Hyppää sisältöön

Tuore listaus paljastaa maailman parhaat halpalentoyhtiöt – Norwegian kipusi toiseksi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 18.07.2018
Näillä lentoyhtiöillä on hinta-laatusuhde kohdillaan! Kansainväliset lentomatkustajat laittoivat halpalentoyhtiöt parhausjärjestykseen.

Halpalentoyhtiöiden kymmenen kärki vuodelle 2018

Vuoden 2018 parhaat halpalentoyhtiöt palkittiin Lontoossa 17. heinäkuuta 2018. Palkinnot jaettiin reilun 20 miljoonan kansainvälisen lentomatkustajan antamien arvostelujen perusteella lentoalan arvostetuimmassa Skytrax World Airlines Awards -tilaisuudessa.

Voiton vei laajaa reitistöä Aasiassa liikennöivä Air Asia, jolla on myös kaukolentoja esimerkiksi Australiaan. Toiselle sijalle nousi norjalainen Norwegian, joka on suomalaisille hyvin tuttu lentoyhtiö.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maailman kymmenen parhaan halpalentoyhtiön listalla on useita Suomesta liikennöiviä lentoyhtiöitä. Norwegianin lisäksi Suomesta reittejä tarjoaa Berliiniin lentävä Easy Jet.

Skytraxin 335 yhtiötä sisältävää lentoyhtiötutkimusta pidetään ilmailualan kattavimpana. Palkinnot perustuvat kyselyyn, johon vastasi 20,35 miljoonaa matkailijaa yli sadasta eri maasta.

Lentoyhtiöiden arvioinneissa huomioidaan koko matkustusprosessi sisältäen esimerkiksi lähtöselvityksen sujuvuuden, henkilökunnan ystävällisyyden, lentopalvelut, ruoan ja yleisen viihtyvyyden.

Eurooppalaisista yhtiöistä parhaiten sijoittuneella norjalaisella Norwegianilla on laaja reittiverkosto myös Suomesta. Norwegian palkittiin myös parhaana kaukolentoja liikennöivänä halpalentoyhtiönä.

Maailman parhaat halpalentoyhtiöt 2018

  1. Air Asia
  2. Norwegian
  3. Easy Jet
  4. Jetstar Airways
  5. Air Asia X
  6. West Jet
  7. Indi Go
  8. Southwest Airlines
  9. Eurowings
  10. Scoot

Lähde: Skytrax
Kuva: Shutterstock

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lentoyhtiöiden codeshare-yhteistyö

Yllätyitkö, kun varasit lennon ja lähtöportilla odottaakin eri yhtiön kone? Tätä tarkoittaa codeshare-yhteistyö

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Norjan Kirkkoniemi

Finnairilta uusi reitti kesäkaudelle 2025 – lisävuoroja useille reiteille

Lentokoneen jättöpyörre

Näkymätön vaara säikäyttää kokeneenkin lentäjän – jättöpyörre voi kääntää lentokoneen ympäri

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja