Yakushiman saari

Maisema kuin suoraan satumetsästä – tämä kaukainen saari on ainutlaatuinen

Yakushiman saarella maisemia hallitsevat vuorenhuiput ja metsien jättimäiset setripuut. Tämä saari on ainutlaatuinen lajissaan!

Iäkkäiden jättipuiden koti

Itä-Kiinan merellä sijaitseva Yakushima on Japanille kuuluva saari, joka tunnetaan valtavista japaninsetreistä. Japaninsetri eli sugipuu on merkittävä havupuulaji Japanissa.

Saarelta löytyvät tämän näyttävän puulajin vanhimmat ja mahtavimmat yksilöt. Japaninsetrit voivat elää jopa yli tuhat vuotta vanhoiksi. Puiden lisäksi Yakushiman värikkääseen kasvistoon kuuluu noin 1 900 eri kasvilajia.

Muodoltaan lähes pyöreä Yakushiman saari on läpimitaltaan enintään 28 kilometriä. Pienestä koostaan huolimatta saari on luonnonoloiltaan monipuolinen, sillä sinne mahtuu niin vuoria, metsää kuin hiekkarantojakin. Saaren korkeimmat huiput ulottuvat jopa 2 000 metrin korkeuteen.

Tieteilijät saavat ainulaatuista tutkimusmateriaalia

Yakushiman saaren ekosysteemi on uniikki, koska sen luonnonolot ovat epätyypillisiä saaren sijainnin ja koon huomioon ottaen. Saari on monien eri alojen tieteilijöiden tärkeä tutkimuskohde. Yakushima otettiin Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon vuonna 1993.

Katso Unescon video Yakushiman maisemista ja kauniista luonnosta!

Lähde: Unesco
Kuva: Flickr/Matthias Mueller

Päivitetty: 18.1.2016

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (No Ratings Yet)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia
Huom! Palvelun käyttöehdot ovat uudistuneet. Katso uudet käyttöehdot täältä. SULJE