Hyppää sisältöön

Helsingin parhaat iltapäiväteet – katso kolme erilaista vaihtoehtoa

  • Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 10.09.2023
Isosta-Britannista lähtöisin oleva iltapäivätee on herkkuhetki, johon kuuluu teen lisäksi pientä suolaista ja makeaa syötävää. Katso kolme erilaista iltapäiväteetä Helsingissä!

1. Brasserie Kämp

Kaipaatko hieman luksusta arjen keskellä? Ylellinen teehetki Brasserie Kämpissä on täydellinen tapa hemmotella itseäsi tai läheisiäsi tai juhlistaa vaikkapa merkkipäivää.

Kämpin iltapäiväteellä on tarjolla monipuolinen valikoima suolaisia ja makeita herkkuja, kuten pieniä voileipiä, skonsseja ja macaroneja. Teelista koostuu noin 15 eri teevaihtoehdosta. Halutessaan teetä voi vaihtaa kesken kattauksen ja kokeilla vaikkapa eri vaihtoehtoa makeiden syötävien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Kämpin iltapäiväteellä on runsas valikoima suolaisia ja makeita herkkuja.

Ennakkotilauksesta Kämpissä on vaihtoehtona myös gluteeniton ja vegaaninen menu iltapäiväteekattaukseen.

Teehetkeen voi lisätä ripauksen luksusta lasillisella samppanjaa tai kuohuviiniä. Nämä eivät kuitenkaan sisälly tavallisen teekattauksen hintaan.

Helsingin iltapäiväteet
Menu sisältää esimerkiksi skonsseja, jotka ovat iltapäiväteen klassikko.

Iltapäiväteekattauksia on Kämpissä keskiviikosta perjantaihin kello 14.30–16 välillä. Arkisin varausta ei tarvitse tehdä ennakkoon, mutta lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä teehetkelle pääsee vain varauksella kello 12.30–15 välisenä aikana.

Kämpin iltapäiväteen hinta on 51 euroa.

Brasserie Kämp
Pohjoisesplanadi 29

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Salutorget

Kauppatorin laidalla sijaitsevan Salutorgetin iltapäivätee on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Kaikki teekattauksella tarjoiltavat herkut valmistetaan ravintolassa käsityönä. Iltapäiväteemenu on melko perinteinen voileipineen ja skonsseineen, ja siihen tehdään muutoksia pari kertaa vuodessa.

Salutorgetin teelistalta löytyy pari klassista sekoitusta mustista teelaaduista, minkä lisäksi vaihtoehtoina on vihreää ja valkoista teetä. Halutessaan teekauttauksen kanssa voi tilata myös lasillisen proseccoa tai samppanjaa.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Salutorgetin näyttävä sisustus tarjoaa mainiot puitteet viihtyisälle teehetkelle.

Salutorgetissa voi nauttia iltapäiväteetä arkipäivinä kello 14–18 ja lauantaisin kello 12–18.

Iltapäiväteen hinta on 45 euroa alkoholittomana, 50 euroa prosecco-lasillisen kera ja 55 euroa samppanjalla. Lisämaksusta kattaukseen voi tilata myös ostereita ja kaviaaria.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Salutorgetissa iltapäiväteen saa myös erikoisruokavalioihin sopivilla herkuilla.

Varaus iltapäiväteelle on hyvä tehdä etukäteen. Jos sinulla on allergioita tai haluat iltapäiväteestä kasvissyöjille soveltuvan version tulee näistä ilmoittaa etukäteen, jotta saatavilla on varmasti ruokavalioosi sopivia herkkuja.

Salutorget
Pohjoisesplanadi 15

3. Ateneum Bistro

Taidemuseo Ateneumin yhteydessä sijaitseva Ateneum Bistro tarjoilee iltapäiväteetä, jossa teehetken klassikkoherkut yhdistyvät suomalaiseen makumaailmaan. Kattauksessa perinteisempää puolta edustavat esimerkiksi kurkkuvoileivät, kun taas suomalaisena lisänä voi toimia esimerkiksi leipäjuusto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Ateneumin iltapäiväteessä on mainio hinta-laatusuhde.

Ateneum Bistrolla on laaja teevalikoima, joka vaihtelee hieman kausittain. Esimerkiksi talvella on mausteisempia teevaihtoehtoja, kun taas kesäaikaan listalle otetaan kevyempiä ja hedelmäisempiä makuja.

Ateneum Bistrossa iltapäiväteekattaus tarjoillaan aina vähintään kahdelle henkilölle. Iltapäiväteetä on tarjolla tiistaista perjantaihin kello 15–18 ja viikonloppuisin klo 12–16 välisenä aikana.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Ateneum Bistron iltapäiväteekattauksessa yhdistyvät klassikot ja suomalaiset maut.

Iltapäiväteen hinta kahdelle on 58 euroa, joten Ateneum Bistron iltapäivätee sopii mainiosti hieman edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle.

Ateneum Bistro
Kaivokatu 2

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki Garden

Helsinkiin kaksi uutta Scandic-hotellia: avautuvat vuonna 2028

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Helsingin saaret

Tutustu Helsingin ihaniin saariin – 10 paikkaa, joihin pääsee helposti päiväretkelle

Helsinki, Suomi

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 11 vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja