Kuva: Shutterstock
Hotelli

Suomalaislähtöinen hotelliverkosto tarjoaa vastauksen yleiseen ongelmaan – mukana vain ludevapaita hotelleja

Edes luksushotellit eivät aina välty luteilta, mutta ludekammoisille matkailijoille on tarjolla helppo ratkaisu. Suomalaiseen Valpas Hotels -verkostoon kuuluu ainoastaan ludevapaita hotelleja.

Ei enää ludetarkastuksia vierailun alkajaisiksi

Unohdatko sinäkin tehdä ludetarkastuksen ensitöiksesi hotellihuoneeseen saapumisen jälkeen? Monet ludekammoiset matkailijat ovat jo turhautuneet jatkuvaan ludepelkoon, ja yhä useammat haaveilevat mahdollisuudesta tietää varmasti, ettei hotellihuoneessa ole luteita.

Suomalainen Valpas Hotels -verkosto tarjoaa nyt matkailijoille palvelun, jonka avulla voi majoittua rennosti ilman pelkoa luteista.

Verkostoon kuuluu vain hotelleja, joiden huoneissa on käytössä Valppaan ludeansan sisältävät designsängynjalat. IoT-teknologiaan perustuvat sängynjalat pitävät sisällään luteita houkuttelevan ludeansan, ja verkkopalvelun avulla hotellin henkilökunta voi seurata kunkin huoneen ludetilannetta reaaliajassa. Näin hotellien tai matkailijoiden ei tarvitse enää arvuutella, onko huoneessa luteita vai ei.

Ludekammoiset matkailijat turvautuvat useisiin erilaisiin keinoihin selvittääkseen hotellin ludetilanteen. Ludetarkastus eli sängyn avaaminen ja lakanoiden, petauspatjan, sängyn jalkojen sekä sänkyä ympäröivän tapetin ja lattialistojen tarkastaminen pienten veritahrojen varalta on yleisin keino varmistaa, ettei huoneessa ole luteita.

Vaikka omalle kohdalle ei olisi koskaan sattunut luteita, kannattaa niihin siitä huolimatta varautua muutenkin kuin toivomalla parasta. Matkailija Merja Kukkonen pyrkii välttämään mahdolliset ludekohtaamiset ennakkovarautumisen avulla.

– Viime kesänä jenkkeihin lähtiessä googlasin hotellin nimen yhdessä “bedbug”-sanan kanssa tarkistaakseni, ettei hotelleissa ole ollut ludehavaintoja. Budjettimajoituksessa on aina riski törmätä luteisiin. Haluaisin uskoa, että luksushotellissa niitä on harvemmin, mutta tämähän ei välttämättä pidä paikkaansa, sanoo Kukkonen.

Valpas Hotels -verkoston hotelleja on toistaiseksi yhdeksässä kaupungissa ja kuudessa maassa. Suomessa hotelleja sijaitsee esimerkiksi Rovaniemellä, Porvoossa ja Helsingissä.

Lähde: Valpas
Kuva: Shutterstock

Päivitetty: 29.1.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (1 votes, average: 5,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia