Hyppää sisältöön

Tähän suomalaiseen pikkukuntaan saapuu vierailijoita ympäri maailmaa – syynä suosittu alkoholijuoma

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 22.12.2017
Pienessä Isonkyrön kunnassa valmistuu yksi Suomen tunnetuimmista juomista.

Maailmankuulu gini valmistetaan Isossakyrössä

Pohjanmaalla Seinäjoen ja Vaasan välissä sijaitseva Isokyrö nousi hetkessä suuren yleisön tietoisuuteen, kun paikkakunnalla toimivan Kyrö Distilleryn Napue-ginistä valmistettu gin tonic palkittiin parhaana kansainvälisessä International Wine and Spirit Competition -kilpailussa.

Nykyään alle 5 000 asukkaan Isokyrö ja siellä sijaitseva Kyrö Distillery -tislaamo houkuttelevat paikkalle vierailijoita niin kotimaasta kuin ulkomailta. Jopa Yhdysvalloista asti on saapunut matkailijoita tutustumaan kuuluisaan tislaamoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tislaamossa valmistetaan sekä giniä että ruisviskiä, ja se onkin kiinnostava vierailukohde laadukkaiden alkoholijuomien harrastajille. Tislaamokierroksella pääsee tutustumaan Kyrö Distilleryn tarinaan, tislaamon ympäristön historiaan ja juomien valmistusprosessiin.

Lähde vierailulle Isoonkyröön

Helpointa Isoonkyröön on saapua omalla autolla. Myös junalla on mahdollista toteuttaa vierailu, sillä reilun kymmenen kilometrin päässä tislaamolta sijaitsee Tervajoen asema, jossa pysähtyvät Seinäjoen ja Vaasan välillä liikennöivät junat. Loppumatka asemalta on kuitenkin taitettava taksilla.

Yksittäisille vierailijoille tislaamon baari on avoinna joka lauantai klo 16–19, jolloin on mahdollisuus osallistua myös tislaamokierrokselle. Kierrokset järjestetään pääasiassa suomeksi eikä ilmoittautumista ennakkoon vaadita. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina baarissa pääsee kuuntelemaan livemusiikkia ja baari on auki puoleenyöhön saakka.

Tislaamo sopii kohteeksi myös vaikkapa kaveriporukoille tai merkkipäivää juhlistaville seurueille, sillä vähintään kymmenen hengen ryhmille on tislaamon ravintolassa mahdollisuus ruokailuun. Illalliseen voi halutessaan yhdistää myös tislaamokierroksen, maistelun tai cocktailkoulun.

Tislaamon ravintolassa herkutellaan seinäjokelaisen Juurella-ravintolan kokkien loihtimilla annoksilla. Juurella-ravintolassa panostetaan lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin, joita vaihdellaan sesongin mukaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Katso kuvat tislaamokierrokselta!

Krista AhonenIsokyrö
Kyrö Distillery toimii vanhan osuuskuntameijerin tiloissa.
Krista AhonenIsokyrö
Tislaamovierailulla pääsee tutustumaan juomien valmistukseen.
Krista AhonenIsokyrö
Tislaamon ravintolassa herkuttellaan lähialueiden raaka-aineista valmistetuilla annoksilla.
Krista AhonenIsokyrö
Tislaamon baari on auki kävijöille lauantaisin, jolloin pääsee myös osallistumaan tislaamokierrokselle.
Krista AhonenIsokyrö
Tislaamovierailulta voi ostaa kotiinviemisiksi matkamuistoja.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Kyrön Matkailun Edistämiskeskus, Krista Ahonen

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Mikä Levin hotelli sopii sinulle? 8 vinkkiä erilaisille matkailijoille

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Magical Pond -iglut Rukalla

Tältä näyttävät Rukan tyylikkäät lasi-iglut – sängystä näet revontulet ja valoisat kesäyöt

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja