Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Hotellien ympäristökriteerit tiukentuivat – lisähuomiota energiankulutukseen

Scandic artikkelin kuva
Uutiset
Hotellien Joutsenmerkki myönnetään vastaisuudessa aikaisempaa tiukemmilla ehdoilla. Kolme suomalaista hotellia on jo uusinut merkkinsä, muiden on uusittava lupansa kesäkuun 2015 loppuun mennessä.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 30.01.2015
facebook   whatsapp

Merkki takaa ympäristöystävällisyyden

Hotellien Joutsenmerkki-kriteerit ovat tiukentuneet ja majoitusliikkeiden onkin uusittava lupansa kesäkuun 2015 loppuun mennessä. Uusituissa kriteereissä energian- ja vedenkulutukseen sekä elintarvikkeisiin kiinnitetään entistä suurempaa huomiota.

Hotelli Green Star Joensuussa, Scandic Julia Turussa sekä Hotel Hilton Helsinki-Vantaan lentoasemalla ovat uusineet Joutsenmerkkinsä ensimmäisinä hotelleina Suomessa. Hotellit täyttävät pohjoismaisen ympäristömerkin kriteerit.

Joutsenmerkki on ainoa ympäristömerkki, joka asettaa hotelleille tiukan ylärajan energiankulutukselle, edellyttää kasvisruoan tarjoamista joka päivä, kieltää geenimuunneltujen ruoka-aineiden käytön sekä kieltää uhanalaisten kalalajien, kuten ankeriaan tai kotimaisen taimenen, tarjoilun.

– Tiukat kriteerit takaavat sen, että Joutsenmerkki on maailman paras ympäristömerkki ja sen avulla hotelli pystyy saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä. Asiakas taas voi olla varma, että hotellin ympäristöasiat on hoidettu esimerkillisesti, Joutsenmerkin asiantuntija Antti Lehmuskoski sanoo.

Käytännössä Joutsenmerkki näkyy hotelleissa esimerkiksi vettä säästävinä hanoina, ympäristömerkittyinä pesuaineina, turvallisina sisustusmateriaaleina sekä luomutuotteina. Suomessa Joutsenmerkki on 40 hotellilla.

Lähde: Joutsenmerkki
Kuva: Scandic

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.