Hyppää sisältöön

Suunnitteletko shoppailulomaa Helsingissä? Katso, missä teet parhaat löydöt

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 16.06.2017
Lue vinkit shoppailulomaan Helsingissä ja kierrä kaupungin parhaat ketjuliikkeet, pikkuputiikit ja kirpputorit.

Helsinki on monipuolinen ostoskaupunki

Helsinki hemmottelee shoppailijaa suurilla tavarataloilla, monipuolisilla ostoskeskuksilla sekä sympaattisilla pienillä putiikeilla. Tarjontaa riittää moneen makuun, ja lyhyiden kävelymatkojen päässä toisistaan sijaitsevat kaupat helpottavat valikoimaan tutustumista.

Lomabudjetin voi tuhlata paitsi Helsingin keskustassa, myös sen ulkopuolella sijaitsevissa ostoskeskittymissä. Helsinki tarjoaa runsaasti erikoisliikkeitä ja pikkuputiikkeja, joten tarjontaa riittää myös ostoskeskuksia ja ketjukauppoja kammoksuville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

1. Tutustu keskustan tavarataloihin

Helsingin keskustassa, Aleksanterinkadun ja Mannerheimintien risteyksessä sijaitseva Stockmann on kaupungin tunnetuin tavaratalo ja todellinen Helsingin maamerkki. Vuonna 1930 valmistuneen tavaratalon myymäläpinta-ala on yli 50 000 neliömetriä, ja valikoimassa on niin kosmetiikkaa, vaatteita, sisustustavaroita kuin urheiluvarusteita, monipuolista ruokaosastoa unohtamatta.

Rautatieaseman vieressä sijaitseva Sokos on Stockmannin tavoin suosittu tavaratalo, joka tarjoaa asiakkaille monipuolisen tuotevalikoiman. Tavaratalon pohjakerroksessa sijaitseva ruokakauppa täydentää Sokoksen tarjontaa, samoin kuin kattokerroksessa sijaitseva ravintola Loiste, josta avautuu mieleenpainuva näkymä Helsingin keskustan ylle. Sokoksen tuotevalikoima on monipuolinen, ja tavaratalon tarjontaan kuuluvat muun muassa vaatteet, kosmetiikka, sisustus sekä jalkineet. Sokos tekee yhteistyötä brittiläisen Marks & Spencer -tavaratalon kanssa, jonka lippulaivamyymälä sijaitseekin Helsingin keskustan Sokoksen yhteydessä.

Muumi-kauppa Forumissa
Forumin kauppakeskuksessa sijaitseva Muumi-kauppa on monien matkailijoiden suosiossa.

2. Shoppaile ostoskeskuksissa

Mannerheimintien varrella oleva Forumin kauppakeskus on monipuolinen ostospaikka, joka sijaitsee aivan Helsingin keskustassa. Ostoskeskuksessa on liikkeitä ja ravintoloita yhteensä viidessä kerroksessa, joten tuotevalikoima on varsin runsas. Forumissa voit shoppailla paitsi vaate- ja kenkäkaupoissa, myös esimerkiksi kosmetiikkaputiikeissa, ruokakaupoissa sekä elektroniikkaliikkeissä.

Keskustan toinen suuri ostoskeskus Kamppi täydentää alueen palveluvalikoimaa. Linja-autoliikenteen terminaalin yhteydessä sijaitsevassa laajassa kauppakeskuksessa on monia samoja liikkeitä kuin vastapäätä sijaitsevassa Forumissa, mutta myös useiden muiden ketjujen kauppoja. Vaate- ja urheiluliikkeiden, ruokakauppojen ja kosmetiikkaputiikkien lisäksi Kampissa on myös lukuisia kahviloita ja ravintoloita. Esimerkiksi ostoskeskuksen viidennessä kerroksessa sijaitseva Johto Café on suosittu tapaamispaikka.

Itä-Helsingissä sijaitseva Itis on Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, ja se avattiin vuonna 1984. Vuoteen 2012 asti Itäkeskus-nimellä tunnettu ostoskeskus tarjoaa yli 150 liikkeen valikoiman, joiden lisäksi Itiksessä voi viettää aikaa myös lukuisissa kahviloissa ja ravintoloissa. Itikseen pääsee kätevästi metrolla jäämällä pois Itäkeskuksen metroasemalla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsingissä on myös monia muita ostoskeskuksia, joissa shoppailuhulluuden voi päästää helposti valloilleen. Esimerkiksi keskustan Citycenter, Kluuvi ja Galleria Esplanad täydentävät ydinkeskustan liikevalikoimaa. Kannelmäen Kaari ja Ruoholahden oma ostoskeskus takaavat hyvät ostospalvelut myös ydinkeskustan ulkopuolella.

3. Vieraile tunnetuilla ostoskaduilla

Noin kilometrin mittainen Aleksanterinkatu tarjoaa shoppailijalle rutkasti vaihtoehtoja, sillä Stockmannin tavaratalosta alkavan kadun varrella on lukuisia ketjuliikkeitä ja ravintoloita. Esimerkiksi vaateliikkeet Zara, Monki ja H&M sijaitsevat juuri Aleksanterinkadun varrella. Mannerheimintieltä katsottuna kadun alkupäässä on erityisesti ketjuliikkeitä, mutta Senaatintorin läheisyydessä tarjonta vaihtuu pikkuliikkeisiin: Aleksanterinkadun toisessa päässä sijaitsevat esimerkiksi Minna Parikan kenkäliike ja laukkuvalmistaja Lumin oma kauppa.

Aleksanterinkadun eteläpuolella sijaitsevalla Pohjoisesplanadilla on Helsingin paras luksusliikkeiden valikoima. Esplanadin puistoa reunustava katu tarjoaa suuren maailman shoppailutunnelmaa muun muassa Louis Vuittonin ja Longchampin liikkeiden voimin. Kadun varrella sijaitsevat myös monien kotimaisten design-ketjujen putiikit, esimerkiksi Marimekon ja Iittalan liikkeet. Kansainvälistä tunnelmaa tarjoilee myös Pohjoisesplanadilla sijaitseva Ben & Jerry’s -jäätelökahvila.

4. Piipahda pikkuliikkeissä

Helsingissä on laaja pikkuliikkeiden verkosto, jonka monipuolinen valikoima takaa onnistuneet tuliaiset. Punavuoren, Kampin, Ullanlinnan ja Kaartinkaupungin kaupunginosien alueelle laajentunut Design District Helsinki kokoaa yhteen kaupungin luovat tekijät ja sympaattiset pienet putiikit. Alueella on erityisen hyvä valikoima sisustusliikkeitä, kosmetiikkaputiikkeja ja vaatekauppoja, jotka tarjoavat mieleenpainuvia ostoskokemuksia sekä tietysti laadukkaita tuotteita.

Myös trendikkäässä Kallion kaupunginosassa sijaitsee lukuisia pikkuliikkeitä, jotka tarjoavat persoonallisia tuliaisia. Kallion vahvasta identiteetistä kertoo muun muassa Vaasankadulla sijaitseva Made in Kallio -liike, joka myy paikallisten suunnittelijoiden tuotteita.

Hietalahden kirpputori
Hietalahden kirpputori on jo tunnelmansa vuoksi suosittu vierailukohde.

5. Kolua kirpputoreja

Helsingissä voi viettää ostosloman myös pienellä budjetilla, sillä kaupungin kirpputoritarjonta on hyvin laaja. Tarjolla on niin itsepalvelukirpputoreja, hyväntekeväisyyskirppiksiä kuin perinteisiä kirpputoreja, joissa voit neuvotella hinnoista suoraan pöydän toisella puolella olevan myyjän kanssa.

Eniten Helsingin katukuvassa näkee UFF-kirpputoreja. Kirpputoriketjun liikkeitä on muun muassa Fredrikinkadulla, Hämeentiellä ja Runeberginkadulla. UFF on erityisen tunnettu tasarahapäivistään, jolloin kaikki tuotteet maksavat 1–4 euroa. UFF-ketjun lisäksi Helsingissä on myös Fidan, Pelastusarmeijan ja Samarian hyväntekeväisyyskirpputoreja. Myös hyväntekeväisyysjärjestö Emmauksella on kirpputoreja Helsingissä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksella on Helsingissä kaksi liikettä, jotka sijaitsevat Kyläsaaressa ja Itäkeskuksessa. Kierrätyskeskuksissa on myynnissä käyttökelpoista tavaraa huonekaluista vaatteisiin ja astioihin varsin edulliseen hintaan. Kierrätyskeskukset tarjoavat myös edullisen kotiinkuljetuksen esimerkiksi huonekaluille.

Perinteiseen kirpputoritunnelmaan pääsee parhaiten sisälle suosituilla Jäähallin ja Hietalahden kirpputoreilla. Helsingin jäähalli on perinteinen kirpputoripaikka, jossa järjestetään kirpputoreja tavallisesti lauantaisin ja sunnuntaisin, ellei jäähallilla ole meneillään muuta tapahtumaa. Hietalahden kirpputorin kesäkausi kestää toukokuun alusta syyskuun loppuun, ja se on yksi Helsingin tunnetuimpia kirpputoritapahtumia. Kauppahallin vieressä sijaitseva kirpputori on kesäkaudella avoinna joka päivä.

>> Lue lisää vinkkejä Helsinkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Finland / Ari-Pekka Darth, Helsingin matkailu / Joni Rousku

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Helsinki lasten kanssa

Lasten kanssa Helsingissä – lue vinkit onnistuneeseen lomaan

Grand Hansa, Helsinki

Historialliseen kortteliin aukesi uusi hotelli Helsingissä – tältä näyttää Grand Hansa

Solo Sokos Hotel Pier 4

Sokos Hotels avaa uuden hotellin Helsinkiin – aamiaiselle luvataan “kaupungin kiinnostavin puurovalikoima”

Hobo Hotel Helsinki

Tältä näyttää Helsingin uusin hotelli – Tukholmasta tuttu Hobo Hotel avautui ydinkeskustaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja