Kuva: Shutterstock
Voiko hotellin aamupalalta ottaa mukaan eväitä?

Tätä sinäkin olet joskus miettinyt hotellin aamiaisella – voiko buffetista napata mukaan evästä?

Mitä mieltä hotellit ovat aamiaisbuffetissa eväitä tekevistä vieraista?

Hotellien aamiaisbuffetit saattavat tehdä ahneeksi

Yksi lomamatkojen ja satunnaisten hotelliyöpymisten parhaista puolista on hotelliaamiainen. Oletko sinäkin joskus syönyt vatsan täyteen buffetissa, mutta napannut vielä lähtiessäsi mukaan vaikka hedelmiä tai leivonnaisia? Tai oletko nähnyt muiden asiakkaiden vievän ruokaa mukanaan koko rahan edestä?

Brittiläinen uutissivusto The Guardian julkaisi marraskuussa artikkelin, jossa mietittiin, onko aamiaisruokien mukaan ottaminen ikinä hyväksyttävää. Juttu keräsi lähes tuhat kommenttia ja mielipiteitä puolesta ja vastaan. Lomamatkoilla koetut aamiaisepisodit näyttivät kuumentaneen monen tunteita.

Usein hotelliaamiaisella törmätään erilaisiin tapakulttuureihin ja käytöstapoihin. Toiset eivät voi vastustaa kiusausta sujauttaa käsilaukkuun evästä, kun taas toiset pyörittelevät toiminnalle silmiään.

Virallisten sääntöjen mukaan buffetissa tarjoiltua ruokaa ei saa viedä mukanaan. Jokainen voi kuvitella, kuinka paljon sitä kuluisi, jos kaikki asiakkaat täyttäisivät laukut lähtiessään. Harva hotelli kuitenkaan varsinaisesti valvoo asiaa tai kiinnittää seinille kieltolappuja.

Aamiaissalista omenan kanssa poistuvaa hotellivierasta tuskin pysäytetään, mutta hamstraaminen saa kiusalliset mittasuhteet siinä vaiheessa, kun omia pulloja aletaan täyttää tuoremehuilla tai säilytyspusseihin pakata eväsleipiä päiväretkeä varten.

Hotellin aamupala on tarkoitettu syötäväksi ravintolatilassa

Entä mitä asiasta ajatellaan suomalaisissa hotelleissa – tai onko sen suhteen edes pitänyt tehdä minkäänlaisia linjauksia?

Sokos Hotelsin markkinointi- ja viestintäjohtaja Outi Vitien mukaan hotelliaamiainen on tarkoitettu nautittavaksi ensisijaisesti aamiaissalissa. Hotellit suosittelevat asiakkaille kiireetöntä aamiaista.

– Kehitämme jatkuvasti erilaisia vaihtoehtoja aamiaisista, sillä kaikki eivät halua tai ehdi nauttia perinteistä aamiaisbuffetia. Break-hotelliemme aamiaiselle on tulossa ensi vuoden aikana oma take away -aamiainen, joka on helppo ottaa mukaan, kertoo Vitie.

Kiireisille asiakkaille on Vitien mukaan tarjolla take away -kuppeja, joihin voi napata vaikka kahvin mukaan. Hemmottelua kaipaavat voivat tilata huoneaamiaisen, ja ryhmät suosivat usein mukaan otettavaa aamiaispakettia.

Myös hotelliketju Scandic Hotels on asiasta samoilla linjoilla.

– Aamiainen kuten muutkin buffetruokailut on tarkoitettu syötäväksi ravintolatilassa. Emme koe, että asia olisi hotelleissamme ongelmallinen, sanoo Scandicin viestintäpäällikkö Johanna Uimonen.

Lue myös: Voiko hotelliin tilata pizzan? Näin vieraiden ruokatilauksista ajatellaan hotelleissa

Teksti: Maria Hietala
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 17.12.2018

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 2,60 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

7 kommenttia

Kannattaa tehdä kuten entinen hotellinomistaja Keski-Suomessa kun Saksalaiset täyttivät käsiinsä ruokaillessaan hotellissa.Hän varasi eteiseen piimäpurkin ja Saksalaisten poistuessa hän sanoi että piimä unohtui,ja kaatoi litran piimää heidän kasseihinsa,joten saivat ruokajuomatkin mukaansa.

Eläkeläisten härskeydellä ja ahneudella ei ole rajaa tässäkään asiassa…

Mistä tunnistat eläkeläisen? Nykyään melko vaikeaa , ainakaan nuorempien eläkeläisten kohdalla.
Minä, eläkeläinen,otan sen verran ruokaa kuin jaksan syödä, en ota mitään mukaani lähtiessäni, Joskun tietysti sattuu ettei maailmalla pidäkään ottamastani ruuasta ja se jää syömättä.
Olen nähnyt kaikenikäisten huonoa käytöstä aamiashuoneessa ja muuallakin. Turha syyllistää yhtä ryhmää

Sisiliassa otettiin omena kädestä kun olin poistumassa ulos syömään sitä,ei mitään saa ottaa mukaan ja ihan näkyvästi oli kädessäni, mutta saksalaiset lähti rantakassit täynnä evästä😬

Enemmän häiritsee nämä jotka ottavat esim juustoa tai sämpylöitä ilman ottimia…

Onneksi ainakin Scandic ottaa nämä tosissaan ja sanoo tästä kyseisille asiakkaille.

Niissä ottimissa on satojen ihmisten bakteerit. Ei kädestä, joka ottaa vaikka juustopalan suoraan ilman ottimia, tartu läheskään niin paljon pöpöjä muihin, kuin ottimia käytettäessä.
En ikinä käytä ottimia.

Katson toki, että maksavana asiakkaana voi kerätä runsaan aamupalan mukaani muutamalle tarjottimelle juomineen ja syödä huoneessani omassa rauhassa sängyllä löhöillen . Kaikille tämä on käynyt , tarjoilija on auttanut ilolla eikä ole tullut einestä minulta pois vaatimaan vaan aina toivottanut Hyvää ruokahalua ja mukavaa aamua .Tämä jatkuu seuraavallakin kerralla ja olen mainostanut myös muille että maksava asiakas määrää tahdin . Olen kuullut että on kuulemma muutamia hmm….. sanon nyt ”erilaisia” paikkoja joissa tämä ei käy , mutta sielläpä ei asiakkaitakaan liikaa tungeksi ja sama kuivahtanut aamupala kierää esiin uudestaan ja uudestaan .