pysähtyy iltaan mennessä kokonaan. Joulupäivänä liikenne käynnistyy hiljalleen kello 12 mennessä.

Joulun ja uudenvuoden aikana junilla matkustaa Suomessa noin puoli miljoonaa matkustajaa. Etelästä pohjoiseen suuntautuva menoliikenne on vilkkaimmillaan 22.–23. joulukuuta. Pohjoisesta etelään suuntautuva paluuliikenne jakautuu usealle päivälle ja kestää tapaninpäivästä uudenvuodenaattoon.

Tarkat aikataulutiedot joululiikenteen junavuoroista löytyvät VR:n verkkosivuilta.

Saavu lentokentälle hyvissä ajoin ennen lentoa

Joulu on perinteisesti hyvin suosittua matkustusaikaa myös lentokentillä, ja lentoasemilla on huomattavasti tavallista vilkkaampaa joulua edeltävinä päivinä. Koska joulun pyhät osuvat tänä vuonna viikonvaihteeseen, voi jouluruuhkiin varautua jo torstaista 21.12. alkaen.

Joulun aikaan lentokentille on syytä saapua ajoissa, jotta ennen lähtöä jää riittävästi aikaa matkatavaroiden jättöön, lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen.

Helsinki-Vantaan lentoasema on joulun ajan avoinna normaalisti, mutta osa kaupoista, kahviloista ja muista palvelupisteistä on jouluaattoiltana ja joulupäivänä suljettu. Maakuntakenttien joulun aukioloajat löytyvät Finavian verkkosivuilta.

Operaatio Lumihiutale auttaa taas autoilijoita

Autoliiton vuosittainen Operaatio Lumihiutale järjestetään vuonna 2017 jo 49. kertaa. Lauantaina 16.12.2017 alkaneen ja 1.1.2018 saakka kestävän operaation aikana tiepalvelumiehet päivystävät tehostetusti ja valmistautuvat auttamaan tien päällä ongelmiin joutuneita.

Autoilijoiden kannattaa varautua matkan katkeamiseen pakkaamalla mukaan lämpimiä vaatteita, heijastinliivit ja varoituskolmio. Apua saa tarvittaessa tiepalvelupäivystykseltä, joka palvelee numerossa 0200 8080.

Lähde: VR, Matkahuolto, Finavia ja Autoliitto
Kuva: Visit Rovaniemi

Päivitetty: 19.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia