Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Koko perheen herkutteluloma Tallinnassa – näissä ravintoloissa viihtyvät lapsetkin

Istockphoto artikkelin kuva
Lapset ja matkailu
Viron pääkaupunki on loistava perhekohde, jonka erinomaisesta ravintolavalikoimasta kannattaa nauttia myös nuorimpien voimin. Kokeile ainakin näitä ravintoloita!
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 06.05.2019
facebook   whatsapp

ILMOITUS

1. Linnamainen Peppersack

Vanhassakaupungissa sijaitseva keskiaikainen ravintola voi olla monen pienen prinsessan ja ritarin Tallinnan-matkan tähtihetki, sillä se sijaitsee hyvin historiallisessa rakennuksessa. Miljöössä on helppo kuvitella olevansa ritari tai linnanneito keskiaikaisessa ruokasalissa, missä riittää hauskoja yksityiskohtia tutkittavaksi. Ravintolassa järjestetään iltaisin jopa miekkailunäytöksiä.

Ruokalistalta voi valita haluamansa annoksen esimerkiksi Adam Oleariuksen merimatkan antimien valikoimasta tai vaikkapa maustekauppias Hans Pepersackin tuhdeista aterioista. Kaikilla ruokalajeilla on hauskat nimet, jotka hymyilyttävät taatusti perheen pienimpiä.

Peppersack
Vana turg 6

2. Monipuolinen Lido

Lyhyen kävelymatkan päässä Viru-keskuksesta sijaitsevan Solaris-ostoskeskuksen todellinen ruokataivas on ravintola Lido, joka sopii erityisesti lasten kanssa matkaileville. Ravintolassa on nimittäin valtava valikoima ja ruokia notkuva noutopöytä, josta voi poimia juuri omien lasten suosikkeja sopivan annoksen lautaselle.

Valikoima on todella suuri, sillä saatavilla on jopa 200 eri ruokalajia. Saatavilla on muun muassa keittoja, salaatteja, liha- ja kala-annoksia sekä mykyjä. Vaikka erilaisia ruokia on runsaasti, panostetaan raaka-aineisiin merkittävästi. Ruoka onkin hyvin laadukasta edullisesta hinnasta huolimatta.

Lido Solaris Center
Estonia puiestee 9

3. Hyvän palvelun Leib Resto ja Aed

Tässä ravintolassa lapset eivät kyllästy! Laadukkaasta ruoasta tunnettu sekä palkittu Leib Resto ja Aed on listattu Tallinnan parhaimpien ravintoloiden joukkoon, mikä on tae erinomaisesta ruoasta. Korkealaatuinen ruoka ei ole kuitenkaan merkki siitä että tämä ravintola olisi vain laatutietoisille aikuisille, sillä Leib Resto ja Aed huomioi yhtä lailla myös perheen pienimmät herkkusuut.

Ravintolassa lapsiperheen pöytiin tuodaan värityskuvia ja kyniä tylsien hetkien karkottamiseksi, minkä lisäksi lapset voivat kesäisin leikkiä ravintolan kauniilla pihalla, missä on muun muassa hiekkalaatikko. Yksinkertaisista virolaisista raaka-aineista valmistuvat annokset ovat aina kauden mukaisia ja hyvin herkullisia. Myös lapsille on saatavana oma ruokalista. Varaudu jyrkkiin portaisiin, jotka voivat tuottaa vaivaa rattaiden kanssa.

Leib Resto ja Aed
Uus 31

4. Rento Rataskaevu 16

Vanhankaupungin suosituimpiin ravintoloihin lukeutuva Rataskaevu 16 on erinomainen yhdistelmä rentoa tunnelmaa, hyvää palvelua ja ensiluokkaista ruokaa. Hauskojen yksityiskohtien täyttämä sisustus tarjoaa kiinnostavaa tarkasteltavaa niin aikuisille kuin lapsillekin, ja viimeistään vierailu ravintolan erikoisessa wc:ssä saa suupielet nousemaan hymyyn.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Valoisan ravintolan miljöö sopii mainiosti koko perheelle.

Lapset huomioidaan Rataskaevu 16:ssa hyvin, sillä ravintolan tiloissa on lapsia varten oma leikkihuone, minkä lisäksi ravintolasta löytyy myös hyvin varusteltu hoitotila. Lisäksi lapsille on oma menu, mistä löytyy muutamia pieniä ja edullisia annoksia.

Rataskaevu 16
Rataskaevu 16

5. Rauhallinen Spot

Vanhassakaupungissa Vene-kadulla sijaitseva Spot on rauhallinen ravintola, joka on helppo ruokapaikka varsinkin pienimpien lasten kanssa. Spot ei kuitenkaan ole perinteinen perheravintola, sillä sen valttikortti on rauhallisuus. Suuri tila onkin erinomainen ruokapaikka erityisesti silloin, kun perheen pienimmät ovat vielä päivätorkuilla.

