Hyppää sisältöön

Kannettava ja kaverit

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 10.02.2011
Yhä useampi tietokone on kannettavaa mallia, joka lähtee mukaan niin mökkilomalle kuin pidempäänkin matkaan.

Juna- ja linja-automatkojen aikana kannettavalla voi surffata netissä ja katsella vaikkapa elokuvia, ja mökkiviikon aikana sillä on helppo pitää yhteyttä ulkomaailmaan. Tässä muutamia vinkkejä mitä läppärin mukaan kannattaa pakata.

 • Kannettava tietokone

  Kannettavat tietokoneet alkavat olla suosituin ostettava tietokonemalli, ja valikoimakin on kasvanut hurjasti muutaman vuoden takaisesta. Samalla kannettavien tietokoneiden hinnat ovat laskeneet roimasti.

  Tietokoneen peruskäyttöön riittävät 2 GB:n keskusmuisti ja 160 GB:n tallennustila löytyvät jo lähes kaikista koneista joiden hinta on noin 700 euroa. Kannettavia tietokoneita löytyy nykyisin elektroniikkaliikkeistä, kuten Gigantista, mutta myös suurimmista päivittäistavarakaupoista.

  Halpaa kannettavaa tietokonetta etsivälle hyviä merkkejä ovat esimerkiksi Fujitsu Siemens, Acer, Packard Bell ja HP. Hieman enemmän koneeseen satsaava voi suunnata katseensa myös Lenovon (IBM) ja Sony kannettavien suuntaan.

  Jos Windows ei ole vaatimus ja arvostaa helppokäyttöisyyttä, on Macbook hyvä valinta. Macin kannettavat tietokoneet ovatkin suosionsa huipulla.

 • Langaton laajakaista eli Mokkula

  Internetissä surffaillu onnistuu nykyään lähes missä ja milloin tahansa. Langattomia laajakaistoja löytyy lähes joka operaattorilta ja nopeuksissakin on valinnan varaa. Esimerkiksi DNA:n 1 gigan yhteys maksaa 19,90 euroa kuussa ja Mokkula tulee avauksen yhteydessä ilman lisämaksua.

  Langattoman laajakaistan voi avata kunkin operaattorin toimipisteessä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Suomalaisten operaattorien sopimukset ovat yleensä 24 kk kestäviä, eikä Mokkulan sisällä olevan SIM-kortin vaihtaminen ole mahdollista.

  Ulkomaanmatkoilla Suomesta ostettu langaton laajakaista kannattaa jättää kotiin, ettei tule yllätyssuuria laskuja operaattorin vaihtuessa.

  Toinen vaihtoehto on ostaa itse Mokkula tietokonealan liikkeestä, ja tilata sen jälkeen liittymä operaattorilta. Tälläiseen mokkulaan voi sitten hankkia paikallisen SIM-kortin aina sen mukaan missä maassa matkustaa. Mokkulan hinta erikseen on noin 100-200 euroa.

 • Tietokonelaukku

  Tietokonelaukku on eräs kannettavan tietokoneen sydänystävistä. Hyvä laukku suojelee tietokonetta matkan aikana ja sinne mahtuvat myös kaikki oheistarvikkeet ja paljon muuta.

  Kotimainen Golla valmistaa paitsi laadukkaita, myös tyylikkäitä laptoplaukkuja, joiden kuvio- ja värimaailmasta voi jokainen valita mieleisensä.

  Laukkujen hinnat liikkuvat noin 49 eurosta 59 euroon. Gollan tietokonelaukkuja myyvät esimerkiksi Citymarketit ja Suomalainen kirjakauppa.

 • Muistitikku

  Muistitikkujen hinnat ovat viimeaikoina laskeneet rajusti ja 4 GB:n muistilla varustettuja tikkuja saa jo parilla kymmenellä eurolla. Muistitikut ovat kätevä apuväline kun halutaan tallentaa tärkeitä tiedostoja koneen ulkopuolelle tai tiedostoja halutaan ottaa mukaan matkalle.

  Muistitikun paras puoli on sen pienuus ja keveys: tikku painaa tuskin mitään ja mahtuu vaikka taskuun. Muistitikkuja saa monesta paikasta elektroniikkaliikkeistä kirjakauppoihin ja päivittäistavarakauppoihin.

  Muistitikulle on myös kätevä ottaa varmuuskopiot matkakuvista. On halpa vakuutus kuville ostaa vaikka kaksi tikkua joita pitää omassa ja mahdollisen matkakumppanin laukussa. Kortille voi ottaa myös kopiot passeista hätätilanteen varalle.

 • Kuulokkeet

  Kuulokkeiden avulla voi pelata pelejä, kuunnella musiikkia tai vaikka katsoa televisiota tietokoneellaan häiritsemättä muita. Esimerkiksi junassa kuulokkeet ovat korvaamattomat, mikäli samassa vaunussa sattuu matkustamaan erityisen äänekkäitä lapsosia.

  Creative HS-400 kuulokkeet sopivat hyvin esimerkiksi kommunikointiin ja pelaamiseen. HS400 kuulokkeet ovat kevyet ja mukavat käyttää. Painoa kuulokkeilla on ainoastaan 100 grammaa ja niiden mikrofoni on helposti säädettävä. Tuotetta saa esimerkiksi Gigantista.

var uri = ‘http://impfi.tradedoubler.com/imp?type(inv)g(16338916)a(1772635)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(‘‘);

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Minne matkustaa toukokuussa?

Minne matkustaa toukokuussa? 10 ideaa, jos lomasi osuu keväälle

Millaista on reissata bussilla Euroopassa? Helppoa ja halpaa – lue 6 faktaa

Minne matkustaa huhtikuussa?

Minne matkustaa huhtikuussa? Katso tästä, missä on lämmintä ja minne pääsee edullisesti

Albania

Mikä on äkkilähtö? Lue tämä, jos haaveilet matkasta lyhyellä varoitusajalla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja