Hyppää sisältöön

Tälle lentokentälle laskeutumista et unohda ikinä – kun katsot ikkunasta, leukasi loksahtaa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 15.10.2017
Laskeutuminen on lentomatkan kohokohta - erityisesti tällä kentällä.

Uuden-Seelannin Queenstown on kuuluisa maisemistaan

Jos näkymät lentokoneen ikkunasta pääsevätkin toisinaan häikäisemään matkustajia, niin ylivoimaisesti parhaat maisemat avautuvat lentäjän istuimelta. Ja mikä olisikaan huikeampi kohde lintuperspektiivistä kuin pysäyttävästä luonnostaan tunnettu Uusi-Seelanti?

Lentoyhtiö Jetstarin entisen lentäjän kuvaama video ihastuttaa verkossa. Kyseessä on laskeutuminen Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitsevalle Queenstownin lentokentälle, joka on rankattu lukuisia kertoja maailman upeimpia maisemia tarjoavaksi lentokentäksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maisemat pääsevät toki parhaiten oikeuksiinsa kirkkaalla säällä, mutta videolla näkymät nousevat uusiin ulottuvuuksiin paksun pilvimassan takia. Vuorten välissä leijuvat pilvet muodostavat lähes pelottavan näyn sokaistessaan hetkeksi näkyvyyden täysin.

Vuonna 2013 julkaistu video nousi uudelleen esiin Qatar Airwaysin lentäjän jaettua sen Twitterissä saaden runsaasti huomiota.

Queenstown on pieni ja idyllinen vuoristokaupunki, joka on yksi Uuden-Seelannin suosituimpia matkakohteita. Kesäkuukausina kohde houkuttelee vaeltajia, vesiurheilijoita ja maastopyöräilijöitä, kun taas talvella sinne saavutaan laskettelemaan. Myös yöelämä on nuorekkaassa Queenstownissa vilkasta.

Dramaattisten maisemiensa ansiosta Queenstown on suosittu laskuvarjohyppääjien keskuudessa. Adrenaliinilajeistaan tunnetussa Uudessa-Seelannissa monien matkailijoiden must-listalle kuuluu esimerkiksi benji- tai laskuvarjohyppy, joita pääsee halutessaan kokeilemaan ilman aiempaa kokemusta.

Euroopasta saapuvat matkailijat lentävät yleisimmin Uuden-Seelannin suurimmalle lentokentälle Pohjoissaaren Aucklandiin tai vastaavasti Eteläsaaren Christchurchiin. Queenstowniin on lentoja vain Uuden-Seelannin ja Australian kaupungeista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailijat pääsevät kokemaan laskeutumisen Queenstowniin esimerkiksi jatkamalla matkaa lentäen Aucklandista tai vaikkapa Sydneystä.

Katso lentäjän miljoonia katselukertoja kerännyt video laskeutumisesta Queenstowniin!

Lue myös: Vau! Näille 10 lentokentälle laskeutuminen on upea näky – katso kuvat

Lähde: The Telegraph
Kuva: Flickr / Tomas Sobek
Video: YouTube / MrGoodViews Person

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lentokoneen jättöpyörre

Näkymätön vaara säikäyttää kokeneenkin lentäjän – jättöpyörre voi kääntää lentokoneen ympäri

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja