Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Hiukset suojaan auringolta – testissä tuotteet kesäkutreille

artikkelin kuva
Varusteet
Kuinka saada hiukset pysymään hyväkuntoisina kesäkuumalla? Rantapallon testissä hiuksille tarkoitetut aurinkosuojat.
Teksti: Helmi
Päivitetty: 19.06.2013
facebook   whatsapp

Kesätuotteet suojaavat ja korjaavat jo aiheutuneita vaurioita

Moni osaa kyllä suojata ihonsa auringon haittavaikutuksilta, mutta hiukset jäävät hellesäillä usein liian vähälle huomiolle.

Auringon UV-säteet vahingoittavat kuitenkin myös hiuksia, jotka ilman oikeanlaista suojaa muuttuvat hauraiksi ja katkeileviksi. Värjätyt hiukset myös haalistuvat auringossa tavallista nopeammin.

Rantalomalla hiukset joutuvat vielä kovemmalle koetukselle, sillä ne ovat auringon lisäksi usein kosketuksissa kuivattavan kloori- ja suolaveden kanssa. Hiukset onkin hyvä pestä aina allas- tai rantareissun jälkeen, jotta uimaveden aiheuttamat vauriot saataisiin minimoitua.

UV-säteiden aikaansaamien vahinkojen ehkäisyyn on onneksi kehitetty monenlaisia kesätuotteita. Erilaiset UV-suojaavat suihkeet, öljyt, shampoot ja hoitoaineet huolehtivat hiusten hyvinvoinnista paahteessakin.

Rantapallo testasi erilaisia tuotteita, jotka on suunniteltu nimenomaan kesätukalle. Lue arviot ja valitse omasi – kaikki testituotteet sisältävät UV-suojan.

Cutrinin tuotteet sisältävät UV-suojan

Cutrin Professionel Colorism –shampoo

Värjätyille hiuksille suunnattu suojashampoo sisältää vadelmavahaa ja vehnäproteiineja. Tuote vaahdottuu melko hyvin kunhan sitä laittaa hiuksiin tarpeeksi, ja pesee hiukset puhtaiksi ilman kuivuuden tunnetta. Vadelmainen tuoksu sopii kesään, mutta saattaa ärsyttää kaikkein herkkänenäisimpiä.

Cutrin Professionel Colorism –hoitoaine

Saman sarjan hoitoaineen luvataan syventävän shampoon suojaavia vaikutuksia. Tuote levittyy helposti ja jättää hiukset pehmeiksi. Sokerisen makea vadelman tuoksu on sama kuin sarjan shampoolla, eikä se pahemmin jää hiuksiin huuhtelun jälkeen.

Cutrin Professionel Milk Spray

Sarjan hoitosuihke laitetaan hiuksiin pyyhekuivauksen jälkeen, eikä sitä tarvitse pestä pois. Suihke on melko riittoisaa, ja kuivuttuaan hiukset tuntuvat sileiltä ja terveiltä. Tuoksu on tuttu sarjan muista tuotteista.

Hiukset tarvitsevat huolellista hoitoa auringonoton jälkeen

Framesi Morphosis After Sun Shampoo

Shampoo lupaa poistaa hiuksista meriveden, hiekan ja aurinkotuotteet rantapäivän jälkeen. Tuote vaahtoaa hyvin ja jättää hiukset puhtaiksi ja sileiksi. Shampoon tuoksu on raikkaan hedelmäinen olematta kuitenkaan liian makea. Parinkymmenen euron hujakoilla liikkuva tuote sopii matkailijalle, joka on valmis panostamaan rantatukkaan hieman markettituotteita enemmän.

Framesi Morphosis Sun Protective Oil

Vedenkestävä suojaöljyn luvataan kosteuttavan hiuksia. Tuotteen koostumus on kevyt, eikä se jätä tukkaa rasvaisen tuntuiseksi. Öljy tuoksuu melko vahvasti trooppisilta hedelmiltä, mutta hiuksista tuoksu kevenee ja haihtuu nopeasti pois. Paksuihin hiuksiin tuotetta saa käyttää reippaamman annoksen, jotta sen saa levitettymään tasaisesti. Käytön jälkeen hiukset kiiltävät.

Framesi Morphosis After Sun Mask

Hiusnaamio kosteuttaa ja kiillottaa auringon ja suolaveden rasittamia hiuksia. Paksu naamio hellii kesällä helposti hapsuuntuvaa tukkaa ja hoitaa pörröjä pois. Tuoksu on vahvahkon kookoksinen, mutta ei kuitenkaan liian makea pakkauksen karkkiväreistä huolimatta. Tehokas tuote, jonka käyttö kuitenkin vaatii hieman kärsivällisyyttä, sillä naamion on maltettava antaa vaikuttaa rauhassa.

Lomalaisen näkökulmasta naamio on kuitenkin ylimääräistä painoa matkalaukussa, joten mukana tätä ei kannata kantaa, vaan fiksumpaa on keskittyä hoitamaan hiuksia kotona matkan jälkeen.

Näin löydät halvat lentoliput

Tigi Fudge Salt Spray

Rakennetta antava suolasuihke tuuheuttaa hiuksia kevyesti jättämättä niitä kuitenkaan tahmeiksi. Tuotteen mieto kookoksen tuoksu on miellyttävä. Erikoinen suihkepullo vaatii hieman totuttelua. Kaikkein ohuthiuksisimmille tämä tuote ei välttämättä ole oikea valinta.

Cutrin Professionel Colorism kuumasuojasuihke

Kuumalta suojaava suihke auttaa minimoimaan käsittelyn jäljet hiuksissa. Etenkin kesällä auringon paahtaessa ja kuluttaessa hiusta on hyvä muistaa, että myös jokainen kiharrus ja föönaus vahingoittaa hiuksia entisestään. Suihke antaa kiiltoa ja suojaa herkkää hiusta 200 asteeseen saakka.

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.