Hintataso on edullinen ruoan laatuun nähden, vaikka hinnat eivät Tallinnan halvimmasta päästä olekaan. Ruokalistasta on saatavilla myös lasten versio.

Restoran Spot
Vene 4

6. Vaaleanpunainen Vahvlihaldjad

Jos lapsesi rakastaa vaaleanpunaista, on Tallinnassa selvä kahvilavalinta: keväällä 2017 uudistuneen Balti Jaama Turgin Vahvlihaldjad. Tämä pieni vaaleanpunainen kahvila herättää takuulla ihastuksen tunteita niin lapsissa kuin aikuisissa, sillä vohvelikeijuihin viittaava nimi lunastaa lupauksensa: kaikki Vahvlihaldjadissa on suloisen makeaa ja vaaleanpunaista.

Vahvlihaldjad on jälkiruokapaikka, josta saa muun muassa muffinsseja, macaroneja, täytettyjä vohvelitötteröitä sekä kakkutikkareissa. Parasta leivoksissa on tietysti maku mutta myös niiden ulkonäkö, sillä taidokkaat herkut muistuttavat vaikkapa kissoja, pandoja, yksisarvisia ja pupuja. Näitä on pakko maistaa!

Vahvlihaldjad
Kopli 1

7. Tunnelmallinen Kohvik Komeet

Solaris-ostoskeskuksen kattokerroksessa sijaitsevassa Kohvik Komeetissa riittää katseltavaa! Suurista ikkunoista avautuva maisema Tallinnan kattojen ylle ja värikäs sisustus tarjoavat koko perheelle mukavan ja rauhallisen kahvihetken kaupunkipäivän lomassa.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Kohvik komeetissa on mainio näköala ja mukava sisustus, mutta parasta kahvilassa on sen monipuolinen kakkuvalikoima.

Kahvilalla on oma lasten menu, missä on muun muassa vauvoille tarkoitettuja kasvissoseita. Niin perheen pienimpien kuin aikuisten huomion varastavat tässä kahvilassa kuitenkin vitriiniin aseteltu näyttävä kakkuvalikoima, jota on hyvin hankala vastustaa – ja miksi pitäisi?

Kohvik Komeet
Estonia Puiestee 9

8. Kekseliäs F-hoone

Monien suomalaismatkailijoiden suosikkiravintola Tallinnassa on Kalamajan kaupunginosassa sijaitseva F-hoone, joka sopii mainiosti myös perheille. Vanhaan tehdaskompleksiin rakennetun ravintolan ruokalista on monipuolinen, ja F-hoone on esimerkiksi oiva aamiaispaikka.

Lapsia varten ravintolassa on oma menu sekä erillinen leikkihuone, missä perheen pienimmät pääsevät vipeltämään kaikessa rauhassa.

F-hoone
Telliskivi 60A

9. Lasten oma kahvila Lotte Kohvik

Tiesitkö, että Tallinnassa on erityisesti lapsille suunnattu kahvila, virolaisten lasten rakastaman Lotte-keksijähahmon oma Lotte Kohvik? Mustamäe-keskuksessa sijaitseva kahvila on kuin matka hauskaan keksijäkylään, sillä kahvilassa voi mutustella Loten äidin Annan ruokia ja tehdä keksintöjä Loten isän Oskarin verstaassa. Ruokalistalla on muun muassa keittoja, virolaisia pannukakkuja ja pastaa. Lasten menu on ilahduttavan laaja.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Lottemaa-tunnelmissa nautitut kahvit ovat rento hetki koko perheelle.

Lisäksi Lotte Kohvikissa on tietysti oma leikkialue, minkä lisäksi lapset voivat katsoa televisiosta Lotte-piirrettyjä. Vaikka Lotte ei olisi hahmona suomalaisille lapsille tuttu, on vierailu Lotte Kohvikissa varmasti unohtumaton elämys.

Lotte Kohvik
Tammsaare tee 104a

10. Perheravintola Kniks&Kraaps

Uudistetulla Asemantorilla eli Balti Jaama Turgilla sijaitseva Kniks&Kraaps on leppoisa perheravintola, joka löytyy torirakennuksesta. Perheen pienimmät huomioidaan tilavassa ravintolassa monella tavalla. Lapset voivat osallistua leikkimieliseen kokkikerhoon, kuulla miten ruoka on valmistettu ja mistä raaka-aineet ovat peräisin. Lapsia varten ravintolassa on myös oma leikkihuone.

Ravintolan noutopöydästä voi valita kunkin perheenjäsenen omia suosikkeja lautaselle juuri sopivan verran, tai ruoat voi tilata myös perinteisinä annoksina à la carte -listalta.

Kniks&Kraaps
Kopli 1

Lähde: Tallink
Kuvat: Istockphoto ja Inka Khanji

ILMOITUS

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.