Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Tälle lentokentälle laskeutumista et unohda ikinä – kun katsot ikkunasta, leukasi loksahtaa

Flickr / Tomas Sobek artikkelin kuva
Lennot
Laskeutuminen on lentomatkan kohokohta - erityisesti tällä kentällä.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 15.10.2017
facebook   whatsapp

Uuden-Seelannin Queenstown on kuuluisa maisemistaan

Jos näkymät lentokoneen ikkunasta pääsevätkin toisinaan häikäisemään matkustajia, niin ylivoimaisesti parhaat maisemat avautuvat lentäjän istuimelta. Ja mikä olisikaan huikeampi kohde lintuperspektiivistä kuin pysäyttävästä luonnostaan tunnettu Uusi-Seelanti?

Lentoyhtiö Jetstarin entisen lentäjän kuvaama video ihastuttaa verkossa. Kyseessä on laskeutuminen Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitsevalle Queenstownin lentokentälle, joka on rankattu lukuisia kertoja maailman upeimpia maisemia tarjoavaksi lentokentäksi.

Maisemat pääsevät toki parhaiten oikeuksiinsa kirkkaalla säällä, mutta videolla näkymät nousevat uusiin ulottuvuuksiin paksun pilvimassan takia. Vuorten välissä leijuvat pilvet muodostavat lähes pelottavan näyn sokaistessaan hetkeksi näkyvyyden täysin.

Vuonna 2013 julkaistu video nousi uudelleen esiin Qatar Airwaysin lentäjän jaettua sen Twitterissä saaden runsaasti huomiota.

Queenstown on pieni ja idyllinen vuoristokaupunki, joka on yksi Uuden-Seelannin suosituimpia matkakohteita. Kesäkuukausina kohde houkuttelee vaeltajia, vesiurheilijoita ja maastopyöräilijöitä, kun taas talvella sinne saavutaan laskettelemaan. Myös yöelämä on nuorekkaassa Queenstownissa vilkasta.

Dramaattisten maisemiensa ansiosta Queenstown on suosittu laskuvarjohyppääjien keskuudessa. Adrenaliinilajeistaan tunnetussa Uudessa-Seelannissa monien matkailijoiden must-listalle kuuluu esimerkiksi benji- tai laskuvarjohyppy, joita pääsee halutessaan kokeilemaan ilman aiempaa kokemusta.

Euroopasta saapuvat matkailijat lentävät yleisimmin Uuden-Seelannin suurimmalle lentokentälle Pohjoissaaren Aucklandiin tai vastaavasti Eteläsaaren Christchurchiin. Queenstowniin on lentoja vain Uuden-Seelannin ja Australian kaupungeista.

Matkailijat pääsevät kokemaan laskeutumisen Queenstowniin esimerkiksi jatkamalla matkaa lentäen Aucklandista tai vaikkapa Sydneystä.

Katso lentäjän miljoonia katselukertoja kerännyt video laskeutumisesta Queenstowniin!

Lue myös: Vau! Näille 10 lentokentälle laskeutuminen on upea näky – katso kuvat

Lähde: The Telegraph
Kuva: Flickr / Tomas Sobek
Video: YouTube / MrGoodViews Person

Hae Lentoja
1 0
 • Aikuinen
  -
  0
  +
 • Nuori 12 - 17
  -
  0
  +
 • Lapsi 2 - 11
  -
  0
  +
 • Sylilapsi alle 2v
  -
  0
  +

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

  Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.