Hyppää sisältöön

Helsingin parhaat iltapäiväteet – katso viisi erilaista vaihtoehtoa

Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 04.01.2023
Isosta-Britannista lähtöisin oleva iltapäivätee on iltapäivän herkkuhetki, johon kuuluu teen lisäksi pientä suolaista ja makeaa syötävää. Katso viisi erilaista iltapäiväteetä Helsingissä!

1. Brasserie Kämp

Kaipaatko hieman luksusta arjen keskellä? Ylellinen teehetki Brasserie Kämpissä on täydellinen tapa hemmotella itseäsi tai läheisiäsi tai juhlistaa vaikkapa merkkipäivää.

Kämpin iltapäiväteellä on tarjolla monipuolinen valikoima suolaisia ja makeita herkkuja, kuten pieniä voileipiä, skonsseja ja macaroneja. Teelista koostuu noin 15 eri teevaihtoehdosta. Halutessaan teetä voi vaihtaa kesken kattauksen ja kokeilla vaikkapa eri vaihtoehtoa makeiden syötävien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teekattaukseen voi lisätä ripauksen luksusta lasillisella samppanjaa tai kuohuviiniä. Nämä eivät sisälly tavallisen teekattauksen hintaan, mutta tarjolla on myös iltapäiväteepaketteja, jotka sisältävät lasin kuohuvaa.

Iltapäiväteekattauksia on Kämpissä joka päivä klo 15 alkaen. Arkisin varausta ei tarvitse tehdä ennakkoon, mutta sunnuntaisin teehetkelle pääsee vain varauksella.

Kämpin iltapäiväteen hinta on 48 euroa.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Kämpin iltapäiväteellä on runsas valikoima suolaisia ja makeita herkkuja.
Helsingin iltapäiväteet
Menu sisältää esimerkiksi skonsseja, jotka ovat iltapäiväteen klassikko.

Brasserie Kämp
Pohjoisesplanadi 29

2. St. George

Yrjönkadulla sijaitsevassa St. George -hotellissa iltapäiväteetä tarjoillaan tunnelmallisessa Wintergarden-talvipuutarhassa. Kaunis ja viihtyisä miljöö tekevät St. Georgesta mainion vaihtoehdon iltapäivän teehetkelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

St. Georgen iltapäivätee on sisällöltään melko moderni ja perinteisen kerrostarjottimen sijaan pienet syötävät tarjoillaan puisessa laatikossa. Menu vaihtelee jopa viikoittain, sillä käytössä on aina tuoreimmat sesongin raaka-aineet, mutta yleensä tarjolla on esimerkiksi voileipiä, kakkua, keksejä ja tietysti skonsseja.

Teelistalta löytyy noin kymmenen eri teetä, joiden joukossa on muutamia mustia, vihreitä ja valkoisia vaihtoehtoja. Listalla on esimerkiksi klassinen Five o’Clock Tea -sekoitus Ceylonin ja Darjeelingin teelaaduista. Teen lisäksi suolaisten ja makeiden herkkujen kanssa voi nauttia lasin samppanjaa tai testata jotain Wintergardenin nimikkococktaileista.

St. Georgen iltapäiväteetä pääsee nauttimaan perjantaista sunnuntaihin klo 13–17 välisenä aikana. Teekattausta on tarjolla vain ennakkotilauksesta, joten varaus on syytä muistaa tehdä etukäteen. Iltapäiväteen hinta on 34 euroa henkilöltä.

Helsingin iltapäiväteet
St. George -hotellissa iltapäivätee tarjoillaan tunnelmallisessa ja tyylikkäässä talvipuutarhassa.
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Teen kanssa nautittavat syötävät tarjoillaan St- Georgessa modernissa puisessa laatikossa.

St. George
Yrjönkatu 13

3. Salutorget

Kauppatorin laidalla sijaitsevan Salutorgetin iltapäivätee on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Kaikki teekattauksella tarjoiltavat herkut valmistetaan ravintolassa käsityönä. Iltapäiväteemenu on melko perinteinen voileipineen ja skonsseineen, ja siihen tehdään muutoksia pari kertaa vuodessa.

Salutorgetin teelistalta löytyy pari klassista sekoitusta mustista teelaaduista, minkä lisäksi vaihtoehtoina on vihreää ja valkoista teetä. Halutessaan teekauttauksen kanssa voi tilata myös lasillisen cavaa, proseccoa tai samppanjaa.

Salutorgetissa voi nauttia iltapäiväteetä tiistaista lauantaihin. Tiistaista torstaihin teekauttauksia on klo 16–18 ja perjantaista lauantaihin klo 14–18. Hinta yhdeltä on 27 euroa. Valittavana on myös hieman ylellisempi Luxury Afternoon Tea, johon kuuluu esimerkiksi ostereita ja kaviaaria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varaus iltapäiväteelle on hyvä tehdä etukäteen. Jos sinulla on allergioita tai haluat iltapäiväteestä kasvissyöjille tai vegaaneille soveltuvan version tulee näistä ilmoittaa etukäteen, jotta saatavilla on varmasti ruokavalioosi sopivia herkkuja.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Salutorgetin näyttävä sisustus tarjoaa mainiot puitteet viihtyisälle teehetkelle.
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Salutorgetissa iltapäiväteen saa myös erikoisruokavalioihin sopivilla herkuilla.

Salutorget
Pohjoisesplanadi 15

4. Ateneum Bistro

Taidemuseo Ateneumin yhteydessä sijaitseva Ateneum Bistro tarjoilee iltapäiväteetä, jossa teehetken klassikkoherkut yhdistyvät suomalaiseen makumaailmaan. Kattauksessa perinteisempää puolta edustavat esimerkiksi kurkkuvoileivät, kun taas suomalaisena lisänä voi toimia esimerkiksi leipäjuusto.

Ateneum Bistrolla on laaja teevalikoima, joka vaihtelee hieman kausittain. Esimerkiksi talvella on mausteisempia teevaihtoehtoja, kun taas kesäaikaan listalle otetaan kevyempiä ja hedelmäisempiä makuja.

Ateneum Bistrossa iltapäiväteekattaus tarjoillaan aina vähintään kahdelle henkilölle. Iltapäiväteetä on tarjolla arkisin kahdesta eteenpäin ja viikonloppuisin klo 11–16 välisenä aikana.

Iltapäiväteen hinta kahdelle on 36 euroa, joten Ateneum Bistron iltapäivätee sopii mainiosti hieman edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Ateneum Bistron iltapäiväteekattauksessa yhdistyvät klassikot ja suomalaiset maut.
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Ateneumin iltapäiväteessä on mainio hinta-laatusuhde.

Ateneum Bistro
Kaivokatu 2

5. Hotel Haven

Hotel Havenin runsas iltapäivätee tarjoaa herkkuja moneen makuun. Menuun on mahdoton kyllästyä, sillä siihen tehdään pieniä muutoksia melkein viikoittain sesongin ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan. Osa herkuista on pysyvämpiä ja esimerkiksi skonssit löytyvät menusta jatkuvasti.

Teelista koostuu vain kolmesta vaihtoehdosta, joista yksi on musta tee, toinen vihreä tee ja kolmas yrttihauduke. Teetä voi halutessaan myös vaihtaa välillä, jos haluaa kokeilla yhden sijaista useampaa.

Havenin iltapäiväteen erikoisuus on Haven Hard Tea, jossa jokaista tarjottimen kerrosta varten tulee yksi cocktail. Nämä cocktailit on suunniteltu sopimaan yhteen niiden syötävien kanssa, joita kyseisestä kerroksesta löytyy.

Havenin iltapäivätee maksaa 35 euroa henkilöltä. Tällä hetkellä iltapäiväteetäkattauksia on perjantaisin ja lauantaisin, normaaliaikana myös sunnuntaisin. Jos teen kanssa haluaa lasillisen samppanjaa, on hinta 50 euroa ja Haven Hard Tea cocktaileineen on hinnaltaan 60 euroa.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Hotel Haven tarjoilee runsasta iltapäiväteetä perjantaisin ja lauantaisin.
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Kattauksen menu vaihtelee viikoittain, sillä herkut valmistetaan aina tuoreimmista sesongin raaka-aineista.

Hotel Haven
Unioninkatu 17

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Inka Khanji

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hilton Kalastajatorppa Iglux

Yövy iglussa keskellä Helsinkiä – Hilton Kalastajatorpan Iglux tarjoaa kaupunkikokemuksen, jota ei unohda

Valkoinen tuomiokirkko sinistä taivasta vasten

Helsingin hotellit – 25 majoitusvinkkiä pääkaupunkiin

Kotimaan syyslomavinkit 2022

Kotimaan syyslomavinkit – viisi kaupunkia, joissa vietät onnistuneen loman

Scandic Helsinki Hub

Helsingin uutuushotellissa voi majoittua huoneissa, joissa on oma terassi – tältä näyttää Scandic Helsinki Hub

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja