Hyppää sisältöön

Matkailijan pikkuapulaiset

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 30.09.2010
Rantapallon esittelyssä kymmenen kiinnostavaa ja käytännöllistä iPhone-matkailusovellusta.

Rantapallon esittelyssä kymmenen kiinnostavaa ja käytännöllistä matkailusovellusta. Ohjelmat ovat ilmaisia, jollei toisin mainita.

CheckMyTrip

CheckMyTrip-sovellus pitää matkaajan lentotiedot ojennuksessa ja nopeasti saatavilla. Syötettyäsi ohjelmaan lentolippusi varaustunnuksen se näyttää kaikki tiedot lennoistasi lähtö- ja saapumisaikoineen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

eCurrency

eCurrency (0,79€) kertoo yli 190 valuutan ajankohtaiset kurssit. Käyttö ei vaadi jatkuvaa verkkoyhteyttä, vaan päivitykset voi hakea laitteen ollessa maksuttoman yhteyden piirissä. Ilmainen vaihtoehto on Currency-sovellus, jonka sadan valuutan valikoima tosin on hieman eCurrencya suppeampi, mutta suurimmalle osalle sekin aivan riittävä.

GateGuru

GateGuru on kätevä taskuapulainen paljon Pohjois-Amerikassa matkustavalle. Mukana on Euroopasta toistaiseksi vain Ison-Britannian lentokenttiä, mutta sovellukseen lupaillaan pian uusia maita mukaan. GateGuru kertoo kaiken tarpeellisen lentoasemista, olitpa sitten kiireellä hakemassa oikeaa porttia tai etsimässä tekemistä tappaaksesi aikaa lentoa odotellessasi.

MetrO

MetrO on vain yksi lukuisista App Storesta saatavilla olevista maailman metropolien maanalaiskartastoista. Sovellusta ladatessa voi saman valita tarvitsemansa kaupungit ja jättää turhat kohteet lataamatta. Kaupunkeja voi lisätä ja poistaa aina tarpeen mukaan. MetrO on maksuttomista metrosovelluksista suosituin, maksullisia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi AllSubway (0,79€) ja iMetro (1,59€).

Postman

Postman (2,39€) lähettää puolestasi postikorttiterveiset maailmalta. Itse napatun kuvan voi somistaa haluamillaan kehyksillä retrotyyliin tai vaikkapa rantamaisemin. Virtuaaliselle kääntöpuolelle kirjoitetaan terveiset ja kortti lähtee napinpainalluksella matkaan – tai iPhonen tapauksessa sormensipaisulla.

Skype

Skype auttaa pitämään puhelinlaskut kohtuullisina koti-ikävän iskiessä. Skypen iPhone-sovellus mahdollistaa ilmaiset puhelut iPhonen välityksellä aivan samalla tavoin kuin tietokoneenkin kautta. Tarvitaan vain langaton verkko ja Skype-ohjelma myös puhelun vastapuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tipulator

Tipulator (0,79€) on pieni apuväline tipin määrän laskemiseen. Voit säätää haluamasi prosentin tai käyttää sovellusta myös laskusumman jakamiseen seurueen kesken. Periaatteessa Tipulator ei tee mitään sen kummempaa kuin peruslaskutoimituksia, mutta ne se hoitaa tarkoitukseensa soveltuen nopeasti ja diskreetisti.

Tripadvisor

Tripadvisorin iPhone-sovellus opastaa käyttäjän parhaat suositukset saaneisiin hotelleihin ja ravintoloihin kaikkialla maailmassa. Tarkistamalla muiden kävijöiden kommentit ennen varausta saatat välttää majoituskatastrofin tai pieleen menneen ravintolaillan.

Wi-Fi Finder

Wi-Fi Finder kertoo langattomien verkkojen sijainnit hämmästyttävän kattavasti. Sovellukseen voi ladata matkaa varten kartan jo etukäteen. Siten se on saatavilla offlinetilassakin ja perille päästyäsi voit näppärästi etsiä lähimmän langattoman verkon joutumatta käyttämään kalliita ulkomaisia nettiyhteyksiä. Wi-Fi Finderin sisarsovellus Free Wi-Fi Finder kertoo nimensä mukaan vain ilmaisten langattomien verkkojen sijainnit.

World Factbook

World Factbook on matka- ja maantietotrivian unelmalähde. Kaikki tarvittava nippelitieto löytyy kompaktisti yhdestä lähteestä, joka on ilmainen ja latauksen jälkeen käytettävissä täysin offlinena.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bled, Slovenia

Tässä ovat vaeltajan tärkeimmät varusteet – pakkaa nämä 10 asiaa mukaan aktiivilomalle

Tähän lomamokaan on helppo sortua – 10 maata, jossa adapterin tarve voi yllättää

Miten korjata rikkoutunut varvassandaali rantalomalla?

Tämä yllättävä niksi voi tulla tarpeeseen rantalomalla – oletko keksinyt kokeilla omiin kenkiisi?

Mitä lahjaksi äidille?

Äitienpäivän parhaat lahjavinkit – näin yllätät matkailevan äidin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja