Hyppää sisältöön

Etsitkö erilaista joululahjaa? Kolme ideaa matkailijalle

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 19.12.2013
Paljon matkustava ei kaipaa riesakseen ylimääräistä pikkutavaraa tai turhaa kannettavaa. Lue erilaiset lahjavinkit kaikille budjeteille!

1. Anna lahjaksi elämys

Haluatko yllättää läheisesi erikoisella elämyksellä, jota tämä ei ehkä muuten tulisi kokeilleeksi? Suomessa toimiva Elämyslahjat tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja illallisista extremelajeihin ja hemmottelupaketteihin sekä kotimaassa että ulkomailla.

Mainio vaihtoehto rakentaa edullisesti kokonainen matkapaketti on valita kohteeksi Tallinna, jonne löytyy helposti edullisia risteilylippuja ja -paketteja. Lähetä läheisesi reissuun tai yllätä matkaseuralaisesi hauskalla aktiviteetilla perillä kohteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnassa tarjolla on muun muassa purjeveneretkiä sekä erilaisia romantiikkapaketteja pariskunnille hotelliöineen, illallisineen ja hierontoineen. Hurjapäälle sopii esimerkiksi benjihyppy tai kävely Viron korkeimman rakennuksen Tallinnan tv-tornin reunalla.

Ruotsissa reissaajat voivat kokeilla esimerkiksi Ferrari-ajelua tai hankkia formulakuljettajan koulutuksen. Yhdistä elämyspaketti perinteiseen Tukholman-reissuun tai kokeile jotain uutta ja ota suunnaksi Malmö tai Linköping.

Elämyslahjojen kautta voi tiedustella elämyspaketteja myös esimerkiksi Puolassa, Latviassa tai Tsekissä. Lue lisää erilaisista vaihtoehdoista yrityksen verkkosivuilta.

2. Aineeton lahja tuo hyvän mielen

Rahalahjoitus hyväntekeväisyyteen ilahduttaa sekä lahjan antajaa että sen saajaa. Sano ei turhalle tavaralle ja anna sen sijaan rahaa läheisesi nimissä valitsemallesi kohteelle maailmalla – tai kotimaassa. Suomessa lahjoitetaan juuri nyt innokkaasti uutta lastensairaalaa varten.

Tällä hetkellä pinnalla on myös esimerkiksi Filippiinien katastrofi. Marraskuussa taifuunin runtelemalle maalle voi lahjoittaa rahaa esimerkiksi Unicefin, Punaisen Ristin tai Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toki hyväntekeväisyyskohteen voi valita vaikka läheisen oman suosikkikohteen perusteella. Uhanalaiset eläimet, lastenkodit, luonnonkatastrofit – valitse teema, joka eniten koskettaa lahjansaajaa.

3. Matkalahjakortti on varma valinta

Jos tiedät koska lahjansaajalla on tilaisuus matkustaa, voit etsiä sopivaa matkaa esimerkiksi Rantapallon äkkilähtöhaun avulla. Valitse läheisesi suosikkikohde tai heittäydy yllätykselliseksi ja ota valtuudet kokeilla jotain ihan uutta.

Lahjana valmismatka on täydellisen stressivapaa: kaikki matkan ajankohdasta kohteeseen ja hotelliin on jo päätetty, eikä lahjansaajan tehtäväksi jää kuin pakata laukkunsa ja nauttia lomasta. Yllätysmatkan ansiosta saattaa tulla ihastuneeksi aivan uudenlaiseen paikkaan.

Jos valitset mieluummin omatoimimatkan, voit etsiä sopivia lentoja Rantapallon lentohaun kautta. Edullisempia matka-aiheisia lahjoja voi antaa valitsemalla itse summan, jonka panostaa esimerkiksi lentoyhtiön, hotellin tai matkanjärjestäjän lahjakorttiin. Myös risteilypaketteja saattaa löytää edulliseen hintaan.

Kotimaanmatka ei ole huonompi vaihtoehto sekään. Yllätä himolaskija Lapin-reissulla tai lahjoita läheisillesi laatuaikaa vaikkapa hotelliyöllä. Sopivia kylpylöitä löytyy sekä lapsiperheille että rauhallisempaa tunnelmaa hakeville pariskunnille – tutki vaihtoehtoja suomalaisten kylpylöiden listauksesta.

>> Lue myös joululahjavinkit matkailijalle

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Jouluperinteet Kreikassa

Miksi Kreikassa on aivan erilainen joulupukki? Tällaisia ovat paikalliset perinteet

Kymmenen jouluherkkua maailmalta

Nam! 10 joulukauden herkkua maailmalta – mikä sopii sinun juhlapöytääsi?

Joulusaari

Joulusaarella on aina joulu – tunnetko jo tämän trooppisen kohteen?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja