Hotellien ympäristökriteerit tiukentuivat – lisähuomiota energiankulutukseen
Merkki takaa ympäristöystävällisyyden
Hotellien Joutsenmerkki-kriteerit ovat tiukentuneet ja majoitusliikkeiden onkin uusittava lupansa kesäkuun 2015 loppuun mennessä. Uusituissa kriteereissä energian- ja vedenkulutukseen sekä elintarvikkeisiin kiinnitetään entistä suurempaa huomiota.
Hotelli Green Star Joensuussa, Scandic Julia Turussa sekä Hotel Hilton Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat uusineet Joutsenmerkkinsä ensimmäisinä hotelleina Suomessa. Hotellit täyttävät pohjoismaisen ympäristömerkin kriteerit.
Joutsenmerkki on ainoa ympäristömerkki, joka asettaa hotelleille tiukan ylärajan energiankulutukselle, edellyttää kasvisruoan tarjoamista joka päivä, kieltää geenimuunneltujen ruoka-aineiden käytön sekä kieltää uhanalaisten kalalajien, kuten ankeriaan tai kotimaisen taimenen, tarjoilun.
– Tiukat kriteerit takaavat sen, että Joutsenmerkki on maailman paras ympäristömerkki ja sen avulla hotelli pystyy saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä. Asiakas taas voi olla varma, että hotellin ympäristöasiat on hoidettu esimerkillisesti, Joutsenmerkin asiantuntija Antti Lehmuskoski sanoo.
Käytännössä Joutsenmerkki näkyy hotelleissa esimerkiksi vettä säästävinä hanoina, ympäristömerkittyinä pesuaineina, turvallisina sisustusmateriaaleina sekä luomutuotteina. Suomessa Joutsenmerkki on 40 hotellilla.
Lähde: Joutsenmerkki
Kuva: Scandic