Hyppää sisältöön

Suojaa hiukset auringolta – Rantapallon suuri hiustuotetesti 2015

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.06.2015
Myös hiukset tarvitsevat suojaa auringolta. Rantapallo testasi kesäkutreille tarkoitetut aurinkosuojatuotteet.

Suojaa hiuksesi oikeanlaisilla tuotteilla

Lomailusta nauttiessa muistetaan usein suojata iho, mutta hiusten suojaaminen unohtuu. Kutrit joutuvat kuitenkin kovalle koetukselle, sillä auringon UV-säteet, suolavesi ja kloori vahingoittavat niitä. Hiukset muuttuvat helposti kuiviksi, hauraiksi ja katkeileviksi. Lisäksi värjätyt hiukset haalistuvat tavallista nopeammin.

Kesähiusten hoitoon on kehitetty erilaisia tuotteita, jotka ehkäisevät UV-säteiden aikaansaamia vahinkoja. Osa tuotteista auttaa myös korjaamaan jo syntyneitä vaurioita. Pesemällä hiukset aina allas- tai rantareissun jälkeen ne pysyvät elinvoimaisina koko kesän. Lisäksi erilaiset suihkeet sekä naamiot hellivät hiuksia ja päänahkaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon testiryhmä kokeili kesähiuksille suunniteltuja tuotteita. Lue arviot ja valitse oma suosikkisi!

surffari
Suolavesi on hyvä pestä pois jokaisen rantareissun jälkeen, sillä se haurastuttaa hiuksia.

Elivo hellävarainen hypotuoksu –shampoo

Hajusteista kärsiville ja usein myös hajusteallergisille soveltuva kotimainen shampoo sisältää hiusten ja päänahan hyvinvointia ylläpitäviä ainesosia, kuten aloe veraa, glyserolia ja iltahelokkiuutetta. Shampoo levittyy hyvin ja pesee hiukset puhtaiksi. Voimakkaan omenainen tuoksu saattaa häiritä herkkänenäisimpiä.

Elivo hellävarainen hajusteeton -shampoo

Elivon hellävarainen ja hajusteeton shampoo suojaa hiuksia myös auringonvalon haitalliselta UV-säteilyltä. Tuote vaahdottuu hyvin, eikä se jää hiuksiin huuhtelun jälkeen. Shampoon neutraali tuoksu soveltuu hyvin kaikille.

Elivo ravitseva hajusteeton -hoitoaine

Saman sarjan hoitoaine soveltuu koko perheen käyttöön. Hoitoaine levittyy ja huuhtoutuu ongelmitta. Tuote toimii hyvin useimmille hiuksille, mutta ei ole tarpeeksi hoitava kuiville hiuksille. Neutraali tuoksu ei jää hiuksiin huuhtelun jälkeen.

Elivo kosteuttava hypotuoksu -hoitosuihke

Elivon hiuksiin jätettävää kosteuttavaa hoitosuihketta voi käyttää märkiin tai kuiviin hiuksiin. Se tekee hiuksista helposti kammattavat ja poistaa hyvin sähköisyyttä. Erittäin kuiville hiuksille tuote ei kuitenkaan ole tarpeeksi kosteuttava. Omenainen tuoksu on melko voimakas, mutta haihtuu hiuksista nopeasti. Tuote sisältää UV-suojan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

John Frieda Beach Blonde Cool Dip -shampoo ja Smooth Seas -hoitoaine

John Friedan raikasta minttua sisältävä hiustuotepari selvittää takkuisen tukan hetkessä ja hoitaa auringossa kärsinyttä hiusta. Tuoksu on miellyttävä, väri kesäisen vihreä ja koostumus sopivan kevyt. Matkatuotteiksi pakkauskoko on turhan suuri, mutta ratkaisu on helppo: pakkaat aineet pieniin täytettäviin matkapurkkeihin.

John Frieda Beach Blonde Sea Waves -suolaspray

Hiuksiin jätettävä suolaspray tuo volyymia ja rakennetta rentoon kesäkampaukseen. Tämä tuote vaatii toimiakseen hiustyypin, joka ei ole aivan ohuinta laatua itsessään. Surffarilook syntyy helposti. Tuoksu on vahvan kookoksinen.

John Frieda Kelp Help -hiusnaamio

Tämä hoitava hiusnaamio on lomalta palaajan pelastus. Suolaveden ja paahtavan auringon rasittamat hiukset kaipaavat juuri sitä, mitä tämä tuote tarjoaa: ravintoa ja kosteutta. Miellyttävän pehmeä koostumus, riittoisa pakkauskoko. Hiusnaamion tuoksu on kevyt ja kesäinen, ja se jättää hiuksiin juuri sopivan aavistuksen raikkautta.

Uima-allas
Uima-altaiden klooripitoinen vesi haurastuttaa hiuksia.

Wella SP After Sun -shampoo ja hoitoaine

Wellan SP After Sun -shampoo vaahtoutuu hyvin ja huuhtoutuu helposti pois. Hiukset puhdistuvat hellävaraisesti mutta tehokkaasti. Samaan sarjaan kuuluva hoitoaine kosteuttaa auringossa kuivuneet hiukset nopeasti ja tekee niistä ihanan pehmeät. Tuoksu on melko voimakas ja kampaamomainen, mikä saattaa häiritä hajuherkkiä.

Wella SP Sun Concentrate -aurinkosuoja

Wella SP Sun Concentrate antaa tehokkaan UV-suojan jopa kymmeneksi tunniksi. Tuotetta käytetään yhdessä Wella SP hoitoaineen kanssa sekoittamalla muutama pumppaus hoitoaineen joukkoon. Tuote on riittoisan oloinen. Tuoksu on yhtä voimakas kuin saman sarjan muissa tuotteissa.

Less is More Lindengloss Finishing Spray

Värjätyille ja vaurioituneille hiuksille tarkoitettu luomusertifioitu Lindengloss-kiiltosuihke viimeistelee kampauksen ja kiinnittää leijailevat irtohiukset. Tuoksu on neutraali, joten tuote sopii niin naisille kuin miehillekin.

Kiiltosuihketta on saatavilla 150 millilitran suihkepullon lisäksi muiden Less is Moren hiustuotteiden tavoin matkakokoisessa 30 millilitran pakkauksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Less is More Elderflower -suolasuihke

Rakennetta antava luomusertifioitu Less is Moren suolasuihke tuo hiuksiin mukavan tuntuman ja helpottaa hiusten muotoilua. Kätevä suihkupullo helpottaa tuotteen annostelua ja levittämistä. Tuote tuo mukavan mattaisen lopputuloksen. Suolasuihkeen tuoksu on melko pistävä, mutta se haihtuu nopeasti.

Punatukkainen tyttö
Ilman oikeanlaista suojaa aurinko haalistaa hiusvärit nopeasti.

Wella EIMI -muotoilutuotteet

Wellan EIMI-sarjan matkakokoiset muotoilutuotteet ovat hyvä valinta reissaajan perusvarustukseen. 75 millilitran pakkauskoko on vaivaton, sillä sen voi pakata kätevästi myös käsimatkatavaroihin. Laadukkaat tuotteet riittävät juuri sopivasti viikon tai kahden mittaisen lomamatkan tarpeisiin. Tuotteet ovat parfymoituja, joten allergikolle ne eivät ole paras valinta.

Wella EIMI Pearl Styler -muotoilugeeli

Wellan keskivahva EIMI-tuotesarjan Pearl Styler -muotoilugeeli lupaa vahvaa pitoa. Mattainen tuote levittyy hyvin ja soveltuu käytettäväksi sekä kuiville että kosteille hiuksille. Erittäin kätevä matkakoko, sillä geeli on pakattu 30 millilitran tuubiin.

Wella EIMI Sugar Lift -rakennesuihke

Wella EIMI Sugar Lift on sokeriuutetta sisältävä rakennesuihke, joka kohottaa hiuksia ja antaa niille myös kiiltoa. Kuiviin hiuksiin käytettäessä tuotteella saa helposti aikaan surffitukan. Märkiin hiuksiin käytettynä tuote tekee kestävän rakenteen ja kohottaa hyvin. Hennoista hiuksista tuote tekee aavistuksen koppuraiset, joten se soveltuu paremmin paksulle hiuslaadulle. Tuotteessa on raikas, mutta melko voimakas tuoksu.

>> Lue myös: Mikä aurinkosuoja sopii sinulle – Rantapallon suuri aurinkotuotetesti 2015

Teksti: Anu Vaheristo, Inka Khanji, Riikka Krenn, Antti Hurskainen
Kuvat: Flickr/ Micah Camara, Ruben Moreno Montoliu, Neerav Bhatt, Be-Younger.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hellepäivän selviytymisvinkit

Näin kestät kuumuuden – hellepäivän selviytymisopas

Älä tee näitä mokia aurinkorasvan kanssa

Älä ota riskejä lomalla – 5 yleistä virhettä, jotka jokainen tekee joskus aurinkorasvan kanssa

Voiko lentokoneen ikkunan läpi ruskettua?

Tämän yhden asian jokaisen kannattaisi tehdä lentokoneen ikkunapaikalla – harva tulee edes ajatelleeksi

Lomailija trooppisella rannalla

Näin pysyt raikkaana helteelläkin – tuotetestissä tehokkaat deodorantit

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja