Hyppää sisältöön

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

  • Krista Ahonen
  • Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Krista Ahonen, Inka Khanji Päivitetty: 04.02.2024
Isosta-Britannista lähtöisin oleva iltapäivätee on iltapäivän herkkuhetki, johon kuuluu teen lisäksi pientä suolaista ja makeaa syötävää. Kokeilimme neljä erilaista iltapäiväteetä Helsingissä!

1. Brasserie Kämp

Kaipaatko hieman luksusta arjen keskellä? Ylellinen teehetki Brasserie Kämpissä on täydellinen tapa hemmotella itseäsi tai läheisiäsi tai juhlistaa vaikkapa merkkipäivää.

Kämpin iltapäiväteellä on tarjolla monipuolinen valikoima suolaisia ja makeita herkkuja, kuten pieniä voileipiä, skonsseja ja macaroneja. Teelista koostuu noin 15 eri teevaihtoehdosta. Halutessaan teetä voi vaihtaa kesken kattauksen ja kokeilla vaikkapa eri vaihtoehtoa suolaisten ja makeiden syötävien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Kämpin iltapäiväteellä on runsas valikoima suolaisia ja makeita herkkuja.

Ennakkotilauksesta Kämpissä on vaihtoehtona myös gluteeniton ja vegaaninen menu iltapäiväteekattaukseen.

Teehetkeen voi lisätä ripauksen luksusta lasillisella samppanjaa tai kuohuviiniä. Nämä eivät kuitenkaan sisälly tavallisen teekattauksen hintaan.

Helsingin iltapäiväteet
Menu sisältää esimerkiksi skonsseja, jotka ovat iltapäiväteen klassikko.

Iltapäiväteekattauksia on Kämpissä torstaisin ja perjantaisin kello 14.30–16 välillä. Arkisin varausta ei tarvitse tehdä ennakkoon, mutta lauantaisin, sunnuntaisin ja juhlapyhinä teehetkelle pääsee vain varauksella kello 12.30–15 välisenä aikana.

Kämpin iltapäiväteen hinta on 58 euroa.

Brasserie Kämp
Pohjoisesplanadi 29

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

2. Salutorget

Kauppatorin laidalla sijaitsevan Salutorgetin iltapäivätee on suosittu niin paikallisten kuin matkailijoiden keskuudessa. Kaikki teekattauksella tarjoiltavat herkut valmistetaan ravintolassa käsityönä. Iltapäiväteemenu on melko perinteinen voileipineen ja skonsseineen, ja siihen tehdään muutoksia pari kertaa vuodessa.

Salutorgetin teelistalta löytyy pari klassista sekoitusta mustista teelaaduista, minkä lisäksi vaihtoehtoina on vihreää ja valkoista teetä. Halutessaan teekauttauksen kanssa voi tilata myös lasillisen proseccoa tai samppanjaa.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Salutorgetin näyttävä sisustus tarjoaa mainiot puitteet viihtyisälle teehetkelle.

Salutorgetissa voi nauttia iltapäiväteetä arkipäivinä kello 14–18 ja lauantaisin kello 12–18.

Iltapäiväteen hinta on 45 euroa alkoholittomana, 50 euroa prosecco-lasillisen kera ja 55 euroa samppanjalla. Lisämaksusta kattaukseen voi tilata myös ostereita ja kaviaaria.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Salutorgetissa iltapäiväteen saa myös erikoisruokavalioihin sopivilla herkuilla.

Varaus iltapäiväteelle on hyvä tehdä etukäteen. Jos sinulla on allergioita tai haluat iltapäiväteestä kasvissyöjille soveltuvan version, tulee näistä ilmoittaa etukäteen, jotta saatavilla on varmasti ruokavalioosi sopivia herkkuja.

Salutorget
Pohjoisesplanadi 15

3. Ateneum Bistro

Taidemuseo Ateneumin yhteydessä sijaitseva Ateneum Bistro tarjoilee iltapäiväteetä, jossa teehetken klassikkoherkut yhdistyvät suomalaiseen makumaailmaan. Kattauksessa perinteisempää puolta edustavat esimerkiksi kurkkuvoileivät, kun taas suomalaisena lisänä voi toimia esimerkiksi leipäjuusto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Ateneumin iltapäiväteessä on mainio hinta-laatusuhde.

Ateneum Bistrolla on laaja teevalikoima, joka vaihtelee hieman kausittain. Esimerkiksi talvella on mausteisempia teevaihtoehtoja, kun taas kesäaikaan listalle otetaan kevyempiä ja hedelmäisempiä makuja.

Ateneum Bistrossa iltapäiväteekattaus tarjoillaan aina vähintään kahdelle henkilölle. Iltapäiväteetä on tarjolla tiistaista perjantaihin kello 15–18 ja viikonloppuisin klo 12–16 välisenä aikana.

Inka KhanjiHelsingin iltapäiväteet
Ateneum Bistron iltapäiväteekattauksessa yhdistyvät klassikot ja suomalaiset maut.

Iltapäiväteen hinta kahdelle on 58 euroa, joten Ateneum Bistron iltapäivätee sopii mainiosti hieman edullisempaa vaihtoehtoa etsivälle.

Ateneum Bistro
Kaivokatu 2

4. The Hotel Maria

Luksushotelli The Hotel Marian iltapäivätee sisältää perinteisiä afternoon tea -herkkuja astetta hienostuneemmiksi tuunattuina ja kotimaisella twistillä. Voileivissä on paitsi perinteinen kurkku-juustomaku myös kylmäsavutaimenta ja poroa, muista suolaisista herkuista löytyy esimerkiksi muikunmätiä, hummeria ja tryffeliä.

Inka KhanjiIltapäivätee, The Hotel Maria
The Hotel Marian iltapäiväteen suupalat tarjotaan perinteisellä tornitarjottimella.

Makeiden herkkujen valikoimaan kuuluu perinteisiä skonsseja hillolla ja kermalla, éclair-leivoksia, sitruunatartalettia sekä Marian omia suklaakonvehteja ja macarons-leivoksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

The Hotel Marian iltapäiväteellä on tarjolla pitkä teelista eri teelaatuja, ja iltapäiväteen aikana voi valita kokeiluun useampaa eri teetä. Iltapäivätee tarjoillaan hotellin ravintola Liljassa sunnuntaisin kello 12–16. Pöytävaraus tulee tehdä ennakkoon ja samalla ilmoittaa mahdolliset erikoisruokavaliot. Iltapäivätee on saatavana esimerkiksi gluteenittomana ja kasvisversiona.

Inka KhanjiIltapäivätee, The Hotel Maria
Alkuun tarjoiltavat voileivät tuodaan ennen muita suupaloja. Reilun kokoisia leipiä on kolmea eri vaihtoehtoa.

Iltapäiväteen hinta on 59 euroa henkeä kohden, ja lisämaksusta sen voi nauttia myös samppanjalasillisen kera.

The Hotel Maria
Mariankatu 23

Lue myös: Mikä on kello viiden tee ja miksi sitä nautitaan? Näin brittiläisestä iltapäiväteestä tuli klassikko

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja