Hyppää sisältöön

Lasten kanssa Singaporessa – näillä vinkeillä suurkaupungissa viihtyy koko perhe

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 19.08.2017
Singapore on myös lapsiperheille sopiva kaukolomakohde, sillä kaupungissa riittää pienestä koosta huolimatta kiinnostavaa tekemistä koko perheelle. Lue vinkit kiinnostavimpiin vierailukohteisiin!

Vietä onnistunut kaukoloma koko perheen voimin

Monissa lapsiperheissä ajatusta kaukolomasta saatetaan pitää mahdottomana, mutta Singapore on helppo kohde myös lapsiperheille. Kaupungissa on lukuisia nähtävyyksiä, jotka tarjoavat viihdettä kaikenikäisille perheenjäsenille, joten lomasta nauttivat niin lapset kuin perheen aikuisetkin.

Singapore on lapsille kiehtova ensi kosketus Aasiaan, sillä kaupungissa elävät rinnakkain lukuisat eri kulttuurit. Maassa on neljä virallista kieltä, ja matkailija tulee hyvin toimeen englantia puhumalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikka Singapore mielletään kalliiksi kohteeksi, voi kaupungista löytää tasokastakin majoitusta kohtuuhinnalla. Kaupungissa liikkuminen on helppoa esimerkiksi kattavaa metroverkostoa käyttäen, ja myös taksilla liikkuminen on kaupungissa hintatasoon nähden edullista.

Singaporessa lämpöä riittää ympäri vuoden eikä lämpötila käytännössä koskaan laske alle 20 asteeseen. Kuuma ilmasto kannattaa ottaa huomioon suunnitellessa lomaa lasten kanssa varaamalla tarpeeksi aikaa tauoille ja pitämällä mukana tarpeeksi juotavaa.

Valtavasti nähtävää eläinten ystäville

Lapsiperheiden suosikkinähtävyyksiin Singaporessa kuuluvat eläintarhat, joita on kaupungissa useita erilaisia.

Singapore Zoo -eläintarhassa asuu lähes 3 000 eläintä, jotka edustavat noin 300 eri lajia kuten leijonia, seeproja ja kirahveja. Puistossa eläimiä pääsee katselemaan lähietäisyydeltä ja puistossa on panostettu siihen, että eläimien alueet jäljittelevät mahdollisimman tarkasti lajien luonnollista elinympäristöä. Puisto sijaitsee melko kaukana keskustasta, joten helpoiten paikalle pääsee taksilla.

STBSingapore Zoo
Singaporen eläinpuistoissa riittää nähtävää vaikka useammaksi päiväksi.

Singapore Zoon vieressä sijaitsee myös kaksi muuta kiinnostavaa eläintarhaa, joissa kannattaa vierailla samalla kertaa. River Safari -puistossa tutustaan kävellen tai veneen kyydissä maailman kuuluisien vesistöjen asukkeihin, kun taas Night Safari tarjoaa kävijöilleen mieleenpainuvan elämyksen, jossa kierrellään vaunun kyydissä yöllisessä eläintarhassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vierailun arvoinen on myös Jurong Bird Park -lintupuisto, jossa on nähtävillä noin 400 eri lajia, joista osa on harvinaisempia erikoisuuksia. Jurong Bird Park sijaitsee Jurongin alueella, ja myös sinne on helpointa saapua taksilla.

Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä, sillä hinta on halvempi kuin paikan päältä ostettuna. Jos aikoo vierailla loman aikana useammassa eläinpuistossa, tulee edullisemmaksi hankkia yhdistelmälippu. Yhdistelmälipuissa on valittavana joko kaikki neljä eläintarhaa sisältävä vaihtoehto tai kahden itse valitun puiston yhdistelmä.

Vietä päivä Sentosan saarella

Singaporen eteläpuolella sijaitsevan Sentosan saaren tunnetuin nähtävyys on Universal Studios -teemapuisto, joka on koko perheen nähtävyys. Teemapuistosta innostuvat erityisesti elokuvien ystävät, sillä se jakautuu seitsemään elokuva-aiheiseen alueeseen, joissa pääsee niin erilaisten laitteiden kyytiin kuin ihastelemaan upeita esityksiä.

Universal Studios -teemapuiston alueella on myös useita teemaa mukailevia ruokapaikkoja sekä kauppoja, joista saa hankittua matkamuistoja kotiin vietäväksi. Liput teemapuistoon on kannattaa ostaa etukäteen netistä, jolloin voi säästää aikaa välttymällä lipunmyynnin jonoilta puiston sisäänkäynnillä.

Sentosan saarelta löytyy Universal Studios -teemapuiston lisäksi myös paljon muuta kiinnostavaa tekemistä lapsiperheille. Skyline Luge Sentosa on hauska vierailukohde, josta innostuu koko perhe, sillä seikkailupuistossa lasketaan eri pituisia ratoja kelkan kyydissä. Seikkailupuistoon saa kätevästi ostettua perhelipun.

Ranta Sentosalla
Sentosan saarella pääsee myös viettämään rantapäivää kaupunkiloman keskellä.

Vaikka Singapore on muuten kaupunkilomakohde, pääsee Sentosalla halutessaan myös rannalle. Saarella on useampi hiekkaranta, jonne pääsee pakoon suurkaupungin hälinää.

Katsele kaupunkia korkeuksista

Jos perheessä ei ole korkean paikan kammoisia, Singapore Flyer -maailmanpyörän kyydissä pääsee nautiskelemaan kaupungin maisemista yläilmoista käsin. Reilun 160 metrin korkeuteen kohoavasta maailmanpyörästä käsin näkee monet Singaporen kuuluisimmista nähtävyyksistä kuten hulppean Marina Bay Sands -hotellin ja Merlion-patsaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jonottamista välttääkseen liput on suositeltavaa hankkia jo ennakkoon. Singapore Flyer sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä Promenade-metroasemalta.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Singapore Tourism Board

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Singaporen nähtävyydet

Singaporen parhaat nähtävyydet – nämä 15 paikkaa on koettava

Naantalin Muumimaailma

Saduista tutut paikat ja halaus suosikkihahmolta – tällainen on Naantalin Muumimaailma

Rodos lasten kanssa

Vietä riemukas matka perheen kesken – näin onnistuu loma Rodoksella lasten kanssa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja