Kuva: Istockphoto
Isokyro

Tähän suomalaiseen pikkukuntaan saapuu vierailijoita ympäri maailmaa – syynä suosittu alkoholijuoma

Pienessä Isonkyrön kunnassa valmistuu yksi Suomen tunnetuimmista juomista.

Maailmankuulu gini valmistetaan Isossakyrössä

Pohjanmaalla Seinäjoen ja Vaasan välissä sijaitseva Isokyrö nousi hetkessä suuren yleisön tietoisuuteen, kun paikkakunnalla toimivan Kyrö Distilleryn Napue-ginistä valmistettu gin tonic palkittiin parhaana kansainvälisessä International Wine and Spirit Competition -kilpailussa.

Nykyään alle 5 000 asukkaan Isokyrö ja siellä sijaitseva Kyrö Distillery -tislaamo houkuttelevat paikkalle vierailijoita niin kotimaasta kuin ulkomailta. Jopa Yhdysvalloista asti on saapunut matkailijoita tutustumaan kuuluisaan tislaamoon.

Tislaamossa valmistetaan sekä giniä että ruisviskiä, ja se onkin kiinnostava vierailukohde laadukkaiden alkoholijuomien harrastajille. Tislaamokierroksella pääsee tutustumaan Kyrö Distilleryn tarinaan, tislaamon ympäristön historiaan ja juomien valmistusprosessiin.

Lähde vierailulle Isoonkyröön

Helpointa Isoonkyröön on saapua omalla autolla. Myös junalla on mahdollista toteuttaa vierailu, sillä reilun kymmenen kilometrin päässä tislaamolta sijaitsee Tervajoen asema, jossa pysähtyvät Seinäjoen ja Vaasan välillä liikennöivät junat. Loppumatka asemalta on kuitenkin taitettava taksilla.

Yksittäisille vierailijoille tislaamon baari on avoinna joka lauantai klo 16–19, jolloin on mahdollisuus osallistua myös tislaamokierrokselle. Kierrokset järjestetään pääasiassa suomeksi eikä ilmoittautumista ennakkoon vaadita. Jokaisen kuukauden ensimmäisenä lauantaina baarissa pääsee kuuntelemaan livemusiikkia ja baari on auki puoleenyöhön saakka.

Tislaamo sopii kohteeksi myös vaikkapa kaveriporukoille tai merkkipäivää juhlistaville seurueille, sillä vähintään kymmenen hengen ryhmille on tislaamon ravintolassa mahdollisuus ruokailuun. Illalliseen voi halutessaan yhdistää myös tislaamokierroksen, maistelun tai cocktailkoulun.

Tislaamon ravintolassa herkutellaan seinäjokelaisen Juurella-ravintolan kokkien loihtimilla annoksilla. Juurella-ravintolassa panostetaan lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin, joita vaihdellaan sesongin mukaan.

Katso kuvat tislaamokierrokselta!

Isokyrö
Kuva: Krista Ahonen
Kyrö Distillery toimii vanhan osuuskuntameijerin tiloissa.
Isokyrö
Kuva: Krista Ahonen
Tislaamovierailulla pääsee tutustumaan juomien valmistukseen.
Isokyrö
Kuva: Krista Ahonen
Tislaamon ravintolassa herkuttellaan lähialueiden raaka-aineista valmistetuilla annoksilla.
Isokyrö
Kuva: Krista Ahonen
Tislaamon baari on auki kävijöille lauantaisin, jolloin pääsee myös osallistumaan tislaamokierrokselle.
Isokyrö
Kuva: Krista Ahonen
Tislaamovierailulta voi ostaa kotiinviemisiksi matkamuistoja.

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Kyrön Matkailun Edistämiskeskus, Krista Ahonen

Päivitetty: 22.12.2017

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (5 votes, average: 4,80 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia