Hyppää sisältöön

Viikonloppu Dublinissa – kaupunkilomailijan vinkit

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 05.07.2013
Pitkän viikonlopun aikana Dublinissa ehtii kiertää pubeja, nauttia skonsseista, shoppailla Grafton Streetillä ja tutusta Guinnessin valmistamisen saloihin.

Hostelleista hotelleihin

Irlannissa matkailija tuntee itsensä tervetulleeksi. Heti lentokenttäbussissa kuljettaja juttelee mukavia ja paikalliset ovat aina valmiita ohjaamaan kartta kädessä kulkevan turistin oikeaan suuntaan.

Oli sitten arki tai viikonloppu, Dublin kuhisee ihmisiä. Niinpä matkatavarat kannattaa käydä viemässä majapaikkaan ennen kaupunkiin tutustumisen aloittamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Haluatko majoittua mukavasti viiden tähden hotellissa vai juhlia muiden reppureissaajien kanssa hostellissa? Jos haluat luksusta, voit yöpyä irlantilaisen rockbändin U2:n Bonon ja The Edgen omistamassa ylellisessä The Clarence -hotellissa aivan kaupungin sydämessä Liffey-joen rannalla.

Murto-osalla luksushotellin huoneen hinnasta yövyt yhdessä monista hostelleista jotka sykkivät elämää kellon ympäri. Suosituimpien joukossa ovat Kinlay House Hostel, Jacob’s Inn Hostel ja Barnacles Temple Bar House.

Päivä turistina

Kun matkatavarat ovat turvallisesti poissa tieltä, on aika lähteä katsastamaan Dublinin nähtävyyksiä. Voit seurata viikinkien jalanjälkiä reilun tunnin kestävällä Viking Splash -kierroksella jossa viikinkilaivaksi naamioitu ajoneuvo ajelee sujuvasti niin teillä kuin jokeakin pitkin. Reissaajalle kokemus on hauska, vaikkakin hieman korni – valmistaudu huutelemaan ”viikinkihuutoa” ohittaessasi kaupungin vilkkaimmat ostoskadut!

Viikonloppulomailijan vinkit Dubliniin

Vaihtoehtoisesti voit vierailla mielenkiintoisimmissa kohteissa Hop On Hop Off -bussin matkassa. Perinteisen bussikyydin sijasta voit myös valita kummitusbussin joka vie sinut tutustumaan Dublinin pimeämpään puoleen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ja mitä olisi Dublin ja Irlanti ilman Guinnessia tai Jameson-viskiä? Dublinissa voit tutustua yksityiskohtaisesti molempien juomien valmistukseen ja historiaan. Vierailujen yhteydessä pääset myös maistelemaan kyseisiä juomia.

Pitkä pubikierros

Olitpa sitten Dublinin keskustassa tai laitamilla, lähimpään irkkupubiin ei ole koskaan pitkä matka. Keskustan Temple Bar -alue on täynnä pubeja, yökerhoja ja ravintoloita, joissa viihtyvät niin paikalliset kuin turistitkin.

Useat pubit tarjoilevat myös ruokaa. Varsinkin sunnuntaisin pubeissa on tarjolla peri-irlantilainen ja lihaisa Sunday Roast, jolla nälkä pysyy hyvin loitolla seuraavaan päivään asti.

Temple Bar -alue Dublinissa

Satojen pubien joukosta paikka valitessa eteen tulee helposti valinnan vaikeus. Jos et tiedä mihin mennä, käänny asiantuntijoiden puoleen. Järjestetyillä pubikierroksilla voit tutustua Dublinin pubitarjontaan erilaisten teemojen puitteissa. Voit esimerkiksi tanssia irlantilaisen musiikin parissa parhaimmissa musiikkipubeissa tai seurata Dubliniin liittyvien kirjailijoiden jalanjälkiä kirjallisuuteen liittyvällä pubikierroksella.

Shoppailua Dublinissa

Kaupungin keskustan ostosalueet keskittyvät kävelykatujen Grafton Streetin ja Henry Streetin läheisyyteen. Niiden varsilta ja ympäristön pikkukaduilta löydät sekä tunnetuimpien ketjujen liikkeet että pienet itsenäiset putiikit.

Sateen sattuessa voit hypätä Luas-junan kyytiin ja jatkaa shoppailua noin viidentoista minuutin matkan päässä viihtyisässä Dundrumin ostokeskuksessa. Ostoskeskuksen yhteydessä on myös monia ravintoloita ja iso elokuvateatteri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pakoon kaupungista

Jos kaupungin vilinä alkaa ahdistaa, voit paeta ruuhkaa vajaan tunnin päähän Dublinin eteläpuolella sijaitseville Wicklow-vuorille. Paikallisten keskuudessa alue tunnetaan myös nimellä The Garden of Ireland. Vuorten rauhassa voit patikoiden nauttien nummimaisista vehreistä maisemista ja tähyillä kohti Walesia Sugar Loaf -vuorelta.

Teksti: Satu Vänskä-Westgarth
Kuvat: Visit Dublin, Flickr / psyberartist, Flickr / Andrea Nanni

Kirjoittajan blogi Rantapallossa: www.rantapallo.fi/destinationunknown

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaksikerrosbussit ja Big Ben -kello Lontoossa

Ryanair aloittaa lennot Rovaniemeltä – kolme kohdetta ensi talvelle

Älä jätä näitä nähtävyyksiä väliin Dublinissa! Kaupungin yhdeksän parasta kohdetta

Causeway Coastal -tie, Irlanti

Road trip Pohjois-Irlannissa: kuvankaunis Causeway Coastal

Italia

Vuoden 2018 googletetuimmat matkakohteet – 5 paikkaa, jotka kiinnostivat eniten

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja