Hyppää sisältöön

Tampereen parhaat brunssit – seitsemän vinkkiä viikonloppuaamuun

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 14.12.2019
Tampereella pääsee nauttimaan maukkaista brunsseista myös ilman pöytävarausta. Katso vinkit seitsemään ihanimpaan brunssiin!

Pella’s

Tampereella Koskipuiston kupeessa sijaitseva Pella’s Cafe tarjoilee herkullisia kakkuja, mutta leivonnaisten lisäksi pöytään katetaan viikonloppuisin monipuolinen brunssi.

Brunssin tarjonta vaihtelee, mutta Pella’s tunnetaan erityisesti herkullisista salaateistaan. Brunssiin kuuluvat salaattien lisäksi muun muassa leivät, jälkiruoat, hedelmät, juustot ja munakkaat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kahvila on suosittu ja tiloiltaan tiivis, minkä vuoksi pöytä kannattaa erityisesti äitienpäivän ja isänpäivän viikonloppuina varata etukäteen. Brunssin hinta on 23,90 euroa henkilöltä.

Pella’s Cafe
Hämeenkatu 14

Fazer

Fazerin brunssi on kestosuosikki Tampereella. Siihen kuuluu tuoreiden leipien, croissanttien, karjalanpiirakoiden, jogurtin ja hedelmien lisäksi myös runsas kakkubuffet. Brunssilla voi lisämaksusta tilata myös Fazerin erikoiskahveja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viihtyisä kahvila sijaitsee aivan kosken rannalla, ja ikkunasta avautuu näkymä Tammerkosken sillalle. Brunssin hinta on 23,90 euroa.

Fazer Café Tampere
Hämeenkatu 15

Cafe Pispala

Cafe Pispala sopii idylliselle brunssille keskustan ulkopuolella, sillä kahvila sijaitsee Pispalan puutaloalueella Länsi-Tampereella.

Pispalalaisella brunssilla on aina pöytiintarjoilu, ja ruokalistaan kuuluu sekä suolaisia että makeita vaihtoehtoja. Makean ystävät voivat tilata amerikkalaisia pannukakkuja, mutta vaihtoehdoista löytyy muun muassa munakasta, aamiaisperunoita, skonsseja, pekonia ja tuoreita hedelmiä.

Cafe Pispala on valittu useasti Tampereen parhaaksi brunssipaikaksi. Brunssi maksaa annoksesta riippuen 9,50–23 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Cafe Pispala
Pispankatu 30

Kaffila

Keskustorin kupeessa sijaitseva Kaffila ei varsinaisesti tarjoa brunssia, mutta se tarjoaa viikonloppuaamiaista kello yhdeksästä yhteen iltapäivällä.

Viihtyisän kahvilan aamiaisbuffetiin kuuluvat jogurtit, myslit, lähileipomon sämpylät, kotimaiset marjat ja monenlaiset luomuherkut. Aamiaisbuffetin hinta on 13,50 henkilöltä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaffila
Aleksis Kiven katu 11 C 30

Sandro

Ratinan kauppakeskukseen avattu marokkolaismausteinen Sandro tarjoilee viikonloppuisin myös brunssia.

Ravintolan ruokalistalle kuuluvat niin pohjoisafrikkalaiset salaatit kuin Lähi-idän mautkin. Monipuolisella brunssilla tarjotaan lohta, taginea, makkaraa, juustoja, hedelmiä ja makeita herkkuja, kuten baklavaa.

Brunssin hinta on 26,90 euroa henkilöltä.

Sandro
Ratinan kauppakeskus, Vuolteenkatu 5

Muusa

Ravintola Muusa tarjoilee kasvisbrunssia, jonka ääreen pääsee ilman pöytävarausta. Pöytävarausta ei voi äitien- ja isänpäivää lukuun ottamatta edes tehdä, vaan paikalle voi tulla sunnuntaisin ilman ennakkovarausta.

Vegaanipainotteisen brunssin lisänä on lihaa ja kalaa. Brunssin erikoisuuksiin kuuluvat muun muassa marinoidut kikherneet, runsaat salaatit, pinaattipannukakut ja smoothiet.

Muusan brunssi maksaa 19,50 henkilöltä.

Ravintola Muusa
Olympiakortteli, Satakunnankatu 10

Aitoleipä

Keskustorin linja-autoaseman vieressä pääsee helposti brunssille kahvila Aitoleipään, jossa brunssia saa sekä lauantaina että sunnuntaina. Suomalaisia ja ulkomaalaisia makuja yhdistelevä brunssi sisältää juustoja, kasviksia ja jälkiruokia.

Laaja brunssivalikoima sisältää klassikot pekonista kananmuniin. Kahvilan kestosuosikit ovat pannukakku ja smoothiet.

Brunssin hinta on 19,90 euroa henkilöltä.

Café Aitoleipä
Keskustori 7

>> Lue lisää ravintolavinkkejä Tampereelle!

Teksti: Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock, Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintola Blanko

Turun parhaat ravintolat – 27 paikkaa, joita kannattaa kokeilla

Suomen parhaat ravintolat

Tässä ovat Suomen 50 parasta ravintolaa – onko oma suosikkisi listalla?

Tampereen parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Tampereelle – 26 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Tukholman ravintolat

Löydä Tukholman herkullisimmat ravintolat – 25 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja