Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Teknologia yhä tärkeämpää matkailijalle: älypuhelinten käyttö matkalla kasvaa

Flickr / LGEPR artikkelin kuva
Uutiset
Harva matkailija pärjää enää koko lomaa ilman älypuhelinta tai verkkoyhteyttä. Myös tablettilaitteiden käyttö on kasvanut edellisvuodesta.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 10.01.2015
facebook   whatsapp

Älypuhelimia käytetään aiempaa enemmän matkoilla

76 prosenttia suomalaisista käyttää verkkoyhteyttä älypuhelimellaan matkan aikana, kertoo TNS Gallupin ja Matkamessujen tekemä tutkimus. Vuonna 2014 vastaava luku oli 62 %.

Tablet-laitteita puolestaan käyttää verkkosivujen selailuun matkan aikana 36 prosenttia suomalaisista, kun viime vuonna heidän osuutensa oli 21 %.

– Vahva kasvu verkkoyhteyden käytössä älypuhelimilla ja tablet-laitteilla matkan aikana selittyy näiden laitteiden yleistymisellä. Älypuhelin ja tablettilaite kulkevat kätevästi matkalla mukana, minkä vuoksi nettikahviloiden tai hotellien tarjoamia kiinteitä verkkopalveluja käytetään selvästi aikaisempaa vähemmän, tarkentaa TNS Gallupin tutkimuspäällikkö Anne Lahtinen.

Myös verkon tarjoamien erilaisten palvelujen käyttö on nousussa. Suosiotaan ovat kasvattaneet muun muassa kartta- ja sääpalvelut, reitti- ja matkaoppaat, verkkovarauspalvelut sekä valuuttalaskurit.

Lähde: Matkamessut
Kuva: Flickr / LGEPR

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.