Hyppää sisältöön

Hotellien ympäristökriteerit tiukentuivat – lisähuomiota energiankulutukseen

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.01.2015
Hotellien Joutsenmerkki myönnetään vastaisuudessa aikaisempaa tiukemmilla ehdoilla. Kolme suomalaista hotellia on jo uusinut merkkinsä, muiden on uusittava lupansa kesäkuun 2015 loppuun mennessä.

Merkki takaa ympäristöystävällisyyden

Hotellien Joutsenmerkki-kriteerit ovat tiukentuneet ja majoitusliikkeiden onkin uusittava lupansa kesäkuun 2015 loppuun mennessä. Uusituissa kriteereissä energian- ja vedenkulutukseen sekä elintarvikkeisiin kiinnitetään entistä suurempaa huomiota.

Hotelli Green Star Joensuussa, Scandic Julia Turussa sekä Hotel Hilton Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat uusineet Joutsenmerkkinsä ensimmäisinä hotelleina Suomessa. Hotellit täyttävät pohjoismaisen ympäristömerkin kriteerit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Joutsenmerkki on ainoa ympäristömerkki, joka asettaa hotelleille tiukan ylärajan energiankulutukselle, edellyttää kasvisruoan tarjoamista joka päivä, kieltää geenimuunneltujen ruoka-aineiden käytön sekä kieltää uhanalaisten kalalajien, kuten ankeriaan tai kotimaisen taimenen, tarjoilun.

– Tiukat kriteerit takaavat sen, että Joutsenmerkki on maailman paras ympäristömerkki ja sen avulla hotelli pystyy saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä. Asiakas taas voi olla varma, että hotellin ympäristöasiat on hoidettu esimerkillisesti, Joutsenmerkin asiantuntija Antti Lehmuskoski sanoo.

Käytännössä Joutsenmerkki näkyy hotelleissa esimerkiksi vettä säästävinä hanoina, ympäristömerkittyinä pesuaineina, turvallisina sisustusmateriaaleina sekä luomutuotteina. Suomessa Joutsenmerkki on 40 hotellilla.

Lähde: Joutsenmerkki
Kuva: Scandic

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mitä tarkoittaa mannermainen aamiainen?

Selitys yleiselle hotellitermille: mitä mannermainen aamiainen tarkoittaa?

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja