Istockphoto
Gdansk, Puola

Gdanskin herkullisimmat ruokapaikat – tässä 3 ravintolavinkkiä Puolan-lomalle

Tunnelmallinen Gdanskin satamakaupunki on edullinen matkakohde, jossa kannattaa herkutella ja ottaa ilo irti kaupungin hyvästä ravintolavalikoimasta. Katso, mistä ravintoloista löydät parhaat ruokaelämykset Gdanskin-lomalla!

Herkullinen kalaravintola: Restauracja Targ Rybny – Fishmarkt

Gdansk on Puolassa sijaitseva satamakaupunki, ja meren läheisyyden vuoksi useimmat matkailijat ruokailevat mielellään kalaravintoloissa. Aivan sataman tuntumassa sijaitseva Restauracja Targ Rybny – Fishmarkt on erinomainen kalaravintola, josta saa kuitenkin myös liha-annoksia.

Kauniin ravintolan sisustus on tarkkaan harkittu, sillä merihenkinen teema näkyy niin sisällä ravintolassa kuin lautasillakin. Kesäisin ruokia voi nautiskella myös ravintolan terassilla.

Vuonna 2000 perustettu ravintola on keskimääräisiä Gdanskin-ravintoloita kalliimpi, mutta laadukkaat raaka-aineet, ravintolan oma viinikellari sekä ensiluokkainen palvelu kompensoivat hintaa.

Restauracja Targ Rybny – Fishmarkt
Ul. Targ Rybny 6 C

Trendikäs lounaspaikka joka budjetille: Piwna 47

Aivan Gdanskin vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Piwna 47 -ravintola on trendikäs ruokapaikka, jonka valoisa sisustus ja tarkkaan harkitut annokset tarjoavat ruokaa kaikille aisteille.

Kodikas ravintola on avoinna aamusta iltaan, ja sieltä saa niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin. Piwna 47:n erikoisuus on erinomainen viinivalikoima. Hintatasoltaan Piwna 47 on ruoan laatuun nähden melko edullinen, eikä tee lovea budjettiin.

Tarjolla on esimerkiksi keittoja, salaatteja, pastaa, kala- ja liharuokia sekä hyvä munakasvalikoima. Ruokaa löytyy jokaiseen makuun, sillä ruokalistalla on monipuolisesti myös kasvisvaihtoehtoja.

Piwna 47
Ul. Piwna 47

Puolalaista ruokaa fiinillä otteella: Restauracja Kubiki

Koko kaupungin vanhin ravintola on perinteinen Restauracja Kubiki, joka tarjoilee puolalaisia herkkuja fine dining -hengessä. Tarkkaan asetellut annokset ja hyvät raaka-aineet yhdistettynä hyvin edulliseen hintatasoon tekevät Restauracja Kubiki -ravintolasta ohittamattoman kohteen.

Ravintola on avoinna iltapäivästä yömyöhään, joten se sopii mainiosti niin lounas- kuin illallispaikaksi. Tarjolla on esimerkiksi salaattia, keittoja, lihaa ja kalaa, mutta saatavilla on myös sikareita.

Restauracja Kubiki
Ul. Wartka 5

>> Lue lisää vinkkejä Gdanskiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuva: Istockphoto

Päivitetty: 1.8.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (2 votes, average: 3,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia