Hyppää sisältöön

Tuotetestissä itseruskettavat voiteet

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.05.2013
Onnistuuko kaunis ja tasainen rusketus kotikonstein? Rantapallo testasi kymmenen rusketustuotetta.

Näin saat kauniin värin ilman palamisvaaraa

Talvi on vihdoin ohi ja auringonpaiste innostaa taas liikkumaan teepaidassa ja lyhyissä hameissa ulkonakin. Puistot ja rannat täyttyvät auringonottajista, jotka toivovat saavansa kesäistä väriä hipiälleen.

Rusketuksen trendikkyydestä tai trendittömyydestä on viime aikoina keskusteltu kovasti, mutta arkielämässä suurin osa meistä varmasti kokee terveen värin miellyttävämmäksi kuin täysin luomun kalpeanaaman. Viimeistään kevään juhlakausi saa toivomaan, että mekon alta pilkistäisi jotain muuta kuin kalmankalpea käsivarsi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Värin hankkiminen luonnollisella tavalla on kuitenkin hidasta, eikä liiallinen auringonotto muutenkaan tee iholle hyvää. Mikä siis neuvoksi? Voiko rusketuksen hankkia kotikonstein päätymättä keltaisen laikukkaaksi tai raidalliseksi?

Rantapallo testasi kymmenen itseruskettavaa tuotetta – poimi listalta omasi ja kokeile itse! Otamme kommenttiboksiin mielellämme vastaan myös lukijoiden kokemuksia ja tuotesuosituksia.

1. Lumene Natural Bronze itseruskettava vaahto

Vaahtomainen koostumus on miellyttävän kevyt ja tuotteen levittäminen onnistuu siististi ja helposti. Tuoksu on erittäin mieto, eikä se ärsytä herkkääkään nenää tyypillisten rusketusvoiteiden tunkkaisen hajun tavoin. Rusketusjäljen tasaisuus yllättää.

Koostumus: +++
Tuoksu: +++
Väri: +++

2. Garnier Ambre Solaire itseruskettava spray kasvoille

Garnierin kevyt kasvosuihke levittyy käden käänteessä. Vain muutama suihkaus puhtaille kasvoille ja kaulalle, ja illalla väri on valmis. Spray-muotoinen itseruskettava sopii huolettomuutensa ansiosta ensikokeiluksi sellaiselle, joka vielä empii väripurkkeihin koskemista. Sprayta on helppo suihkauttaa myös vain kevyesti käsivarsiin ja dekolteelle jos kokovartalorusketus ei ole tavoitteena. Aprikoosiuutetta sisältävän sprayn tuoksu on miellyttävän mieto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koostumus: +++
Tuoksu: ++
Väri: +++

3. Lumene Natural Bronze itseruskettava voide kasvoille

Kasvoille tarkoitettu voide sisältää vain kevyesti ruskettavia ainesosia. Voide sopii hidasta lähestymistapaa suosivalle myös muualla vartalolla käytettäväksi, tosin koko vartalolle käytettynä pieni pakkauskoko nostaa käyttöhintaa. Antaa kasvoille luonnollisen värin: illalla levitettynä aamulla peilistä katsoo selvästi freesimpi versio eilisestä.

Koostumus: +++
Tuoksu: ++
Väri: +++

Tuotetestissä itseruskettavat voiteet

4. Acorelle rusketusta korostava kuivaöljy

Acorellen kuivaöljy on mukana itseruskettavien testissä, vaikka tuote ei varsinaisesti rusketa ihoa. Kullanhehkuinen öljy kuitenkin korostaa omaa väriä kauniilla hehkulla, joka efektinä vastaa auringon jälkiä paremmin kuin moni varsinaisista itseruskettavista. E-vitamiinia sisältävä öljy tekee hyvää iholle ja sitä voi käyttää myös hiuksiin: öljy lisää hentoa kiiltoa hiuksiin jättämättä niihin kuitenkaan rasvaisuuden jälkiä.

Koostumus: +++
Tuoksu: ++
Väri: +++

5. Santé Soleil Sensitive itseruskettava voide

Paksuhko voide, jonka levittämistä tulee vaistomaisesti hieman emmittyä. Sveitsiläis-saksalainen tuote lienee keskieurooppalaiselle iholle suunniteltu, sillä suomalaiseen makuun voide tekee kerralla varsin tummaa jälkeä. Sopii parhaiten jo valmiiksi väriä omaavalle. Santé-sarjan tuotteet ovat luomutuotteita, mikä tuo plussaa tuotteen henkiseen käyttömiellyttävyyteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koostumus: ++
Tuoksu: ++
Väri: +

6. Yves Rocher Tiaré itseruskettava voide kasvoille

Kasvoille tarkoitettu voide lupaa värin lisäksi kohottavan vaikutuksen. Maltillisesti levitettynä ei jätä raitoja, tosin testiryhmä oli tämän tuotteen kohdalla nuoruuden kokemuksiaan muistellen ehkä muita testin voiteita varovaisempi. Tuoksuu tyypilliseltä rusketusvoiteelta.

Koostumus: ++
Tuoksu: +
Väri: ++

Löydä itsellesi sopiva itseruskettava voide

7. Yves Rocher Tiaré itseruskettava voide koko vartalolle

Koostumukseltaan tuhti voide vaatii tarkkuutta, jotta tuloksesta tulee tasainen. Vahva, perinteisen rusketusvoiteen tuoksu. Plussaa edullisesta hinnasta.

Samaan voidesarjaan kuuluu myös erityisesti säärille suunniteltu rusketustuote.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koostumus: +
Tuoksu: +
Väri: ++

8. Lumene Natural Bronze kevyesti päivettävä kosteusvoide

Miellyttävän kevyt kosteusvoide muuttaa ihon sävyä hiljalleen – välittömästä rusketuksesta ei siis tätä tuotetta käytettäessä kannata haaveilla. Kevyt voide sopiikin parhaiten ensimmäistä kertaa itseruskettavaa kokeileville, jotka pelkäävät dramaattista värimuutosta. Tuoksu on miellyttävä.

Voidetta voi käyttää syventämään rusketusta kesäkuukausina tai lomamatkoilla. Se on myös turvallinen vaihtoehto talvella, jolloin tummemmat tuotteet luovat voimakkaan kontrastin kalpealle iholle.

Koostumus: ++
Tuoksu: ++
Väri: +

9. Lumene Natural Bronze heleyttävä vartalovoide

Voide lupaa välittömän rusketuksen – värin voikin havaita iholla heti levityksen jälkeen, mutta kovin kestävältä se ei tunnu. Sävyltään melko tumma voide tasoittuu iholla helposti aloittelijankin käytössä. Kannattaa huomioida, että heleyttävä tuote sisältää sädehtiviä helmiäisiä – glitterkammoiset eivät ilahdu kimaltelevasta ihosta. Parhaiten voide sopinee jo päivettyneen ihon korostamiseen.

Koostumus: ++
Tuoksu: ++
Väri: ++

10. Jane Iredale Tantasia itseruskettava voide kasvoille ja vartalolle

Tuote näyttää ihoa vasten melko tummalta, mutta huolellisella levityksellä saa tasaisen ja luonnollisen lopputuloksen. Voidetta on tarkoitus käyttää useampana päivänä, joiden aikana muodostuu lopullinen sävy. Plussaa voide saa miellyttävästä tuoksusta, joka eroaa tyypillisestä itseruskettavien ominaistuoksusta. Perustuotteita kalliimpi hinta voi arveluttaa ostajaa.

Koostumus: +++
Tuoksu: +++
Väri: +++

Näin saat kauniin värin itseruskettavalla voiteella

  1. Kuori vartalon iho ennen käyttöä ja kosteuta se kosteusvoiteella.
  2. Levitä voide puhtaalle ja kuivalle iholle huolellisesti.
  3. Varo kulmakarvoja ja hiusrajaa.
  4. Levitä voide häivyttäen kuivien ihoalueiden, kuten kyynärpäiden ja polvien kohdalla.
  5. Pese kädet välittömästi käytön jälkeen.
  6. Odota, että vaahto on täysin imeytynyt ennen pukeutumista.
  7. Jos pelkäät liian tummaa lopputulosta, voit ensimmäisillä käyttökerroilla laimentaa itseruskettavaa tavallisella perusvoiteella.

Teksti: Riikka Krenn, Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Lumene, Acorelle, Yves Rocher

Lue myös: Matkailijan aurinkosuoja – hanki rusketus harkiten

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lomailija trooppisella rannalla

Näin pysyt raikkaana helteelläkin – tuotetestissä tehokkaat deodorantit

Saimi Hoyer

Huippumallin vinkit: näin pysyt hehkeänä pitkällä lennolla

Nainen

Suojaa hiukset auringolta – Rantapallon suuri hiustuotetesti 2015

Hehkeänä lennolla

Näillä tuotteilla pysyt freesinä pitkällä lennolla – suuri kosteusvoidetesti 2014

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja