Hyppää sisältöön

Suomalaislähtöinen hotelliverkosto tarjoaa vastauksen yleiseen ongelmaan – mukana vain ludevapaita hotelleja

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 29.01.2019
Edes luksushotellit eivät aina välty luteilta, mutta ludekammoisille matkailijoille on tarjolla helppo ratkaisu. Suomalaiseen Valpas Hotels -verkostoon kuuluu ainoastaan ludevapaita hotelleja.

Ei enää ludetarkastuksia vierailun alkajaisiksi

Unohdatko sinäkin tehdä ludetarkastuksen ensitöiksesi hotellihuoneeseen saapumisen jälkeen? Monet ludekammoiset matkailijat ovat jo turhautuneet jatkuvaan ludepelkoon, ja yhä useammat haaveilevat mahdollisuudesta tietää varmasti, ettei hotellihuoneessa ole luteita.

Suomalainen Valpas Hotels -verkosto tarjoaa nyt matkailijoille palvelun, jonka avulla voi majoittua rennosti ilman pelkoa luteista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Verkostoon kuuluu vain hotelleja, joiden huoneissa on käytössä Valppaan ludeansan sisältävät designsängynjalat. IoT-teknologiaan perustuvat sängynjalat pitävät sisällään luteita houkuttelevan ludeansan, ja verkkopalvelun avulla hotellin henkilökunta voi seurata kunkin huoneen ludetilannetta reaaliajassa. Näin hotellien tai matkailijoiden ei tarvitse enää arvuutella, onko huoneessa luteita vai ei.

Ludekammoiset matkailijat turvautuvat useisiin erilaisiin keinoihin selvittääkseen hotellin ludetilanteen. Ludetarkastus eli sängyn avaaminen ja lakanoiden, petauspatjan, sängyn jalkojen sekä sänkyä ympäröivän tapetin ja lattialistojen tarkastaminen pienten veritahrojen varalta on yleisin keino varmistaa, ettei huoneessa ole luteita.

Vaikka omalle kohdalle ei olisi koskaan sattunut luteita, kannattaa niihin siitä huolimatta varautua muutenkin kuin toivomalla parasta. Matkailija Merja Kukkonen pyrkii välttämään mahdolliset ludekohtaamiset ennakkovarautumisen avulla.

– Viime kesänä jenkkeihin lähtiessä googlasin hotellin nimen yhdessä “bedbug”-sanan kanssa tarkistaakseni, ettei hotelleissa ole ollut ludehavaintoja. Budjettimajoituksessa on aina riski törmätä luteisiin. Haluaisin uskoa, että luksushotellissa niitä on harvemmin, mutta tämähän ei välttämättä pidä paikkaansa, sanoo Kukkonen.

Valpas Hotels -verkoston hotelleja on toistaiseksi yhdeksässä kaupungissa ja kuudessa maassa. Suomessa hotelleja sijaitsee esimerkiksi Rovaniemellä, Porvoossa ja Helsingissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde: Valpas
Kuva: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Haltia Lake Lodge

Elämyksellistä majoitusta Nuuksiossa – oletko jo kokeillut luksustelttailua?

Rodoksen hotellit

Hotellivinkit Rodokselle – 12 paikkaa, joissa majoitut mukavasti

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Seychellien hotellit Mainos

Seychellien ihanat hotellit – 3 vinkkiä unelmien lomasaarille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja