Kuva: Inka Khanji
Dubai, Arabiemiraatit

Neljä unohtumatonta elämystä Dubaissa: ota kaikki irti kaupungin mahdollisuuksista ja vietä unohtumaton loma

Lämpöä ja rantoja löytyy monesta lomakohteesta, mutta vain Dubaissa voi saman päivän aikana kokea hiekka-aavikon, vesipuiston ja uimarannat sekä lumisen laskettelukeskuksen.

Aavikon punertavaa hiekkaa

Arabiemiraattien suosituimmassa matkakohteessa Dubaissa liikkuessa voi välillä olla vaikea muistaa, että ei tarvitse mennä kovin paljon ajassa taaksepäin, kun koko paikka oli vielä pelkkää hiekkaerämaata. Edelleen vain lyhyen matkan päässä Dubaista alkaa loppumattomalta tuntuva hiekkadyynien meri.

Aavikolla kannattaa vierailla Dubain-loman aikana, ja adrenaliinintäyteinen tapa tutustua aavikkoon on lähteä jeeppisafarille. Turvakaarilla ja nelivedolla varustetut maastoautot hyppivät ja heiluvat jopa 250 metriä korkeiden dyynien yli. Nousuja ja laskuja on hiekkameressä rutkasti.

Hiekka laittaa sekä kuljettajat että autot koville, ja kuljettajilta vaaditaankin erityinen aavikolla ajamiseen pätevöittävä ajokortti. Myös autot valmistellaan huolella, ja hiekalle siirryttäessä renkaiden ilmanpainetta lasketaan huomattavasti, jolloin ne toimivat kuin kamelin tassut. Näin vältytään hiekkaan jumittumiselta. Myös autojen konepellit avataan jokaisen pysähdyksen yhteydessä ylikuumenemisen välttämiseksi.

Dubai, Arabiemiraatit
Kuva:
Nelivedon kyyti aavikolla on vauhdikas kokemus.

Kun aurinko alkaa laskea, on mainio hetki nauttia maisemista dyynin laelta. Yleensä retkiin kuuluu myös illallinen ja napatanssiesitys sekä mahdollisuus kokeilla vesipiippua tai hennatatuointia. Bensakamelin lisäksi hiekalla kulkemista voi kokeilla myös perinteisellä kamelilla. Aavikkoajelu ja illanvietto aavikolla kuuluvat ehdottomasti Dubain-loman kohokohtiin.

Vesipuiston riemua

Mikä olisi parempi tapa viettää päivä Dubaissa kuin vierailla vesipuistossa? Varsinkin kun tarjolla on palmusaaren loisteliaan Atlantis-hotellin yhteydessä oleva Aquaventure-vesipuisto, joka on Lähi-Idän suurimpia. Vesipuistossa on jopa 11,5 miljoonaa litraa vettä. Erilaisia liukumäkiä ja jokia pitkin riittää vesihupia yli kahden kilometrin matkalle.

Yksi mielenkiintoisimmista vesiliukumäistä johdattaa laskijan läpinäkyvässä putkessa haita täynnä olevan altaan läpi tarjoten hiuksia nostattavan kokemuksen.

Dubai, Arabiemiraatit
Kuva: Flickr / Ricky Brigante
Dubain-matkalla kannattaa vierailla myös vesipuistossa.

Aquaventure tarjoaa elämyksiä koko perheelle taaperoista varttuneempaan väkeen. Vesipuiston lisäksi voit vierailla The Lost Chambers of Atlantis -akvaariomaailmassa, josta löytyy yli 65 000 vesieläintä 22 erilaisessa altaassa ja ympäristössä. Lisäksi vieraiden käytössä on yksityinen ranta, jossa voi käydä kastamassa varpaat myös meriveteen.

Lumen lumoa

Jos koti-ikävä vaivaa tai vain haluaa kokea miltä tuntuu siirtyä auringon paahteesta pakkaseen, kannattaa suunnata kohti Mall of the Emirates -kauppakeskusta, jonka sisältä löytyy myös Ski Dubai -hiihtokeskus.

Ski Dubain -3 asteen koleuteen astuminen on mielenkiintoinen kokemus Dubain lämmön jälkeen. Talvitakkia ei tarvitse raahata mukana, vaan paikan päältä saa toppatakin ja -housut sekä talvikengät.

Dubai, Arabiemiraatit
Kuva: Flickr / Eole Wind
Ski Dubai -laskettelukeskuksessa voi nauttia lumen hurmasta keskellä kesää.

Ski Dubain pisin rinne on 400-metrinen ja huipulle noustaan tutulla tuolihissillä. Aloittelijat voivat myös osallistua hiihtokouluun tai nauttia hiihtokeskuksen muista huveista. Tarjolla on erilaisia mäkiä ja kouruja mäenlaskuun sekä alue lumisotaa ja leikkimistä varten. Laskettelun lomassa maistuu kupillinen kaakaota huipulla sijaitsevassa alppimajassa.

Arabialaista kahvia ja ainutlaatuista tunnelmaa

Aavikkoillalliselle hyvää vastapainoa antaa illallinen tunnelmallisella risteilyllä. Iltaristeily uutta ja vanhaa Dubaita halkovaa jokea pitkin kestää noin pari tuntia.

Laivan henkilökunta toivottaa vieraat tervetulleiksi ja tarjoaa aluksi kupilliset vahvaa ja maistuvaa kahvia taateleiden kera. Kesäisin illan lämpö on niin läpitunkeva, että sisällä olevat ilmastoidut paikat ovat hyvä vaihtoehto. Talven lempeämmän lämmön aikaan kannattaa istua yläkannen ulkopaikoilla, joissa ympäröivän tunnelman aistii parhaiten.

Dubai, Arabiemiraatit
Kuva:
Arabialainen kahvi on vahvaa, ja se tarjoillaan pienistä kupeista.

Herkullisen buffet-illallisen aikana on oiva tilaisuus maistella useampiakin paikallisia herkkuja. Samalla voi katsella ohi lipuvia vanhoja taksiveneitä, jotka kuljettavat ihmisiä joen laidalta toiselle. Kaupungit valot loistavat ja ilmassa on rauhallinen tunnelma menevän lomapäivän päätteeksi.

>> Lue lisää vinkkejä Dubaihin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Jani Uljas
Kuvat: Inka Khanji ja Flickr / Ricky Brigante sekä Eole Wind

Päivitetty: 6.11.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (23 votes, average: 4,65 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia