Hyppää sisältöön

Helsingin klassikkohotellin remontti valmistui: tältä näyttää uudistunut hotelli Torni

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 05.05.2022
Vuonna 1931 valmistunut hotellirakennus uudistui täysin reilun parin vuoden mittaisen remontin aikana. Samalla monet palveluista palautettiin alkuperäiselle paikalleen.

Täysin uudistunut hotelli Torni

Helsingin ydinkeskustassa Yrjönkadulla sijaitseva Solo Sokos Hotel Torni avautui täysin uudistuneena 12. huhtikuuta 2022. Yli kaksi vuotta kestäneiden uudistustöiden aikana lähes satavuotias hotellirakennus purettiin niin, että jäljelle jäivät vain rakenteet. Nyt uudistustöiden jälkeen lähes kaikki on uutta, muutamia historiallisia yksityiskohtia lukuun ottamatta.

Tornin historia ulottuu pitkälle, ja rakennuksen valmistuttua vuonna 1931 sen 13 kerrosta riitti tekemään Tornista Suomen ensimmäisen pilvenpiirtäjän. Huoneita hotellissa oli tuolloin sata, mutta 1980-luvulla rakennetun lisäsiiven ansiosta Tornissa voi nyt majoittua 154 huoneessa. Näistä 15 on sviittiä, ja hotellissa on myös kaksi ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaa esteetöntä huonetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Torni tarjoaa vieraille paitsi keskeisen sijainnin ja tasokkaat huoneet myös hyvät palvelut: hotellirakennuksessa toimii neljä ravintolaa, ja uudistusten yhteydessä hotelliin rakennettiin myös kuntosali. Saunaa huoneissa ei ole, mutta noin kolmanneksessa hotellin huoneista on kylpyamme.

Hotellin ainoa sauna sijaitsee spa-osastolla, joka ei kuitenkaan toistaiseksi ole käytössä, sillä se odottaa sopivaa palveluntarjoajaa.

Kotimaista taidetta ja tarkkoja sisustusyksityiskohtia

Uudistustöiden aikana osa palveluista siirtyi takaisin alkuperäiselle paikalleen. Esimerkiksi American Bar ja irlantilaispubi O’Malley’s sijaitsevat nyt alkuperäisillä paikoillaan, minkä vuoksi myös hotellin vastaanotto on nykyisin eri paikassa kuin ennen remonttia.

Uutena Tornissa on vastaanoton yhteydessä sijaitseva lounge, jossa asukkaat ja muut vieraat voivat rentoutua nautiskellen design-klassikoista ja taiteesta. Erityisesti maalaukset koristavat hotellin seiniä, ja Tornissa esillä olevat teokset ovat peräisin SOK:n kokoelmista.

Inka KhanjiLeveä hotellisänky.
Siinä missä Tornin yleiset tilat kuten lounge ja ravintolat on sisustettu kirkkailla väreillä ja näyttävillä huonekaluilla, huonekäytävillä ja huoneissa tunnelma on varsin rauhallinen.

Taide onkin tärkeä osa hotellin sisustusta, jonka sisustustyyli on hotellinjohtaja Juha Maatalan mukaan “art deco meets bohemian”; kirkkaita värejä, art deco -huonekaluja ja kaikkiaan 300 suomalaisten taiteilijoiden tekemää teosta, jotka on ripoteltu harkitusti ympäri hotellia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tornin taidenäyttely jatkuu huoneissa, mutta muuten niiden sisustus poikkeaa suuresti yleisten tilojen, kuten loungen ja ravintoloiden, tunnelmasta. Hotellihuoneissa ei näy kirkkaita värejä eikä juurikaan erikoisia huonekaluja, ja siihen on selvä syy: huoneisiin tullaan rauhoittumaan. Esimerkiksi juniorisviiteissä rauhallista tunnelmaa alleviivaa entisestään se, että televisio, kahvinkeitin ja muu irtotavara on piilotettu kaapinovien taakse.

Uudistettu Solo Sokos Hotel Torni on S-ryhmän uusi lippulaivahotelli, ja se lukeutuu hotellien upper upscale -luokkaan eli neljän ja viiden tähden hotellien välimaastoon. Tornin tavoite onkin kilpailla Helsingin kärkipään hotellien kanssa.

Katso kuvista, miltä uudistetussa Tornissa näyttää!

Inka KhanjiVärikkäästi sisustettu tila jossa runsaasti erivärisiä ja erilaisia sohvia, tuoleja ja pöytiä.
Hotellin vastaanoton yhteydessä toimivassa loungessa soi varta vasten Tornille sävelletty Petri Alangon tekemä musiikki, joka kuvaa päivää Tornissa aamun rauhallisesta tunnelmasta illan juhlintaan. Sama musiikki soi myös esimerkiksi hotellin käytävillä.
Inka KhanjiLähes satavuotias hissi
Hotellin vanha hissi on ollut käytössä vuodesta 1931 lähtien, ja kuljettaa vieraat yhä aina viidenteen kerrokseen saakka.
Inka Khanji30-luvun New Yorkia muistuttava baari.
Tunnelmallinen American Bar sijaitsee jälleen alkuperäisellä paikalla, Tornin kupolin alla. Baarissa on helppo kuvitella olevansa 30-luvun New Yorkissa.
Inka KhanjiVaalea hotellihuonekäytävä valkoisilla seinillä ja mustavalkoisella kuviomatolla.
Hotellin kaksi puolta, rakennukseen 1980-luvulla liitetty jugend-puoli ja alkuperäinen art deco -puoli ovat entuudestaan Tornin kävijöille tuttuja.
Inka KhanjiHotellisviitin olohuone, jossa pieni sohva, sohvapöytä ja nojatuoli, taustalla ovi makuuhuoneeseen.
Taidekokoelman teoksia on ripoteltu harkitusti myös huoneisiin.
Inka KhanjiIrkkupubin baaritiski, missä on runsaasti baarituoleja.
O’Malley’s oli avautuessaan vuonna 1981 Suomen ensimmäinen irlantilaisbaari. Uudistusten myötä pubi palasi alkuperäiseen kokoonsa, ja nyt siellä on 30 asiakaspaikkaa.
Inka KhanjiVaalea kylpyhuone, missä on sympaattinen tassullinen amme.
Osasta huoneista löytyy perinteinen tassullinen amme. Tassuammeita on erityisesti hotellin jugend-puolen huoneissa.
Inka KhanjiTyylikäs ravintola tyhjänä, pöydillä odottavat kattaukset.
Tornin Or-ravintola tarjoilee niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin. Täältä saa myös Tornin omaa samppanjaa.
Inka KhanjiVärikäs oleskelutila, jossa punaisen sohvan yläpuolella on paljon värikkäitä tauluja.
Vakuuttava taidekokoelma on esillä ympäri hotellia. Tässä tilassa nautitaan aamiaista niinä aamuina, joina varsinainen ravintola täyttyy.

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Söderskärin majakka

Tiesitkö tästä paikasta? Muumien majakkasaarta inspiroineelle Söderskärille pääsee helposti retkelle

Suomen parhaat kesäkohteet

Kotimaan klassikot ja salatut helmet – 38 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Tikkurila, Suomi

Lomailetko kotimaassa? Katso heinäkuun menovinkit ja parhaat tapahtumat

Viitostien parhaat taukopaikat

Valtatie 5:n parhaat taukopaikat – katso 22 kohteen lista ja suunnittele autoreissu

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja