Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Nuuksio on erämaakeidas aivan pääkaupungin kupeessa – katso video

Shutterstock artikkelin kuva
Suomen matkailu
Nuuksion kansallispuisto Espoossa tarjoaa luonnonkauniin pakopaikan pääkaupunkiseudun hulinasta.
Teksti: Maria Hietala
Päivitetty: 14.06.2021
facebook   whatsapp

Harrastusmahdollisuudet odottavat Nuuksiossa

Nuuksion kansallispuisto on Espoossa sijaitseva luonnonalue, joka on vain 25 kilometrin päässä Helsingin sykkeestä. Erämaan rauhaa kaipaavan matkailijan ei tarvitse lähteä kauas päästäkseen luonnon siimekseen – Nuuksiossa odottavat hiljaiset metsät, jylhät kalliot ja tyynet järvet. Erityisesti kesäkuukausina kansallispuisto on suosittu retkeilypaikka.

Vaelluksen lisäksi puistossa voi myös harrastaa kalliokiipeilyä sekä pyöräillä ja ratsastaa erikseen suunnitelluilla reiteillä. Reippailun jälkeen alueen järviin ja lampiin voi pulahtaa virkistäytymään.

Marjastus, sienestys ja kalastus ovat Nuuksiossa sallittuja rauhoitettuja vesiä lukuun ottamatta.

Vaellusreittejä jokaisen makuun

Nuuksiossa on noin 33 kilometriä merkittyjä kävelyreittejä, jotka sijaitsevat Haukkalammen, Kattilan ja Siikajärven ympäristössä. Maastosta löytyy sopiva lenkki kaikenlaisille retkeilijöille – alueella on helppoja muutaman kilometrin pituisia rengasreittejä, jotka soveltuvat esimerkiksi lapsiperheille.

Vaativampi patikkaretki puolestaan syntyy yhdistelemällä eri reiteistä mieleisensä kokonaisuuden. Pitkillä, yli yön kestävillä vaelluksilla patikoijat voivat yöpyä oman teltan lisäksi myös laavuilla tai varaustuvissa.

Näin pääset Nuuksioon

Nuuksion kansallispuisto sijaitsee Kehä III:n pohjoispuolella valtateiden 1 ja 120 välissä. Nuuksioon pääsee oman auton tai polkupyörän lisäksi myös julkisilla kulkuneuvoilla: bussit liikennöivät eri puolille puistoa Espoon keskuksesta, Leppävaarasta ja Helsingin keskustasta.

Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Lisätietoa

Luontoon.fi

Kuva: Shutterstock
Video: Hannu Korpela

Lue kommentit (2) Jätä kommentti

  1. Espoon Nuuksio on menettänyt rauhan ja hiljaisuuden “häliseville aasialaislaumoille”. Makkarat joutuu syömään raakoina, koiraperheet valloittaneet tulistelupaikat.


  2. Videossa ei olla kansallispuistossa vaan paikallisen yrittäjän tonteilla.
    Mitä lie piilomainontaa….


  3. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.