Hyppää sisältöön

Perhelomailijan vinkit Kööpenhaminaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.06.2012
Trendikäs Kööpenhamina sopii mainiosti myös koko perheen lomapaikaksi. Tanskan pääkaupungista löytyy mukavaa puuhaa kaiken ikäisille.

Huvipuistot kutsuvat perheitä

Tanskaa voidaan pitää huvipuistoelämän uranuurtajana, sillä Kööpenhaminan lähellä sijaitseva Bakken on maailman vanhin toiminnassa oleva huvipuisto. Klampenborgin vanhassa metsästyspuistossa sijaitseva Bakken avattiin jo vuonna 1583. Huvipuiston alueelle on vapaa pääsy.

Kaunis huvipuisto Tivoli on Kööpenhaminan tunnetuimpia nähtävyyksiä, jonka porteista kulkee vuosittain miljoonia ihmisiä. Eipä siis ihme, että monen suomalaisperheenkin lapset hinkuvat Tanskan matkalla Tivolin huvituksiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tivolin suosituimpia laitteita on vuoristorata, joka on myös puiston vanhimpia: Rutschebane on valmistunut jo vuonna 1914. Huvilaitteiden ja hyvien ravintoloiden ohella Tivolissa voi nauttia myös paraateista ja ilotulituksista. Kesäkuukausien ohella Tivoli on avoinna myös joulun aikaan, jolloin puistossa vietetään tunnelmallisia joulukarnevaaleja.

Eläinpuistossa viihtyvät lapset ja vanhemmat

Kööpenhaminan eläinpuisto on hauska vierailukohde koko perheelle – puistossa on jopa 264 erilaista eläinlajia. Vaikka lomalle sattuisikin sadepäiviä, on eläintarhan trooppisessa osassa aina kuumaa ja kosteaa oikean sademetsän tyyliin. Vuonna 2008 avattua elefanttitaloa pidetään yhtenä maailman parhaista.

Eläinten ihastelun lisäksi lapset pääsevät silittämään kaneja ja muita pikkueläimiä – rohkeimmat voivat tutustua vaikka käärmeisiinkiin. Hyppääminen ponin selkään kruunaa hauskan lomapäivän.

Eläinpuistossa sijaitsee myös 50-metrinen näkötorni, josta voi ihailla maisemia yli Kööpenhaminan kattojen.

Norsuja Kööpenhaminan eläinpuistossa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Satusedän jalanjäljillä

Kukapa ei tuntisi satuja pienestä tulitikkutytöstä, lumikuningattaresta, keisarin uusista vaatteista tai rumasta ankanpoikasesta. Hans Christian Andersen on yli 130 vuotta kuolemansa jälkeenkin yksi luetuimmista ja rakastetuimmista lastenkirjailijoista.

Andersenia esittävän patsaan voi löytää Raatihuoneentorilta Kööpenhaminan keskustasta. Kirjaa pitelevä ja olkapäänsä yli kaukaisuuteen tuijottava patsas on hyvä tausta myös perhepotretille. Lisäksi kannattaa pistäytyä Andersen-aiheisessa museossa: Hans Christian Andersen Museum sijaitsee Rådhuspladsenilla.

Andersen-teeman mukaisia matkamuistojakaan ei ole Kööpenhaminasta vaikea löytää. Monet matkamuistomyymälät ja tavaratalot tarjoavat kirjailijan satujen innoittamaa tavaraa laidasta laitaan. Matkamuistojen metsästyksen ohella perheen shoppailuintoilijat haluavat varmasti tutustua myös muuhun Kööpenhaminan ostostarjontaan.

Pieni merenneito on Kööpenhaminan symboli

Andersenilla on sormensa pelissä myös Kööpenhaminan kenties tunnetuimmassa turistinähtävyydessä. Kuuluisa Pieni merenneito -patsas on Kööpenhaminan symboli, joka paljastettiin vuonna 1913. Churchill-puistossa meren rannalla sijaitseva patsas perustuu H.C. Andersenin Pieni merenneito -satuun. Kiven päällä istuva pikkuruinen patsas on lähes pakollinen nähtävyys Kööpenhaminaan saapuville matkailijoille.

Ennen kuin koko perhe suuntaa patsasta katsomaan, kannattaa ensin muistella Andersenin satua tai mikä parempaa, lukea se lapsille ääneen. Kun satu on tuoreena mielessä, näyttää patsas entistäkin kiinnostavammalta.

Kuvat: Flickr / Sarah_Ackerman, Flickr / RubberGoat

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Aurinkoiset Kööpenhaminan rantakadut

Kaikki irti kaupunkilomasta – Kööpenhaminan parhaat nähtävyydet

Kaikki Suomen huvipuistot

Esittelyssä kaikki Suomen huvipuistot – mikä sopii sinulle?

Kööpenhamina, Tanska

Penninvenyttäjän Kööpenhamina – kaiken tämän voit tehdä täysin ilmaiseksi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja