Kalamaja on uusi trendialue Tallinnassa

Trendikäs ja edullinen – Kalamaja on Tallinnan uusi ykköskohde

Tallinnan vanhimpiin asuinalueisiin kuuluva Kalamaja on nyt kaupungin trendikkäintä aluetta.

Runsas ravintolavalikoima ja sympaattisia tallinnalaistaloja

Aivan Tallinnan sataman tuntumassa sijaitseva Kalamajan kaupunginosa on tämän hetken ykköskohde Tallinnassa. Keskiajalla Kalamajassa asuneiden kalastajien mukaan nimetyssä kaupunginosassa toimi aikaisemmin Viron tärkein kalastajasatama, mutta nykyään alue on trendikkäiden kauppojen ja ravintoloiden valtaama.

Kaupunginosalle tyypilliset tallinnalaistalot eli 20- ja 30-luvun taitteessa asuintaloiksi rakennetut kaksi- ja kolmikerroksiset puutalot luovat Kalamajaan omintakeisen tunnelman.

Vanhat teollisuusrakennukset on otettu uudelleen käyttöön, ja niihin on perustettu muun muassa hotelleja, ravintoloita, gallerioita, museoita ja kahviloita.

Herkuttele Kalamajassa

Kalamajaan on muodostunut hiljattain uusien ravintoloiden keskittymä, ja parhaillaan alueella avataan ravintoloita jopa kuukausittain. Vielä vuonna 2009 Kalamajassa ei ollut juuri muita kahviloita kuin Mook, jota voikin pitää kaupunginosan nousun pioneerina.

Vaikka Kalamaja on trendikästä aluetta, ovat kaupunginosan ravintolat siitä huolimatta suomalaiseen makuun melko edullisia.

Kaikkea Kalamajassa ei ole laitettu uusiksi, sillä perinteinen jokalauantainen kalatori tarjoaa edelleen Tallinnan tuoreinta kalaa. Lisäksi osa alueen teollisuusrakennuksista on yhä alkuperäisessä käytössä: esimerkiksi Viron pianotehdas Kungla 41 valmistaa edelleen flyygeleitä.

Lähde ja kuva: Tallinnan matkailu

Päivitetty: 4.7.2014

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (4 votes, average: 4,00 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia