Hyppää sisältöön

Romanttinen loma Helsingissä – 10 ihaninta kohdetta

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.05.2018
Suunnitteletko kumppanisi kanssa matkaa Helsinkiin? Katso kymmenen ideaa kaupungin romanttisimpiin kohteisiin!

1. Piknik Suomenlinnassa

Helsingin klassikkoaktiviteetti sopii loistavasti romanttiseen viikonloppuun tai vaikkapa arkipäivän piristykseksi. Lauttamatka Helsingin kauppatorilta Suomenlinnaan tarjoaa upeita merimaisemia.

Suomenlinna koostuu useasta saaresta, joissa riittää kallioita, puiden varjostamia nurmia sekä salaisia sopukoita. Valmistaudu piknikiin säiden vaatimalla varustuksella sekä riittävällä määrällä syötävää ja juotavaa – lämmin juoma termoskannussa viileällä säällä tai treffikumppanin lempiherkku eväskassissa takaa tyytyväisen puolison.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Visit Helsinki / Comma OyHelsinki, Suomi
Suomenlinnan lautalta löytyy useita romanttisia soppia, jossa voi viettää lyhyen merimatkan.

Vierailu Suomenlinnassa saa arvoisensa päätöksen, kun palaatte takaisin lautalle auringonlaskun aikaan.

2. Vierailu Helsingin Talvipuutarhassa

Helsingin keskustan tuntumassa Töölönlahden pohjoispuolella sijaitseva Talvipuutarha on kohde, jossa voi nauttia trooppisesta tunnelmasta vaikka keskellä talvea. Kesäisin vierailu Talvipuutarhassa kannattaa aloittaa Helsinginkadun päästä, sillä kauniin rakennuksen edustalla sijaitsee ruusutarha.

Sisällä kasvihuonetta muistuttavassa Talvipuutarhassa voi viettää aikaa tutkiskellen puutarhan kasveja ja nauttien rauhallisesta tunnelmasta. Yksi osa Talvipuutarhasta on pyhitetty eväsretkeilijöille, joten pakkaa mukaan vaikkapa molempien yhteisiä lempiherkkuja ja kata pöytä koreaksi. Ikimuistoisen yllätyksen saat pyytämällä ystäviäsi valmistelemaan pöydän odottamaan saapumistanne.

3. Linnanmäen maailmanpyörä

Mikä olisi romanttisempaa kuin suukottelu maailmanpyörän korissa koko kaupungin yllä? Vie kultasi Linnanmäelle, osta lippu maailmanpyörään ja kipua korkeuksiin katselemaan maisemia.

Visit Helsinki / Helsinki 365Suomi, Helsinki
Romanttinen Linnanmäki-päivä päättyy tunnelmallisiin valoihin ja hattaraan.

Maailmanpyöräajelun jälkeen voit iltaa voi jatkaa vaikka ostamalla hattarat tai pelaamalla huvipuiston leikkimielisiä pelejä palkintojen toivossa. Linnanmäellä on tunnelmallista erityisesti loppukesän ja syksyn iltoina, jolloin huvipuiston valot pääsevät oikeuksiinsa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

4. Vietä tunnelmallinen herkutteluhetki

Töölönlahti on suosittu kävelyreitti aivan Helsingin keskustan tuntumassa. Reilun kahden kilometrin mittainen reitti tarjoaa kauniin näkymän lahdelle sekä pienen pakomatkan luontoon pois kaupungin pölyistä. Reitin varrella voi nähdä joutsenia, napata jäätelöt, katsella kauniita huviloita tai pistäytyä kahvilassa.

Töölönlahden romanttisin kohde on Sinisen huvilan kahvila, joka sijaitsee aivan reitin varrella. Kauniin vaaleansinisen pitsihuvilan pihapiirissä olevan pienen sinisen kahvilan istumapaikat ovat kaikki ulkosalla, joten kahvilaan kannattaa suunnata hyvällä säällä.

Perinteisten pullien tai leivonnaisten lisäksi kahvilassa tarjoillaan brunssi. Töölönlahdelle avautuva maisema on parhaimmillaan auringon laskiessa.

5. Nuotiotunnelmaa Regatassa

Lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta Taivallahdessa sijaitseva legendaarinen Cafe Regatta henkii mökkitunnelmaa. Joka päivä aamusta iltaan avoinna olevan kahvilan pihapiirissä palaa nuotio aina kahvilan ollessa auki.

Voit ostaa makkarat kahvilasta sinulle ja treffikumppanillesi. Auringon laskiessa Seurasaarenselälle ja nuotion paukkuessa virittyy tunnelma, josta ei romantiikkaa puutu. Jos haluat pelata varman päälle, suuntaa nuotiolle arki-iltana, jolloin saatte nauttia tulesta ja maisemasta parhaassa tapauksessa kahden kesken.

6. Yö hotelli Tornissa

Romanttinen loma Helsingissä vaatii tietysti myös tunnelmallisen yöpaikan – olit sitten paikallinen tai suuntaamassa lomamatkalle pääkaupunkiin. Kokeile esimerkiksi aivan keskustassa sijaitsevaa Torni-hotellia.

Visit Helsinki / Comma OyHelsinki, Suomi
Tornin ylimmässä kerroksessa sijaitseva Ateljee-baari kutsuu katselemaan maisemia.

Hotellissa majoittuessa kannattaa vierailla Tornin huipulla sijaitsevassa Ateljee-baarissa, josta avautuu panoraamamaisema kaupungin ylle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellivierailu päättyy aamiaiseen hotellin ravintolassa – tai tilaamalla sen suoraan huoneeseen kahden kesken nautittavaksi.

7. Koe Helsingin oma rakkauden silta

Aivan Helsingin Kauppatorin vieressä sijaitseva Katajanokan kävelysilta on kaupungin virallinen rakkauden silta, jonne lemmenparit käyvät kiinnittämässä rakkauttaan symboloivan lukon Helsingin kaupungin luvalla.

Yllätä siis rakkaasi kävelyretkellä Helsingin Kauppatorilla ja suuntaa ihmisvilinästä torin rauhallisiin osiin kohti Katajanokkaa. Anna hänen valita paikka lukolle ja heittäkää avain yhdessä veteen.

8. Kuumailmapalloajelu kaupungin yläpuolella

Jos haluat tarjota kumppanillesi ikimuistoisen elämyksen Helsingissä, vie hänet kuumailmapalloajelulle kaupungin yläpuolelle. Yllätys on hieman hintava, mutta sopii erikoistilanteeseen kuten vaikkapa vuosipäivään tai syntymäpäivälahjaksi.

Varaa koriin mukaan rakkaasi lempiherkkuja tai -juomaa. Pienessä korissa on intiimi tunnelma, ja kuumailmapalloajelua valmistellessa pääsette myös puuhastelemaan yhdessä uudenlaisen kokemuksen merkeissä, sillä pallon valmistelussa tarvitaan usein kaikkien apua.

Paras ajoitus kuumailmapalloajelulle on tietysti auringonlasku, jolloin voitte katsella taivaalle heijastuvaa väriloistoa retken lomassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

9. Unohtumaton auringonlasku kallioilla

Yhteisen elämyksen ei välttämättä tarvitse maksaa mitään. Helsingin edusta on täynnä kallioita, jotka sopivat auringonlaskun katselemiseen. Loistava kohde on esimerkiksi kävelymatkan päässä keskustasta sijaitsevan Seurasaaren kalliot.

Suomenlinna, Helsinki
Auringon laskiessa kannattaa Helsingissä hakeutua kalliolle.

Illan viileitä hetkiä varten kannattaa varalta pakata mukaan viltti, jonka alle voitte kääriytyä yhdessä katselemaan auringonlaskua.

10. Vie rakkaasi tähtitorniin

Yksi Helsingin parhaista ympärivuotisista kohteista on Kaivopuiston tähtitorni. Kesäisin sieltä voi katsella aurinkoa, ja talvisin taas bongailla tähtiä tai jopa revontulia.

Tähti- ja aurinkonäytöksiä järjestetään tähtitornilla lähes vuoden ympäri, ja ne kestävät kaksi tuntia. Jos ajatus yleisölle avoimesta tähtinäytöksestä ei tunnu riittävän intiimiltä, voi tähtitornilta varata myös yksityisiä näytöksiä.

>> Lue lisää vinkkejä Helsinkiin Rantapallon kohdeoppaasta!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Visit Helsinki / Juho Kuva, Comma Oy, Helsinki 365, Comma Oy ja Niclas Sjöblom

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Helsingin iltapäiväteet

Iltapäivätee Helsingissä – katso neljä erilaista vaihtoehtoa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja