Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Etsitkö erilaista joululahjaa? Kolme ideaa matkailijalle

artikkelin kuva
Varusteet
Paljon matkustava ei kaipaa riesakseen ylimääräistä pikkutavaraa tai turhaa kannettavaa. Lue erilaiset lahjavinkit kaikille budjeteille!
Teksti: Rantapallo
Päivitetty: 19.12.2013
facebook   whatsapp

1. Anna lahjaksi elämys

Haluatko yllättää läheisesi erikoisella elämyksellä, jota tämä ei ehkä muuten tulisi kokeilleeksi? Suomessa toimiva Elämyslahjat tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja illallisista extremelajeihin ja hemmottelupaketteihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Mainio vaihtoehto rakentaa edullisesti kokonainen matkapaketti on valita kohteeksi Tallinna, jonne löytyy helposti edullisia risteilylippuja ja -paketteja. Lähetä läheisesi reissuun tai yllätä matkaseuralaisesi hauskalla aktiviteetilla perillä kohteessa.

Tallinnassa tarjolla on muun muassa purjeveneretkiä sekä erilaisia romantiikkapaketteja pariskunnille hotelliöineen, illallisineen ja hierontoineen. Hurjapäälle sopii esimerkiksi benjihyppy tai kävely Viron korkeimman rakennuksen Tallinnan tv-tornin reunalla.

Ruotsissa reissaajat voivat kokeilla esimerkiksi Ferrari-ajelua tai hankkia formulakuljettajan koulutuksen. Yhdistä elämyspaketti perinteiseen Tukholman-reissuun tai kokeile jotain uutta ja ota suunnaksi Malmö tai Linköping.

Elämyslahjojen kautta voi tiedustella elämyspaketteja myös esimerkiksi Puolassa, Latviassa tai Tsekissä. Lue lisää erilaisista vaihtoehdoista yrityksen verkkosivuilta.

2. Aineeton lahja tuo hyvän mielen

Rahalahjoitus hyväntekeväisyyteen ilahduttaa sekä lahjan antajaa että sen saajaa. Sano ei turhalle tavaralle ja anna sen sijaan rahaa läheisesi nimissä valitsemallesi kohteelle maailmalla – tai kotimaassa. Suomessa lahjoitetaan juuri nyt innokkaasti uutta lastensairaalaa varten.

Tällä hetkellä pinnalla on myös esimerkiksi Filippiinien katastrofi. Marraskuussa taifuunin runtelemalle maalle voi lahjoittaa rahaa esimerkiksi Unicefin, Punaisen Ristin tai Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Toki hyväntekeväisyyskohteen voi valita vaikka läheisen oman suosikkikohteen perusteella. Uhanalaiset eläimet, lastenkodit, luonnonkatastrofit – valitse teema, joka eniten koskettaa lahjansaajaa.

3. Matkalahjakortti on varma valinta

Jos tiedät koska lahjansaajalla on tilaisuus matkustaa, voit etsiä sopivaa matkaa esimerkiksi Rantapallon äkkilähtöhaun avulla. Valitse läheisesi suosikkikohde tai heittäydy yllätykselliseksi ja ota valtuudet kokeilla jotain ihan uutta.

Lahjana valmismatka on täydellisen stressivapaa: kaikki matkan ajankohdasta kohteeseen ja hotelliin on jo päätetty, eikä lahjansaajan tehtäväksi jää kuin pakata laukkunsa ja nauttia lomasta. Yllätysmatkan ansiosta saattaa tulla ihastuneeksi aivan uudenlaiseen paikkaan.

Jos valitset mieluummin omatoimimatkan, voit etsiä sopivia lentoja Rantapallon lentohaun kautta. Edullisempia matka-aiheisia lahjoja voi antaa valitsemalla itse summan, jonka panostaa esimerkiksi lentoyhtiön, hotellin tai matkanjärjestäjän lahjakorttiin. Myös risteilypaketteja saattaa löytää edulliseen hintaan.

Kotimaanmatka ei ole huonompi vaihtoehto sekään. Yllätä himolaskija Lapin-reissulla tai lahjoita läheisillesi laatuaikaa vaikkapa hotelliyöllä. Sopivia kylpylöitä löytyy sekä lapsiperheille että rauhallisempaa tunnelmaa hakeville pariskunnille – tutki vaihtoehtoja suomalaisten kylpylöiden listauksesta.

>> Lue myös joululahjavinkit matkailijalle

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Haluatko antaa omaperäisen lahjan? Osta tähti! Online Star Register on kaupallinen tähtirekisteri, jossa sinä voit antaa nimen tähtitaivaalla tuikkivalle tähdelle! Tähden rekisteröinti on erinomainen lahjaidea, kun haluat juhlistaa merkkipäivää tai muuta tärkeää tapahtumaa. Lahjapakkaukseen kuuluu tyylikäs lahjakääre, kortti ja henkilökohtainen viesti, todistus, onnittelukirje sekä yksityiskohtainen tähtikartta.
    http://osr.org/fi/


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.