Hyppää sisältöön

“Tropiikki vuoden ympäri” – joko tunnet tämän suomalaisen kasvihuoneravintolan, joka on huomattu myös maailmalla?

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.11.2022
Närpiössä toimii kasvihuoneravintola, jossa pääset syömään poikkeuksellisen vihreissä puitteissa.

Ruokaile kasvien keskellä Närpiössä

Miltä tuntuisi lounastaa kasvihuoneessa, jossa ruokapöytäsi läpi saattaa kasvaa sitruunapuu?

Kasvihuoneravintolassa ruoasta nautitaan keskellä hedelmäpuita, syötäviä kukkia sekä tomaatin- ja mansikantaimia. Erikoinen elämys saa kävijän kuvittelemaan olevansa jossain paljon kauempana, mutta tätä pääsee kokeilemaan kotimaassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pohjanmaan Närpiössä toimiva Linds Kök on kasvihuoneravintola, joka on avoinna ryhmille ympäri vuoden tilauksesta. Kesällä kasvihuoneeseen pääsevät syömään myös yksittäiset kävijät.

À la carte -ruokalistan lisäksi ravintolassa tarjoillaan kesälounasta, joka on pienille seurueille helpoin tapa vierailla ravintolassa. Etukäteisvarausta tai isompaa ryhmää ei tarvita. Kesälounasta tarjoillaan kesäkuun loppupuolelta lähelle elokuun puoltaväliä.

Koska Närpiössä tuotetaan suuri osa Suomen kurkuista ja tomaateista, onkin luonnollista, että ravintolan valikoimista löytyy myös esimerkiksi seitsemän ruokalajin tomaattimenu.

Kasvihuoneravintola on huomioitu myös kansainvälisesti. Matkailujätti Lonely Planet on lisännyt sen suosittelemiensa ravintoloiden listalle, ja jenkkisivusto Thrillist puolestaan nimesi sen koko Suomen kiinnostavimmaksi ravintolaksi.

Ravintola itse kuvailee olevansa “ympärivuotinen trooppinen ympäristö”, jossa voi kuvitella siirtyvänsä 3 000 kilometriä etelään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Linds KökKesälounas kasvihuoneravintola Linds Kökissä Närpiossä
Kasvihuoneravintolassa syödään hedelmäpuiden katveessa.

Närpiö on noin 10 000 asukkaan pikkukaupunki, joka sijaitsee länsirannikolla tunnin ajomatkan päässä Vaasasta. Närpiö oli Suomen mantereen viimeinen kunta, joka tunnettiin yksin ruotsinkielisenä. Kaksikieliseksi Närpiö muuttui vuonna 2016.

Jos liikut Pohjanmaalla, kannattaa tutustua myös muihin alueen nähtävyyksiin. Ruokailuun kasvihuoneravintolassa voi yhdistää esimerkiksi vierailun palkitusta Napue-ginistään tunnetussa Kyrö Distilleryssa Isossakyrössä tai Suomen pisimmällä sillalla Mustasaaren kunnassa.

Miltä näyttää ruokailu kasvihuoneessa? Katso alta kävijöiden jakamia kuvia!

A post shared by Cajsa West (@cajsaw) on

A post shared by Marianne Elfving (@casamarianne) on

A post shared by Sari Kokko (@sarikokko) on

A post shared by Nina Hirvelä (@hirvelanina) on

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: Linds Kök, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Linnanmäen Swingi

Linnanmäen kausi käynnistyi – tältä näyttää 40 metrin korkeuteen heilahtava uutuuslaite Swingi

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja