Kuva:

Autonavigaattori mukaan autolomalle

Pakkaa perhe autoon, nosta kytkintä ja suuntaa tutkimaan maailmaa omaan tahtiisi! Oman auton kanssa reissaaminen on siitä mukavaa puuhaa, että matkan päämäärä ei ole loman ainoa kohokohta, vaan uusia elämyksiä syntyy koko ajan matkan edetessä ja maisemien vaihtuessa.

Mikäli matkaa halutaan taittaa ilman harmaita hiuksia ja stressinäppylöitä, on navigaattori autolomailijan ehdoton matkakumppani – ja ainakin miesten mielestä parasta on, ettei keneltäkään tarvitse kysyä tietä!

Autonavigaattoreita on moneen lähtöön ja moneen tarpeeseen sopivia, ja hintahan tunnetusti kulkee käsi kädessä lisävarusteiden ja laadun kanssa.

Omat käyttötarpeet siis sanelevat, millainen navigaattori kannattaa hankkia, mutta ulkomaille lomalle lähtevän autoseurueen voi olla leppoisampi taittaa matkaa laitteen avulla, jossa on muitakin ominaisuuksia kuin pelkkä karttapalvelu. Esimerkiksi hermot voivat matkalla säilyä helpommin suomenkielisen valikon ja suomeksi neuvovan puheäänen avulla, kuin että pitäisi alkaa ensiksi suomentamaan englantia.

Ulkomaille matkaajan on lisäksi syytä ottaa huomioon navigaattorin päivitysmahdollisuudet, elikkä kuinka helposti laitteeseen on päivitettävissä ajan tasalla olevat tiedot esimerkiksi tietöistä tai muista matkaa viivästyttävistä tekijöistä.

Kehittyneimmät navigaattorit ovat tänä päivänä paljon muutakin kuin pelkkiä karttoja, sillä ne kertovat esimerkiksi nähtävyydet ja ravintolat halutusta paikasta sekä arvioivat matkan kulkemiseen kuluvan ajan.

Laitteita on myös saatavilla varustettuina lisälaitteilla, joita voi käyttää vaikkapa musiikin kuunteluun ja leffojen katseluun automatkan aikana! Aika huisi homma.

Muualle maailmalle kuin kotosuomeen matkaavien kannattaa ehdottomasti hankkia autonavigaattori, jossa on Suomen ja Skandinavian karttojen lisäksi myös kartat Euroopan maihin. Unohda siis vanhanaikaiset paperikartat ja hommaa ihmeessä lomallesi uusi henkilökohtainen avustaja!

Suosituimpia autonavigaattoreita ovat esimerkiksi TomTom, Sony, Navigon ja Garmin.

Päivitetty: 17.7.2014

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 1,75 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia