Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Näin pysyt raikkaana helteelläkin – tuotetestissä tehokkaat deodorantit

Istockphoto artikkelin kuva
Varusteet
Hellesää haastaa deodorantin tositoimiin. Rantapallo testasi seitsemän tehokasta tuotetta haastavissa olosuhteissa.
Teksti: Riikka Krenn
Päivitetty: 15.05.2017
facebook   whatsapp

Hiki kuuluu hellesäähän, deodorantti pelastaa

Helle ja hiki kulkevat käsi kädessä. Ihana aurinko saa kehon kuumenemaan ja reagoimaan hikoilulla – tästä syystä deodorantti on yksi matkailijan tärkeimmistä kosmetiikkavarusteista. Rannalla tai altaan äärellä on helppo pulahtaa välillä veteen vilvoittelemaan, mutta muissa olosuhteissa tapana on pyrkiä välttämään hikoilua tai ainakin piilottamaan sen seuraukset.

Tavallinen deodorantti riittää monelle, mutta joskus tarpeen ovat järeämmät aseet. Etenkin etelän lomakohteissa keho joutuu koetukselle. Mittarin noustessa kohti neljääkymmentä harvalla pysyvät kainalot kuivina. Tropiikissa ilmankosteus tuo vielä oman lisähaasteensa. Rantapallo testasi kymmenen erilaista deodoranttia – lue arviot ja valitse omasi!

Acorelle Fresh Care -ruusudeodorantti

Acorellen ekologinen deodorantti sisältää muun muassa ruusuvettä, alunakristallia ja aloe veraa. Erityisesti herkälle iholle tarkoitetussa tuotteessa on mieto, kliininen tuoksu, joka tuo mieleen apteekkituotteet. Deodoranttia voikin suositella liian voimakkaita tuoksuja moittiville käyttäjille.

Käytössä deodorantti on tehokas ja hoitaa tehtävänsä. Roll on -putkilosta levitys onnistuu helposti, eikä tuote lupauksensa mukaisesti ärsytä herkkääkään ihoa. Markettituotteita kalliimpaan deodoranttiin saattavat haluta panostaa juuri herkkäihoiset tai luomukosmetiikkaa suosivat käyttäjät.

Tehokkuus ***
Hinta-laatusuhde *
Tuoksu *

Triple Dry

Triple Dry ei ole mikään markkinoiden uutuustuote, vaan pitkäaikainen klassikko, jonka nimiin moni aktiiviliikkuja vannoo. Vanhassa vara parempi, ja niin tässäkin testissä Tripe Dryn pisteet ovat ansaitut. Mainostekstit lupaavat tälle tuotteelle 72 tunnin pidon ja testiryhmämme toteaa sen pitävän kutakuinkin paikkansa.

Tehokkuus ***
Hinta-laatusuhde ***
Tuoksu **

Lovefresh Lemon Verbena

Lovefresh-brändi edustaa raikasta luonnonkosmetiikkaa ja raikas on juuri oikea sana kuvaamaan tämän deodorantin sitruksisen herkullista tuoksua. Kaikkein herkimmille hajusteallergikoille Lovefresh ei sovi, mutta sitruksisuus jää onneksi kohtuullisen hillityksi ja miedoksi. Tämä tuote saa täydet pisteet matkailijalle erinomaisesti sopivasta pakkauskoosta: stick-muotoinen deodorantti kulkee kätevästi matkatavaroissa, sillä se on kooltaan vain noin kolmanneksen tavallisesta puikosta. Matkailukulmasta katsottuna testin selkeästi paras tuote.

Tehokkuus ***
Hinta-laatusuhde ***
Tuoksu ***

Mádara Herbal Deodorant

Mádaran Herbal Deodorant sisältää muun muassa kamomillaa ja salviaa. Tuoksu roll on -puikosta nuuhkaistuna on luonnonkosmetiikkaan tottumattomalle hieman erikoinen.

Tuote on helppo levittää kainaloihin ja se kuivuu nopeasti. Se ei myöskään ärsytä herkkää ihoa. Deodorantti on suhteellisen toimiva, vaikka loppupäivästä se ei enää tunnu pitävän kainaloita kuivina. Myös haju muuttuu iltaa kohden voimakkaammaksi, eikä tunkkainen kukkaistuoksu peitä alleen hienoista hienhajua. Tästä syystä pisteet jäävät mataliksi.

Tehokkuus **
Hinta-laatusuhde *
Tuoksu *

Acorelle Essentiel Epil

Acorellen Essentiel Epil -deodorantti lupaa vähentää ihokarvojen tiheyttä. Luomutuote kestää menossa mukana kuumanakin päivänä, mutta vaikutusta karvoihin on ainakin lyhyen käytön jälkeen hankala arvioida.

Tuotteen mieto tuoksu ei ole erityisen hyvä, mutta ei toisaalta häiritseväkään. Makeita ja voimakkaita tuoksuja karttavat käyttäjät tykästyvät neutraaliin deodoranttiin, mutta tuotteesta on oltava valmis pulittamaan normaalia markettideodoranttia enemmän.

Tehokkuus ***
Hinta-laatusuhde *
Tuoksu *

Sante Crystal Deodorant Stick Pure Spirit

Santen kristallikivideodorantti sopii hyvin herkkäihoiselle, sillä se on täysin hajusteeton ja alkoholiton. Mineraalikivi hidastaa luonnollisesti hajua aiheuttavien bakteerien kasvua.

Mineraalikivi kastellaan vedessä ja hierotaan sen jälkeen kainaloihin. Tuote itsessään on hajuton ja se pitää myös kainalot hajuttomina koko päivän, joten tuoksuherkille mineraalikivi on hyvä vaihtoehto. Runsaasti hikoileville tuotetta ei kuitenkaan voi suositella, sillä se ei sinänsä estä hieneritystä.

Tehokkuus **
Hinta-laatusuhde **
Tuoksu ***

Weleda 24h Roll-on

Weledan alumiiniton 24 tunnin deodorantti toimii tehokkaasti. Kolmesta tuoksuvaihtoehdosta granaattiomena on erikoisin, sillä sen tuoksu on vahvan mausteinen ja jopa kanelimainen – harvinaista deodorantille. Sarjaan kuuluu myös sitrusvaihtoehto ja erikseen miehille brändätty versio, joka tuoksuu varsin perinteiseltä miesten deolta. Weledan deodorantit kuivuvat iholla melko hitaasti, mutta lopputulos on tämän testin perusteella silti toimiva.

Tehokkuus **
Hinta-laatusuhde **
Tuoksu *

Teksti: Riikka Krenn
Kuva: Istockphoto

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Tropiikissa ei kannata käyttää hajusteita houkkutelemaan hyttysiä, ainakaan jos liikkeellä on malaria tai dengue.


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.