Hyppää sisältöön

Sääret sileiksi lomalle: testissä ihokarvanpoistotuotteet

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.06.2013
Näin saat ylimääräiset ihokarvat pysymään kurissa! Rantapallon testissä erilaiset karvanpoistotuotteet.

Kesä paljastaa sääret ja kainalot

Kesällä suomalaiset kuoriutuvat vaatekerrosten alta paljastaen kalmankalpean ihon ja talven aikana kasvatetun turkin. Vaikka karvojenpoisto onkin monelle säännöllinen operaatio vuoden ympäri, helteillä jatkuvasti esillä olevat sääret, bikiniraja ja kainalot on pidettävä tunnollisemmin karvattomina.

Itsellesi parhaiten soveltuvan menetelmän löydät helpoiten kokeilemalla eri vaihtoehtoja, eikä loppukesää tarvitse viettää sisällä karvojen kanssa taistellessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ihokarvojen ajelu on yleisin ja monille tuttu menetelmä, mutta se ärsyttää etenkin herkkää ihoa ja karvat kasvavat nopeasti takaisin. Nykyisin markkinoilla on useita erilaisia kotikäyttöisiä karvanpoistomenetelmiä. Epilointi sekä erilaiset voiteet ja vahat kasvattavat suosiotaan. Lue testiryhmän arviot ja valitse itsellesi sopivin!

Voiteet ihokarvojen poistoon

Ihokarvanpoistotuotteet ovat kovassa käytössä kesäisin

Veet Spray On -ihokarvanpoistosuihke

Voide suihkutetaan suoraan säärille, kainaloihin tai bikinirajaan kätevästä suihkepullosta. Suihkeen käyttö on helppoa ja voide poistetaan muutaman minuutin vaikutusajan päätteeksi lastalla, joten haavereita ei tarvitse pelätä.

Atooppisella iholla tuote aiheutti pientä kihelmöintiä vaikutusajan loppupuolella. Suihkeen avulla karvat lähtevät hyvin, mutta kasvavat nopeasti takaisin, sillä tuote ei poista niitä juurineen. Tuote on saatavilla kuivalle ja normaalille iholle.

Nopeus ***
Lopputulos ***
Ihoystävällisyys *

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Veet Suprem’Essence suihkussa käytettävä karvanpoistoaine

Veetin suihkukäyttöön tarkoitettu karvanpoistoaine sopii säännölliseen kevyen karvan poistoon sääristä, kainaloista tai bikinirajasta. Voide levitetään pesusienellä ennen suihkua ja sen voi pestä pois jo muutaman minuutin vaikutusajan jälkeen.

Tämä voide sopii erityisesti ylläpitävään karvanpoistoon pitämään ylimääräiset haivenet loitolla. Kokeilussa tuote ei vaikuttanut yhtä tehokkaalta kuin saman merkin järeämmät vaihtoehdot, mutta toisaalta käyttö suihkun yhteydessä on niin helppoa ja nopeaa, että poiston voi tehdä useamminkin vaikkapa hoitoaineen vaikutusta odotellessa.

Nopeus ***
Lopputulos **
Ihoystävällisyys **

Sokerointimenetelmät

Testissä karvanpoistotuotteet

Acorelle itämainen sokeri

Roll-on-pakkauksessa myytävä luonnollinen sokerointiaine on helppo ja ihoystävällinen tapa päästä eroon ylimääräisistä karvoista. Tulos kestää kauemmin kuin höyläämällä ja sokeri on luonnonmukainen ja merkittävästi ihoystävällisempi aine kuin kemialliset karvanpoistoaineet.

Liuskojen nykäisytekniikan opetteluun kannattaa käyttää hetki, sillä sen oikeaoppinen hallitseminen parantaa lopputulosta merkittävästi. Sokerointimenetelmässä liuskat vetäistään päinvastaiseen suuntaan kuin vahatessa ja tämä tieto on varsin olennainen!

Nopeus *
Lopputulos **
Ihoystävällisyys ***

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Acorelle luonnollinen sokerointi kasvoille

Acorellen erityisesti kasvojen alueelle tarkoitettu luonnollinen sokeri lupaa luonnollisen ja helpon karvanpoiston herkiltä alueilta. Käyttö vaatii kuitenkin opettelua ja pakkauksen ohjeet eivät aivan riitä kertomaan, kuika vahan kanssa on fiksuinta toimia. Google ja mielikuvitus auttavat, mutta kokeilusta jää silti tunne, että sokerilla saa parempaa jälkeä ammattilaisen käsissä.

Nopeus *
Lopputulos *
Ihoystävällisyys ***

Vahausmenetelmät

Miten eroon ihokarvoista? Tuotetesti

Acorelle kylmävahaliuskat

Herkälle iholle tarkoitettuja kylmävahaliuskoja on helppo käyttää, sillä valmiiksi vahan sisältävät liuskat lämmitetään vain käsien välissä eikä kuuman vahan kanssa läträämistä tarvita. Lopputulos ei kuitenkaan ollut täysin toivottu, sillä vaha ei tunnu kiinnittyvän karvoihin eikä näin ollen poista niitä kunnolla. Mukana tuleva vahajäämien poistoon tarkoitettu öljy on hieman epäkäytännöllisesti pienessä pullossa, mutta se kosteuttaa tehokkaasti.

Acorelle kylmävahaliuskoista on markkinoilla erilliset pakkaukset vartalolle sekä bikinirajalle ja kainaloille.

Nopeus **
Lopputulos *
Ihoystävällisyys ***

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Veet Easy Wax -vahausmenetelmä

Kotivahauksen ystävälle Easy Wax on nimensä mukaisesti helppo vaihtoehto. Laite lämmittää vahan sopivan lämpöiseksi, jonka jälkeen vaha on helppo levittää laitteen avulla sääriin, käsivarsiin, kainaloihin tai bikinirajaan. Luvattu 20 minuutin lämpenemisaika ei kuitenkaan tunnu riittävän. Menetelmä on vahaukseen tottumattomalle melko kivulias, eivätkä kaikki karvat tunnu lähtevän. Vahauksen jälkeen iho punoittaa melko voimakkaasti.

Laitteen ansiosta kotona tehtävä vahaus on kuitenkin pienellä harjoittelulla helppo ja siisti toimenpide ja karvat pysyvät poissa useamman viikon. Easy Wax -laitteen mukana tuleva vahapakkaus riittää noin neljään vahauskertaan. Täyttöpakkauksia voi ostaa erikseen.

Nopeus *
Lopputulos **
Ihoystävällisyys **

Veet-ihokarvanpoistotuotteet

Veet Wax Strips

Veetin vahaliuskat ovat ensikertalaisellekin helppokäyttöisiä, sillä karvanpoisto liuskojen avulla ei vaadi esivalmisteluja: riittää kun liimaa liuskan iholle ja repäisee irti. Tuote sopii käytettäväksi sääriin, kainaloihin ja bikinirajaan.

Kertarepäisyllä sileää lopputulosta tuntuu kuitenkin olevan vaikea saada – iholle jää hajakarvoja, joiden takia prosessin joutuu toistamaan useamman kerran. Lopputulos ei myöskään ole täysin sileä, vaan iholla tuntuu hienoinen sänki. Jos repäisyn kanssa ei ole tarpeeksi nopea, saattaa iholle jäädä ikäviä vahanpalasia, joita on hankala saada irti.

Liuskat eivät tunnu kivuliailta ainakaan vahaukseen tottuneille käyttäjille – tosin itse repäiseminen vaatii hieman totuttelua. Toimenpiteen jälkeen iho saattaa herkkyydestä riippuen tuntua hetken aralta tai kutisevalta.

Nopeus **
Lopputulos *
Ihoystävällisyys **

Veet Precision Wax & Care (täsmävaha ja hoitovoide)

Pitkään ja kapeaan putkiloon pakattu täsmävaha on tarkoitettu kasvojen alueelle ylähuulen tai kulmakarvojen siistimiseen. Vaha vaatii lämmittämisen ennen käyttöä, mutta se onnistuu helposti sujauttamalla putkilon minuutiksi kuppiin, jossa on kiehuvaa vettä.

Ylähuulen hennolle ja harvalle karvalle vaha tuntuu toimivan hyvin, eikä vaadi ihmeempiä operaatioita. Kulmakarvojen vahaus tuntuu hieman haastavammalta – pinseteillä nyppimiseen tottunut käyttäjä siistii kulmakarvat vanhanaikaisella tavalla samalla vaivalla. Tuotteen tarpeellisuus riippuukin paljon siitä, miten voimakasta kasvojen alueen karvoitus on. Pienelle alueelle käytetty vaha ei saa ihoa ärtymään.

Nopeus **
Lopputulos **
Ihoystävällisyys ***

Veet Delightful Gel Wax

Sokeripohjainen lämminvahageeli lämmitetään ennen käyttöä mikrossa tai vesihauteessa. Pakkauksen mukana tulevassa lastassa on lämpötilanilmaisin, joten ihon polttamista liian kuumalla vahalla ei tarvitse pelätä. Ohjeessa neuvotaan levittämään vahaa hyvin ohut, yhden millimertin paksuinen kerros, mutta ohjeen noudattaminen on hyvin haasteellista ja vahakerros jää helposti liian paksuksi.

Kuten muutkin vahausmenetelmät, on lämminvahauskin jossain määrin kivuliasta. Karvat kuitenkin lähtevät tehokkaasti ja pienellä harjoittelulla lopputulos on hyvin ammattimainen. Vahajäämät voi pestä kätevästi vedellä.

Nopeus *
Lopputulos ***
Ihoystävällisyys ***

Epilointi on pitkäkestoinen karvanpoistomenetelmä

Epilointi

Epilointi saattaa olla ensimmäisillä kerroilla kivulias menetelmä, mutta pienen totuttelun jälkeen pistely loppuu ja tulokset puhuvat puolestaan. Epilaattorilla karvat on helppo poistaa kotonakin yllättävän pitkäksi aikaa. Normaalilla karvankasvulla iho pysyy sileänä jopa 3-4 viikkoa.

Esimerkiksi Braunin Silk-épil 7 Skin Spa -laite on kätevä laite, sillä se on suunniteltu käytettäväksi myös suihkussa tai kylvyssä. Uutuutena mukana on myös kuorintatoiminto, joka tekee ihon silkkisen pehmeäksi. Kompaktin kokonsa ansiosta Skin Spa sopii myös otettavaksi matkalle mukaan.

Epiloinnissa oleellista on kärsivällisyys uuteen menetelmään totutellessa: on normaalia, että iho ärtyy ensimmäisillä kerroilla.

Nopeus *
Lopputulos ***
Ihoystävällisyys ***

Teksti: Anni Moilanen, Maria Hietala, Riikka Krenn, Helmi Carpén
Kuvat: Flickr / Mac Hotels, Flickr / Katieblench, Flickr / Phil.Wendler, Acorelle, Veet, Braun

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lomailija trooppisella rannalla

Näin pysyt raikkaana helteelläkin – tuotetestissä tehokkaat deodorantit

Nainen

Suojaa hiukset auringolta – Rantapallon suuri hiustuotetesti 2015

Hehkeänä lennolla

Näillä tuotteilla pysyt freesinä pitkällä lennolla – suuri kosteusvoidetesti 2014

Tuotetestissä itseruskettavat voiteet

Tuotetestissä itseruskettavat voiteet

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja