Hyppää sisältöön

Luteettomat hotellit ensimmäisenä Suomessa! Takuuvarma suoja luteita vastaan – takana suomalaisen yrityksen keksintö

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 15.06.2018
Suomalaisyritys on kehitellyt maailman ensimmäisen hotelleille tehdyn hyvinvointiteknologian, joka tarjoaa suojan luteita vastaan.

Ei enää ikäviä ludeyllätyksiä!

Luteet ovat viheliäinen ongelma, ja ne saattavat häiritä matkailijaa riippumatta majapaikan tasosta: verenhimoiset otukset voivat iskeä yhtä hyvin budjettihostellissa kuin viiden tähden luksuslomakeskuksessakin. Ludetarkastuksen tekeminen voi taata hyvät yöunet, mutta vaatii kuitenkin vaivaa ja muistamista. Harvalla matkailijalla ludetarkastus on rutiini, joka toistuu aina ensimmäisenä hotellihuoneessa.

Luteiden torjumiseen tähtäävä suomalainen startup-yritys Valpas on kehittänyt maailman ensimmäisen hotelleille suunnatun teknologian, joka tarjoaa suojan luteita vastaan. IoT-teknologiaan pohjautuva toimintamalli suojaa vieraat luteilta ennaltaehkäisevästi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käytännössä luteilta suojaudutaan Valppaan IoT-sängynjalkojen ja verkkopalvelun avulla. Sängynjalkojen sisään on rakennettu luteita houkutteleva ansa ja tunnistussensori. Vaihtamalla hotellisänkyjen jalat älyjalkoihin henkilökunta voi verkkopalvelun avulla seurata huoneen ludetilannetta reaaliaikaisesti. Jokaisesta ansaan jääneestä luteesta henkilökunta saa myös ilmoituksen.

– Aiemmin hotellien pitäjillä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin altistaa hotelli ja sen vieraat luteille. Valppaan avulla hotelleilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus suojata vieraat ja hotelli elegantisti, ja samalla edistää välittömästi vastuullisempaa matkailua, kertoo Valppaan toimitusjohtaja Martim Gois.

Tällä hetkellä Valppaan teknologiaa hyödyntäviä hotelleja on kolme: Helsingin F6 ja Hanasaaren kokoushotelli sekä Malmössä sijaitseva Hotel Duxiana.

– Ensimmäiset Valpas Collaborator -hotellit ovat Pohjoismaiden parhaimpia hotelleja, kuten esimerkiksi ruotsalaisen korkealuokkaisten sänkyjen valmistaja DUX:n lippulaivahotelli Hotel Duxiana Malmössä, kertoo Gois lisää.

>> Lue myös: Yksi helppo asia, mikä jokaisen kannattaisi tehdä hotellihuoneessa – voi pelastaa matkasi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuva: Valpas

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotellihuone

Tämä verenhimoinen otus iskee useammin kuin kuvitteletkaan – katso ohjeet hotellin ludetarkistukseen

Luteet hotellihuoneessa

Matkailija, pidä varasi! Tätä hotelleista tarttuvaa riesaa ei korvaa edes vakuutus

Alaska Airlines

Lentomatkustajan painajainen kävi toteen – koneessa ollut skorpioni pisti matkustajaa

Liberia

Matkailusuositukset Ebola-alueelle kiristyvät – vältä kaikkea matkustamista riskimaihin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja