Hyppää sisältöön

Raikkaana rantalomalle – lomailijan kosmetiikkavinkit

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 16.08.2012
Lomalla jokainen tahtoo näyttää hyvältä - näin löydät sinulle sopivat hius- ja kosmetiikkatuotteet!

Aurinkovoide kuuluu aina lomalaisen laukkuun

Lomalaisen tärkein kosmetiikkavaruste on hyvä aurinkovoide. Valitse tuote, joka levittyy hyvin ja on suojakertoimeltaan riittävän vahva. Suomalainen iho tarvitsee yleensä vähintään suojakertoimin 25 tai 30. Päiväntasaajalla, purjehtiessa tai vuorilla SPF 50 ei ole liioittelua.

Tasokkaita, joskin melko hinnakkaita, aurinkovoiteita löytyy esimerkiksi Clarinsin ja Biothermin sarjoista. Edullisemmassa hintaluokassa puolestaan Nivean aurinkotuotteet tai kotimaisen Lumenen Sun & Care -sarja tarjoavat hyvän perussuojan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos tahdot väriä ja hehkua ihollesi jo ennen matkaa, kannattaa iholle haitallisen solariumin sijaan turvautua itseruskettavaan voiteeseen tai suihkeeseen. Spray-muodossa olevat itseruskettajat antavat yleensä tasaisimman lopputuloksen.

Huoletonta hehkua hiuksiin

Lomalaisen kampaus saa olla rento ja viimeistelemätön.

Rantakassiin on helppo sujauttaa esimerkiksi Fudgen uutuustuote Salt Spray, joka on nimensä mukaisesti hiuksiin jätettävä suolasuihke. Suihketta käytetään suoraan märkiin hiuksiin ja kuivuessaan se tuo rakennetta ja volyymia kuin itsestään – ihanteellinen ja huoleton lomalaisen tuote.

Jos oleskelet paljon auringossa, muista suojata myös hiukset polttavilta säteiltä. Lomailijan tarpeisiin soveltuu erinomaisesti Joicon K-Pak Sun Therapy -suihke, joka suojaa UV-säteiltä ja vahvistaa auringon kuivattamia hiuksia.

Saippua ja shampoo minipakkaukseen

Hotellien pesuaineet ovat aina suuri arvoitus, eikä etukäteen koskaan tiedä millaista ja kuinka kitkerältä tuoksuvaa shampoota on tarjolla. Varminta on varata pesutuotteet jo kotoa mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkakokoisena tarjolla olevien hiustuotteiden hinta nousee usein moninkertaiseksi normaalikokoisiin purkkeihin nähden. Sekä säästö- että ekologisuussyistä kannattaa siis hankkia erilliset pienet matkapullot, joihin voit täyttää mukaasi sopivat viikkoannokset shampoota ja hoitoainetta.

Hiustenhoitotuotteet matkasetissä

Jos kuitenkin haluat helpon ja valmiin matkasetin, niin esimerkiksi kampaamoista saatavilla olevat Joicon K-Pak- ja Smooth Cure -sarjojen matkasetit ajavat asian hienosti. Shampoon, hoitoaineen ja tehohoidon lisäksi K-Pak sisältää muotoiluöljyn ja Smooth Cure puolestaan lämpösuojasuihkeen. Käteviin pussukoihin pakatut tuotteet ilahduttavat hyvällä tuoksullaan.

Meikkaus minimiin

Harva tahtoo viettää päivää rannalla kasvot täydessä meikissä. Lomalaisen tärkeimmät meikkituotteet ovatkin ripsiväri, aurinkopuuteri ja huulikiilto. Muuta tarvitaan lähinnä silloin, jos aiot viettää aikaa yöelämän pyörteissä.

Rantalomalaisen ripsiväriksi kannattaa ehdottomasti valita vedenpitävä merkki. Laadukkaita vedenkestäviä ripsivärejä löytyy esimerkiksi Cliniquen ja Sensain sarjoista. Molemmat ovat hinnoiltaan tavallisia ripsivärejä hieman tyyriimpiä, mutta panostus kannattaa: ripset pysyvät valumattomina aamusta iltaan saakka.

Ripsenpidennysten suosio on kasvanut muutaman viime vuoden aikana huimasti ja jos tahdot selvitä lomalla vieläkin vähemmällä kosmetiikalla, varaa aika ripsistudioon ennen lähtöä. Pidennykset tuovat kasvoihin huolitellun ilmeen. Sängystä suoraan altaalle voi kipaista vaikka vilkaisematta peiliin lainkaan.

Pakkaa kosmetiikka oikein

Pidä pakatessasi mielessä, että lentokoneeseen saa viedä käsimatkatavaroissa vain rajoitetun määrän nesteitä. Kaikki yli 100 millilitran kokoiset pakkaukset on kuljetettava ruumaan menevissä matkatavaroissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Käsimatkatavarana kulkevat nesteet ja geelit on ohjeiden mukaan pakattava korkeintaan litran kokoiseen läpinäkyvään ja suljettavaan muovipussiin. Näistä säännöistä ei kannata yrittää neuvotella lentokentällä – turvatarkastuksessa otetaan armotta pois kaikki sääntöjä rikkovat pakkaukset.

Lue lisää: Pakkaa oikein lentomatkalle – mitä käsimatkatavaroissa saa kuljettaa?

Teksti: Riikka Krenn
Kuvat: iStockphoto, SKT-Group

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hellepäivän selviytymisvinkit

Näin kestät kuumuuden – hellepäivän selviytymisopas

Älä tee näitä mokia aurinkorasvan kanssa

Älä ota riskejä lomalla – 5 yleistä virhettä, jotka jokainen tekee joskus aurinkorasvan kanssa

Voiko lentokoneen ikkunan läpi ruskettua?

Tämän yhden asian jokaisen kannattaisi tehdä lentokoneen ikkunapaikalla – harva tulee edes ajatelleeksi

Nainen

Suojaa hiukset auringolta – Rantapallon suuri hiustuotetesti 2015

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja