Hyppää sisältöön

Pari neliötä aseman läheltä – Tokion kapselihotellit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.07.2012
Yö kapselihotellissa on matkailijalle elämys.

Pujahda kapseliin

Kapselihotelli on nimensä mukaisesti hotelli, jossa matkaajat yöpyvät kukin henkilökohtaisessa kapselissaan, joka on tarkoitettu vain nukkumista varten.

Japanilaiset kapselihotellit suunnattiin alunperin pitkien työpäivien uuvuttamille liikemiehille, joista kapselihotellien pääasiallinen asiakaskunta vieläkin koostuu. Liikemiesten lisäksi kapselihotelleita käyttävät myös yksin matkustavat nuoret, viimeisestä junasta jääneet sekä yhä useammin myös erikoisia elämyksiä hakevat Japanissa matkailevat turistit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yö kapselissa maksaa 20-40 euroa

Minimalistisesta kokemuksesta huolimatta kapselihotellit eivät suinkaan ole Japanin matkaajan halvin yöpymisvaihtoehto.

Tokiossa yöstä kapselissa saa pulittaa 2500–4500 jeniä (noin 20–40 euroa), viikonloppuisin mahdollisesti vieläkin enemmän. Yhteisten pesutilojen ja muiden palveluiden käytöstä saatetaan erillinen periä lisämaksu.

Asemalta suoraan kapseliin

Vaikka kapselihotelleja löytyy käytännössä jokaisen suuremman aseman kupeesta, varmimmin sellaisen löytää yhä Tokion liike- ja yöelämän keskuksista.

Esimerkiksi Uenon aseman Asakusa-uloskäynnin edustalta löytyy Hokuou, eli Pohjoismaat-nimeä kantava kapselihotelli, jonka tilat levittäytyvät kuuteen kerrokseen.

Shinjukun aseman lähistöltä yösijiaa etsivä voi matkata vaikkapa Shinjuku Green Plaza -kapselihotelliin, joka sijaitsee noin 500 metrin päässä aseman itäiseltä uloskäynniltä Seibushinjuku-aseman kupeessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tokion asemalle väsähtänyt taas voi pujottautua punkkaansa aseman pääuloskäynniltä korttelin päässä sijaitsevassa Yuurakuzanmai-kapselihotellissa.

Kylpy, peti ja viihdettä

Kapselihotellien perusvarustelutaso kertoo paljon siitä, mitä tavanomainen yöpyjä kaipaa, tai ylipäätään jaksaa, uuvuttavan työpäivän ja mahdollisesti sitä seuranneen illanvieton jälkeen: kylpyä ja petiä.

Henkilökohtaisen tilan sijaan kapselihotelleissa maksetaankin usein hyvistä kylpemis- ja peseytymismahdollisuuksista. Suihkujen ja kylpylöiden lisäksi monista kapselihotelleista löytyy myös sauna, jossa hikoilemalla voi japanilaisten mukaan poistaa kehostaan edellisillasta mahdollisesti muistuttavaa alkoholia.

Perusvarustelujen lisäksi kapselihotelleista saattaa löytyä suhteellisen hyvä valikoimaa mangaa sekä joko lainattavia tai pientä korvausta vastaan vuokrattavia DVD-elokuvia. Elokuvat voi katsoa hotellista riippuen joko oman kapselin rauhassa tai yhteisten tilojen jykevissä nojatuoleissa, joissa voi nautiskella hyvin lentokonemaisesta elokuvakokemuksesta.

Pesula vai uudet vaatteet?

Nälän yllättäessä kapselihotellit tarjoavat yleensä ainakin automaatista ostettavia valmisannoksia, mutta monista löytyy myös koko yön auki oleva kahvila-ravintola.

Saunan ja kuuman kylvyn lisäksi rentoutumaan auttaa hierontatuoli, joskus jopa oikea hieroja – lisäkorvausta vastaan tottakai.

Käyttäjäkunnan perustarpeista kertoo paljon myös monien hotellien tarjoamat pesula- ja silityspalvelut. Mikäli perinteiset toimenpiteet eivät riitä tuhoamaan juhlinnan mahdollisesti aiheuttamaa todistusaineistoa, on monissa hotelleissa mahdollista myös ostaa uudet sukat, alushousut, aluspaita tai kravatti tuhoutuneiden tilalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aleksi Teivainen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maa, jossa et halua viettää joulua yksin – 5 faktaa japanilaisesta joulunvietosta

Vältä mokat syömäpuikoilla – 10 virhettä, joihin on helppo sortua

Japani on muutakin kuin Tokio! Tutustu Kioton tunnetuimpiin nähtävyyksiin – olet ehkä nähnyt niistä ainakin yhden

Voiko vessateemainen ravintola olla liian yököttävä? Aasian 5+1 oudointa teemaravintolaa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja