Suomalaisten rakastama Silja Line täyttää 60 vuotta – katso, mitä kaikkea juhlavuosi tuo laivoille!
Juhlavia makuja
Lauantaina 20. toukokuuta 2017 tulee kuluneeksi 60 vuotta Oy Siljavarustamo – Ab Siljarederietin perustamisesta. Varustamon ensimmäinen laiva, s/s Silja, lähti vesille juhannuksena 1957. Tätä nykyä Silja Linena tunnettu yhtiö kuuluu Tallink-konserniin, ja se liikennöi neljällä aluksella. Helsingin ja Tukholman välillä kulkevat 1990-luvulla valmistuneet Silja Serenade ja Symphony, Turusta Tukholmaan risteilevät Galaxy sekä Baltic Princess.
Kunnon kuusikymppisten tapaan myös merkkivuosiaan viettävällä Siljalla herkutellaan juhlan kunniaksi. Matkustajat voivat valita, mikä juhlavista vaihtoehdoista sopii heille parhaiten. Kaikkien neljän aluksen Tavolàta-ravintoloissa on tarjolla nostalginen juhlamenu, johon kuuluu menneiden vuosikymmenten suosikkiannoksia. Siljan omien kokkien suunnittelemalla listalla on muun muassa riimiporoa, Oskarin leikettä ja kuhaa Walewska. Tämä menu on tarjolla vuoden loppuun asti.
Laivojen Bon Vivant -ravintolat saavat oman juhlamenunsa, jonka tarjoilu alkaa 17. toukokuuta 2017. Ruotsinsuomalaisen huippukokki Tommy Myllymäen suunnittelemassa menussa käytetään kauden parhaita pohjoismaisia makuja. Lautasilla maistuvat muun muassa sienet, kuha, raparperi ja lehtikaali, ja jokaiselle ruokalajille on valittu sille sopiva viini. Nordic menu on tarjolla 5. syyskuuta saakka. Myllymäki on ollut myös suunnittelemassa Happy Lobster -ravintoloiden saaristolaishenkistä kesämenua.
Marimekon erikoistuotteita
Myös Marimekko osallistuu Siljan juhliin. Juhlavuoden kunniaksi Siljalle on tehty Pikku Lokki ja Mini Unikko -kuosisia tuotteita merellisellä erikoisvärityksellä. Raikkaan sinivalkoiset kuosit näkyvät Commodore-hyteissä, sviiteissä, ravintoloissa ja kahviloissa. Lisäksi laivoilta voi ostaa niillä kuvioituja tuotteita, kuten tyynyliinoja, pannulappuja ja uunikintaita sekä ostoskasseja.
Näitä erikoistuotteita ei ole myynnissä muualla. Alusten kauppoihin ja kahviloihin on luvassa muitakin juhlavuoden erikoistuotteita, kuten juhlaleivos, suklaata sekä oma juhlagini ja -konjakki.
>> Lue myös: Ruotsinlaivan hytit uudistuvat – Siljan Serenade ja Symphony -laivoihin muumihyttejä
Teksti: Marianne Zitting
Kuvat: Tallink Silja ja Marianne Zitting
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää