Kuva:

Söpöilyä pandojen kanssa Kiinassa

Jos Tao Tao oli lapsena suosikkiohjelmasi tai pandat ovat muuten lähellä sydäntäsi, jatka lukemista. Nyt sinullakin on mahdollisuus päästä silittelemään pandakarhuja Kiinaan!

Valloittavat pandat matkailijoiden ilona

Monille ihmisille pandat edustavat äärimmäistä söpöyttä. Myös Kiinassa on huomattu tämä, ja nyt myös tavallisilla ihmisillä on mahdollisuus päästä halailemaan pandakarhuja. Wolong Nature Reserve on pandojen tutkimus- ja vierailukeskus Kiinassa, Sichuanin maakunnassa. Wolong on vain pieni kylä, eikä paikasta löydy monia ravintoloita Wolong Hotel ja Panda Inn -hotellien ravintoloita lukuun ottamatta.

Wolongin pandakeskukseen ei ole helppo päästä, mutta paikan päällä vaiva palkitaan. Pienet pandanpoikaset tuntuvat epätodellisen pehmeiltä ja niiden pyöreät päät ja suuret silmät sulattavat paatuneimmankin matkaajan sydämen.

Kuinka pandakylään pääsee?

Pandoja tervehtimään pääsee lentämällä Chengduun. Suoraan Suomesta näitä lentoja ei ole tarjolla, mutta esimerkiksi Shanghaista, Pekingistä tai Hongkongista lennot Chengduun maksavat noin 400-700 dollaria Air Chinalla tai Dragonairilla.

Wolongin luonnonpuisto on viiden tunnin ajomatkan päässä Chengdusta. Alle 100 dollarilla voi vuokrata kuljettajan päiväksi (kysy Chengdun Dragon Town youth hostellista, www.dragontown.com.cn).

Matkojen ja normaalien päiväkustannusten lisäksi Panda Club perii 33 dollaria päivältä vapaaehtoistyöstä pandojen parissa. Halailu pikkupandojen kanssa maksaa 133 dollaria.

Päivitetty: 19.7.2012

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (7 votes, average: 4,71 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia