Tyhjä huulirasvapuikko on yllättävä paikka piilottaa rahaa matkalla

Tähän arkiseen esineeseen et olisi ikinä keksinyt piilottaa rahaa matkalla – ja juuri siksi se suojaa sinua varkailta

Haluatko varautua pahimpaan? Piilota matkalla rahaa paikkaan, josta sitä ei osata etsiä.

Piilota seteli tyhjän huulirasvapuikon sisään

Mikään ei pilaa lomaa yhtä tehokkaasti kuin taskuvarkauden uhriksi joutuminen – sen tietävät kaikki käsilaukun, lompakon tai puhelimen reissussa menettäneet.

Kun seuraavan kerran käytät huulirasvan loppuun, älä kiirehdi heittämään tyhjää puikkoa pois. Sille voi nimittäin löytyä yllättävää käyttöä rahapiilona.

Matkailusivusto Smarter Travel kehottaa reissaajia piilottamaan hätävarasetelin tyhjän huulirasvapuikon sisään. Puikko kulkee helposti vaikka taskussa, eikä katoa varastetun käsilaukun mukana. Vaihtoehtoisesti sitä voi säilyttää hotellihuoneessa.

Käytä huulirasvapuikko loppuun tai tyhjää sieltä loput pois ennen matkaa. Kun hylsy on tyhjä, voit sujauttaa sinne rullatun setelin. Hätävarasetelinä kannattaa käyttää mahdollisimman isoa seteliä, josta saa ensiapua lompakon lähtiessä pitkäkyntisen matkaan.

Niksi voi olla kätevä kohteissa, joissa tunnet olosi hieman turvattomaksi tai kaupungeissa, jotka ovat kuuluisia taskuvarkaistaan. Tällaisia ovat esimerkiksi matkailijoiden rakastamat Barcelona ja Pariisi.

Rahapiilojen lisäksi kannattaa tietysti noudattaa myös matkailijan perusohjeita. Koko omaisuuden kanssa ei kannata kulkea metroissa ja ruuhkaisilla kaduilla, ja käteisrahoja sekä luottokortteja olisi hyvä säilyttää eri paikoissa.

Kun olet jakanut käteistä rahaa ja kortteja riittävän moniin eri paikkoihin, et menetä kaikkea kerralla jos joudut taskuvarkauden tai ryöstön uhriksi.

Katso videolta, miten hätävaraseteli kannattaa piilottaa!

Lue myös: Pidä varasi näissä tutuissa kohteissa – 10 kaupunkia, joissa tulet todennäköisimmin ryöstetyksi

Lähde: Smarter Travel
Kuva: Shutterstock
Video: YouTube / SmarterTravel

Päivitetty: 28.5.2018

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

5 kommenttia

Roomassa kannattaa varoa varkaita (=kerjäläisiä) etenkin Terminin päärautatieaseman liepeillä. Sivukaduille en suosittele aseman lähellä menemään, sillä minulta yritettiin varastaa siellä omaisuutta kahden aggressiivisesti käyttäytyneen vanhemman naisen toimesta.

No niin, ei siis mikään turvallinen säilytyspaikka rahalle. Tämä on niin monella sivustolla kerrottu vinkki että kaikki taskuvarkaat sen jo tietävät. Taskuvarkaat kiittävät “vinkistä”.

Tungen ulkomailla seteleitä rintaliiveihini. Harvemmin sieltä kukaan on tullut rahoja ryöstelemään. Setelit ovat tosin hieman hikisiä, etenkin kuumalla säällä:))

Olen iso lähes 2metrinen korsto. Olimme perheen kanssa Barselonassa ja otin vanhimman lapsen lompakon jakun rintataskuun ettei pojalta sitä viedä. Rahaa oli vain satasen verran pojan lompuukissa. Menimme sitten ostamaan jäätelöt ja kopasin lompakkoa rintataskusta eikä sitä sitten ollutkaan. Vaimon äiti pakottaa miehen laittamaan rintataskun kiinni isolla hakaneulalla.

Minä olen joutunut ryöstön uhriksi Viipurin kauppahallissa. Monet ovat kertoneet joutuneensa erilailla ryöstetyiksi. Tulin ahdistuneeksi asiasta ja niin ollen laitoin nahkaisen passippussin rahoineen ja passeineen kaulaani ja sitten isolla hakaneulalla kiinni rintsikoihin. Ollessani kansainvälisellä työleirillä laitoin tuon nahkapussin arvotavaroineen alushousuun ja vyötärölle tukeva vyönauha, johon sidoin passipussin ja sitten se meni alushousuihini.

Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE