Hyppää sisältöön

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt hotellin aamiaisella – voiko buffetista napata mukaan evästä?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 17.12.2018
Mitä mieltä hotellit ovat aamiaisbuffetissa eväitä tekevistä vieraista?

Hotellien aamiaisbuffetit saattavat tehdä ahneeksi

Yksi lomamatkojen ja satunnaisten hotelliyöpymisten parhaista puolista on hotelliaamiainen. Oletko sinäkin joskus syönyt vatsan täyteen buffetissa, mutta napannut vielä lähtiessäsi mukaan vaikka hedelmiä tai leivonnaisia? Tai oletko nähnyt muiden asiakkaiden vievän ruokaa mukanaan koko rahan edestä?

Brittiläinen uutissivusto The Guardian julkaisi marraskuussa artikkelin, jossa mietittiin, onko aamiaisruokien mukaan ottaminen ikinä hyväksyttävää. Juttu keräsi lähes tuhat kommenttia ja mielipiteitä puolesta ja vastaan. Lomamatkoilla koetut aamiaisepisodit näyttivät kuumentaneen monen tunteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Usein hotelliaamiaisella törmätään erilaisiin tapakulttuureihin ja käytöstapoihin. Toiset eivät voi vastustaa kiusausta sujauttaa käsilaukkuun evästä, kun taas toiset pyörittelevät toiminnalle silmiään.

Virallisten sääntöjen mukaan buffetissa tarjoiltua ruokaa ei saa viedä mukanaan. Jokainen voi kuvitella, kuinka paljon sitä kuluisi, jos kaikki asiakkaat täyttäisivät laukut lähtiessään. Harva hotelli kuitenkaan varsinaisesti valvoo asiaa tai kiinnittää seinille kieltolappuja.

Aamiaissalista omenan kanssa poistuvaa hotellivierasta tuskin pysäytetään, mutta hamstraaminen saa kiusalliset mittasuhteet siinä vaiheessa, kun omia pulloja aletaan täyttää tuoremehuilla tai säilytyspusseihin pakata eväsleipiä päiväretkeä varten.

Hotellin aamupala on tarkoitettu syötäväksi ravintolatilassa

Entä mitä asiasta ajatellaan suomalaisissa hotelleissa – tai onko sen suhteen edes pitänyt tehdä minkäänlaisia linjauksia?

Sokos Hotelsin markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Vitien mukaan hotelliaamiainen on tarkoitettu nautittavaksi ensisijaisesti aamiaissalissa. Hotellit suosittelevat asiakkaille kiireetöntä aamiaista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

– Kehitämme jatkuvasti erilaisia vaihtoehtoja aamiaisista, sillä kaikki eivät halua tai ehdi nauttia perinteistä aamiaisbuffetia. Break-hotelliemme aamiaiselle on tulossa ensi vuoden aikana oma take away -aamiainen, joka on helppo ottaa mukaan, kertoo Vitie.

Kiireisille asiakkaille on Vitien mukaan tarjolla take away -kuppeja, joihin voi napata vaikka kahvin mukaan. Hemmottelua kaipaavat voivat tilata huoneaamiaisen, ja ryhmät suosivat usein mukaan otettavaa aamiaispakettia.

Myös hotelliketju Scandic Hotels on asiasta samoilla linjoilla.

– Aamiainen kuten muutkin buffetruokailut on tarkoitettu syötäväksi ravintolatilassa. Emme koe, että asia olisi hotelleissamme ongelmallinen, sanoo Scandicin viestintäpäällikkö Johanna Uimonen.

Lue myös: Voiko hotelliin tilata pizzan? Näin vieraiden ruokatilauksista ajatellaan hotelleissa

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja