Hyppää sisältöön

Autolomalaisen varusteet – viisi vinkkiä matkaasi helpottamaan

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 31.07.2012
Onko suunnitelmissasi vielä loppukesän autoloma? Lue Rantapallon viisi varustevinkkiä automatkailijalle!

Tee autoloma helpoksi

Omalla autolla reissatessa matkailija on vapaa valitsemaan aikataulunsa ja reittinsä. Riippumattomuus lento-, juna- tai bussiaikatauluista tuo lomailuun oman erityisen vapaudentunteensa. Varjopuolena tulevat kuitenkin pitkät ajomatkat, jotka saattavat koetella etenkin lasten kanssa matkustavan kärsivällisyyttä.

Pienin konstein autoilusta voi tehdä mukavaa niin aikuisille kuin lapsillekin – Rantapallo kokosi viisi vinkkiä helpottamaan automatkaasi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Matkailijan uutuuskartasto

Karttakeskuksen Matkailukartasto on selkeä ja käytännönläheinen opas automatkailijan kotimaanlomalle.

Matkavinkit opastavat nähtävyyksille ja turistikohteille tarjoten sekä reitit että taustatiedot helpossa muodossa. Kirjan tiedot voi ladata myös suoraan omaan autonavigaattoriin, joten kohteiden löytäminen käy helposti.

2. Pakkaa mukaan kunnon piknik-kori

Skippaa huoltoasemat ja hampurilaiset ja ota matkan ohjelmanumeroksi vanhanajan piknik ruutupeittoineen ja eväskoreineen.

Etsi jo etukäteen kartalta sopiva pysähdyspaikka kauniissa maisemissa tai pidä tauko spontaanisti, kun matkalla tulee vastaan miellyttävä ranta tai kukkulanrinne. Näin vältyt epäterveellisiltä hampurilaistauoilta ja huoltoasemien heräteostoksilta.

3. Oppi ja ilo -leikkejä lapsille

Oppi ja ilo -sarjan pelipaketit ja tekemiskortit ovat takapenkkiläisten ehdoton matkavarustus. Värikkäiden korttien avulla kännykän tai iPadinkin malttaa heittää käsistä hetkeksi tai antaa pelivuoron riitelemättä sisaruksille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Äänikirjat viihdyttävät koko seuruetta

Onko edessä pitkä matka halki Euroopan? Äänikirja viihdyttää koko seuruetta kerralla ja antaa kuljettajallekin mukavaa oheisviihdettä pitkille ajomatkoille.

5. Hanki vihdoin navigaattori

Miltä kuulostaisi lomamatka, jonka aikana seurueen ei tarvitse käydä yhtäkään reittikeskustelua tai kiistellä kenen ehdotus on nopein, lyhyin ja kätevin? Listan viides kohta on tarkoitettu heille, joiden varustukseen ei vielä kuulu navigaattori tai edes kännykän navigointiohjelma: hanki se viimeinkin ja tee sekä omasta elämästäsi että kanssamatkustajiesi matkasta kerralla helpompaa!

Kohtuuhintaisia uutuusnavigaattoreita matkaasi helpottamaan tarjoavat esimerkiksi TomTom ja Garmin. Navigaatio-ohjelman voit ladata myös suoraan kännykkääsi, jolloin pärjäät monen kapineen sijaan vain yhdellä laitteella.

Mitä sinä pakkaat autolomalle mukaan? Kommentoi ja kerro vinkkisi!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Autonvuokraus

Autonvuokrauksen sudenkuopat – huomioi nämä lisämaksut ja vältä mokat

Bestpark-matkaparkki

Rovaniemelle avautuu uusi matkaparkki – matkailuajoneuvoille helppo yöpymispaikka keskeisellä sijainnilla

Lapsiperheen autoloma Saksassa

Lapsiperheen automatka aurinkoiseen Saksaan – 7 kohdetta, joissa kaikilla on mukavaa

Autolomailijan Teneriffa

Näin onnistuu autoloma Teneriffalla – lue vinkit mutkaisille teille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja