Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Autonavigaattori mukaan autolomalle

artikkelin kuva
Automatkailu
Mikäli matkaa halutaan taittaa ilman harmaita hiuksia ja stressinäppylöitä, on navigaattori autolomailijan ehdoton matkakumppani – ja ainakin miesten mielestä parasta on, ettei keneltäkään tarvitse kysyä tietä!
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 17.07.2014
facebook   whatsapp

Mikäli matkaa halutaan taittaa ilman harmaita hiuksia ja stressinäppylöitä, on navigaattori autolomailijan ehdoton matkakumppani – ja ainakin miesten mielestä parasta on, ettei keneltäkään tarvitse kysyä tietä!

Autonavigaattoreita on moneen lähtöön ja moneen tarpeeseen sopivia, ja hintahan tunnetusti kulkee käsi kädessä lisävarusteiden ja laadun kanssa.

Omat käyttötarpeet siis sanelevat, millainen navigaattori kannattaa hankkia, mutta ulkomaille lomalle lähtevän autoseurueen voi olla leppoisampi taittaa matkaa laitteen avulla, jossa on muitakin ominaisuuksia kuin pelkkä karttapalvelu. Esimerkiksi hermot voivat matkalla säilyä helpommin suomenkielisen valikon ja suomeksi neuvovan puheäänen avulla, kuin että pitäisi alkaa ensiksi suomentamaan englantia.

Ulkomaille matkaajan on lisäksi syytä ottaa huomioon navigaattorin päivitysmahdollisuudet, elikkä kuinka helposti laitteeseen on päivitettävissä ajan tasalla olevat tiedot esimerkiksi tietöistä tai muista matkaa viivästyttävistä tekijöistä.

Kehittyneimmät navigaattorit ovat tänä päivänä paljon muutakin kuin pelkkiä karttoja, sillä ne kertovat esimerkiksi nähtävyydet ja ravintolat halutusta paikasta sekä arvioivat matkan kulkemiseen kuluvan ajan.

Laitteita on myös saatavilla varustettuina lisälaitteilla, joita voi käyttää vaikkapa musiikin kuunteluun ja leffojen katseluun automatkan aikana! Aika huisi homma.

Muualle maailmalle kuin kotosuomeen matkaavien kannattaa ehdottomasti hankkia autonavigaattori, jossa on Suomen ja Skandinavian karttojen lisäksi myös kartat Euroopan maihin. Unohda siis vanhanaikaiset paperikartat ja hommaa ihmeessä lomallesi uusi henkilökohtainen avustaja!

Suosituimpia autonavigaattoreita ovat esimerkiksi TomTom, Sony, Navigon ja Garmin.

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.