Kuva: Inka Khanji
Lentokoneen matkustamo

Viisi uskomatonta syytä matkustajan poistamiseen lennolta – osalle ei voi kuin nauraa

Joskus lentomatka voi loppua lyhyeen mitä kummallisimmista syistä.

Oudot olosuhteet voivat johtaa lennolta poistamiseen

Lentohenkilökunnalla on oikeus poistaa uhkaavasti käyttäytyvä matkustaja lennolta. Tavallisesti lentohenkilökunta voi poistaa matkustajan lennolta muun muassa juopuneisuuden ja aggressiivisuuden vuoksi.

Lähivuosina lentoyhtiöt ovat kuitenkin poistaneet matkustajia myös kummallisemmista syistä.

1. Epäsopiva pukeutuminen

Yhdysvaltalaisen Spirit Airlinesin lennolla sattui erikoinen tilanne, kun Chicagosta Orlandoon suuntaava matkustaja poistettiin lennolta matalien farkkujen vuoksi. Lentoyhtiön virallisen kannanoton mukaan farkut olivat niin matalat, että matkustajan takamus näkyi.

Kun lentohenkilökunta huomautti matkustajan pukeutumisesta, hän alkoi yhtiön mukaan käyttäytyä aggressiivisesti. Vihamielinen käytös johti siihen, että matkustaja poistettiin lennolta.

2. Ilmaisten juomien salakuljettaminen kaverille

Ensimmäisessä luokassa istuva American Airlinesin matkustaja yritti välittää juomia samalla lennolla matkustavalle kaverilleen.

Ennen koneen nousemista mies tilasi monia lipun hintaan kuuluvia alkoholijuomia. Lentohenkilökunta kertoi miehelle, että hän sai tilata vain yhden juoman kerrallaan, jolloin mies väitti pyytäneensä juomaa vierustoverilleen.

Todellisuudessa mies vei molemmat tilaamansa juomat economy-luokkaan kaverilleen. Kun lentohenkilökunta puuttui juomien välittämiseen, mies väitti, että hän olikin vain matkalla lentokoneen toisessa päässä olevaan vessaan. Lentohenkilökunta kertoi miehelle, että ensimmäisessä luokassa matkustavilla oli oma wc, jota he voisivat tarvittaessa käyttää.

Lopulta lentohenkilökunta poisti häiriötä aiheuttaneen matkustajan koneesta. Matkustajalle tarjottiin seuraavaa lentoa korvaukseksi, mutta hän kieltäytyi ja sai lennostaan täyden korvauksen.

3. Syntymäpäiväkakun tuominen lennolle

Jet Blue -yhtiön lennolla New Yorkista Las Vegasiin matkustanut perhe kuljetti käsimatkatavaroidensa joukossa syntymäpäiväkakkua, jonka säilyttämiseen lentokoneen matkustamossa he olivat saaneet ristiriitaisia neuvoja.

Jälkikäteen lennon henkilökunta ja kakkua kuljettanut perhe kertoivat eri versiot siitä, mitä lentokoneessa oli tapahtunut.

Perhe asetti aluksi kakun matkustamon matkatavarahyllylle. Henkilökunta pyysi heitä siirtämään kakun toiseen matkatavarahyllyyn. Tämän jälkeen eräs lennon lentoemännistä pyysi siirtämään kakun vielä varmuudeksi edessä istuvan matkustajan penkin alle. Tällöin toinen lentoemäntä puuttui tilanteeseen ja syytti syystä tai toisesta matkustajaa matkustamohenkilökunnan pyyntöjen vastustamisesta.

Jet Bluen virallisen kannanoton mukaan perhe oli alun perin sijoittanut kakkunsa tavarahyllylle, jossa säilytettiin hätätilanteissa tarvittavia varusteita ja että perhe oli useasti kieltäytynyt siirtämästä kakkua hyllyltä. Lentoyhtiön kannanotossa perhe oli poistettu pyyntöjä seuranneen uhkaavan käytöksen vuoksi.

4. Matkustajan pituus

Pituus voi olla joskus este matkustamiselle. Venäläisen halpalentoyhtiön Pobedan lentohenkilökunta poisti yli kaksimetrisen urheilijan lennoltaan Moskovaan, koska mies oli liian pitkä.

Mies ei hyväksynyt poistamisen syyksi sitä, että hänen jalkansa olivat liian pitkät. Matkustamohenkilökunnan mukaan ne tukkivat kulun lentokoneen keskikäytävällä.

Urheilija tarjoutui maksamaan lisähintaa paikasta, jossa oli enemmän jalkatilaa, mutta lentohenkilökunta ei tähän suostunut.

5. Perhosia lentokoneessa

American Airlinesin kone teki hätälaskun matkalla Los Angelesista Honoluluun, koska matkustaja väitti nähneensä perhosen lennähtävän ulos edessä olevan istuimen taskusta.

Mies alkoi lennolla jahdata näkemäänsä perhosta. Matkustajan käytös huoletti lentohenkilökuntaa, joka epäili, että miehellä oli mukanaan räjähteitä.

Pommiepäilyn vuoksi lentokone pyysi laskeutumislupaa, ja koneen laskeuduttua matkustaja poistettiin lennolta ja pidätettiin. Myöhemmin hän tunnusti, että oli ollut sairaana lennolla ja mahdollisesti kuvitellut koko tilanteen.

Lähde: The Independent
Kuva: Inka Khanji

Päivitetty: 5.11.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 2,50 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia