Hyppää sisältöön

Löydä Turun ihanat kahvilat – viisi vaihtoehtoa herkutteluhetkeen

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 10.03.2020
Turussa on mainio kahvilatarjonta ja kaupungin kahviloissa pääsee nauttimaan niin laadukasta kahvia kuin makeita ja suolaisia herkkuja. Katso viisi kahvilavinkkiä Turkuun ja lähde herkuttelemaan!

1. Café Art

Taidekahvila Café Art sijaitsee kauniilla paikalla lähellä Aurajoen rantaa. Kesäaikaan kahvilan herkkuja voi nauttia ulkopöydissä ja katsella samalla tunnelmallista jokimaisemaa.

Café Art tarjoilee Turun Kahvipaahtimon laadukasta kahvia ja kahvivalikoima vaihtelee kausien mukaan. Kahvin kanssa voi herkutella kahvilan itse valmistamilla pullilla ja kakuilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Café Art
Läntinen Rantakatu 5

2. Bean Bar

Bean Bar -kahvila on mainio kohde laadukkaan kahvin ystäville, ja listalta löytyy niin kuumana kuin kylmänä tarjoiltavia erikoiskahveja. Kahvien lisäksi Bean Barissa on myös kattava valikoima teevaihtoehtoja.

Kahvin kylkeen voi tilata niin suolaista kuin makeaa syötävää. Kahvilan makeisiin herkkuihin kuuluvat suklaakonvehdit ja vohvelit, kun taas suolaisena vaihtoehtona on toasteja erilaisin täyttein.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bean Bar
Eerikinkatu 15

3. Piece of Cake – Mbakery Café

Turun kauppahallissa sijaitseva Piece of Cake on Mbakery-leipomon oma kahvila. Erityisen tunnettu kahvila on kakuista ja makeista leivonnaisista. Saatavilla on myös gluteenittomia tuotteita.

Kahvilassa kannattaa poiketa herkuttelemassa erityisesti perjantaisin tai lauantaisin. Perjantaisin järjestetään kakkubuffet, jossa voi valita haluamansa kakkupalat sekä kahvia tai teetä. Lauantaiaamuisin kahvilassa on tarjolla aamiaista, johon kuuluu esimerkiksi tuoretta leipää, leikkeleitä, hedelmiä ja juotavia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Piece of Cake – Mbakery Café
Eerikinkatu 16 H

4. Café Qwensel

Tunnelmallinen Café Qwensel löytyy keskeltä historiallista miljöötä. Qwenselin talo on peräisin 1700-luvulta ja samassa korttelissa kahvilan kanssa sijaitsee Apteekkimuseo. Myös kahvilan sisustuksessa näkyvät vanhanajan vaikutteet.

Café Qwenselin listalla on niin suolaisia ja makeita herkkuja. Leivonnaiset valmistetaan paikan päällä ja valikoima saattaa vaihdella päivittäin. Kahvilassa hemmotellaan herkuttelijoita myös iltapäiväteellä, joka tulee varata etukäteen.

Café Qwensel
Läntinen Rantakatu 13 B

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

5. Café Carré

Turun keskustassa, Vähätorin laidalla sijaitsevassa Café Carréssa voi viettää rennon kahvihetken tai nauttia lounasta. Kahvilan listalla on esimerkiksi makeita leivonnaisia sekä jäätelöä. Lounaaksi maistuvat kahvilan salaatit ja suolaiset piiraat.

Café Carré
Linnankatu 3 B

>> Lue lisää vinkkejä Turkuun Rantapallon matkaoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Visit Finland / Timo Oksanen ja Instagram

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen linnat

Suomen upeimmat linnat – 3 paikkaa, jotka haluat nähdä omin silmin

Söderskärin majakka

Tiesitkö tästä paikasta? Muumien majakkasaarta inspiroineelle Söderskärille pääsee helposti retkelle

Suomen parhaat kesäkohteet

Kotimaan klassikot ja salatut helmet – 38 ihanaa kesäkohdetta Suomessa

Tikkurila, Suomi

Lomailetko kotimaassa? Katso heinäkuun menovinkit ja parhaat tapahtumat

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja