hero taustakuva

Löydä Turun ihanat kahvilat – viisi vaihtoehtoa herkutteluhetkeen

Visit Finland / Timo Oksanen artikkelin kuva
Suomen matkailu
Turussa on mainio kahvilatarjonta ja kaupungin kahviloissa pääsee nauttimaan niin laadukasta kahvia kuin makeita ja suolaisia herkkuja. Katso viisi kahvilavinkkiä Turkuun ja lähde herkuttelemaan!
Teksti: Krista Ahonen
Päivitetty: 10.03.2020
facebook   whatsapp

1. Café Art

Taidekahvila Café Art sijaitsee kauniilla paikalla lähellä Aurajoen rantaa. Kesäaikaan kahvilan herkkuja voi nauttia ulkopöydissä ja katsella samalla tunnelmallista jokimaisemaa.

Café Art tarjoilee Turun Kahvipaahtimon laadukasta kahvia ja kahvivalikoima vaihtelee kausien mukaan. Kahvin kanssa voi herkutella kahvilan itse valmistamilla pullilla ja kakuilla.

Café Art
Läntinen Rantakatu 5

2. Bean Bar

Bean Bar -kahvila on mainio kohde laadukkaan kahvin ystäville, ja listalta löytyy niin kuumana kuin kylmänä tarjoiltavia erikoiskahveja. Kahvien lisäksi Bean Barissa on myös kattava valikoima teevaihtoehtoja.

Kahvin kylkeen voi tilata niin suolaista kuin makeaa syötävää. Kahvilan makeisiin herkkuihin kuuluvat suklaakonvehdit ja vohvelit, kun taas suolaisena vaihtoehtona on toasteja erilaisin täyttein.

Bean Bar
Eerikinkatu 15

3. Piece of Cake – Mbakery Café

Turun kauppahallissa sijaitseva Piece of Cake on Mbakery-leipomon oma kahvila. Erityisen tunnettu kahvila on kakuista ja makeista leivonnaisista. Saatavilla on myös gluteenittomia tuotteita.

Kahvilassa kannattaa poiketa herkuttelemassa erityisesti perjantaisin tai lauantaisin. Perjantaisin järjestetään kakkubuffet, jossa voi valita haluamansa kakkupalat sekä kahvia tai teetä. Lauantaiaamuisin kahvilassa on tarjolla aamiaista, johon kuuluu esimerkiksi tuoretta leipää, leikkeleitä, hedelmiä ja juotavia.

Piece of Cake – Mbakery Café
Eerikinkatu 16 H

4. Café Qwensel

Tunnelmallinen Café Qwensel löytyy keskeltä historiallista miljöötä. Qwenselin talo on peräisin 1700-luvulta ja samassa korttelissa kahvilan kanssa sijaitsee Apteekkimuseo. Myös kahvilan sisustuksessa näkyvät vanhanajan vaikutteet.

Café Qwenselin listalla on niin suolaisia ja makeita herkkuja. Leivonnaiset valmistetaan paikan päällä ja valikoima saattaa vaihdella päivittäin. Kahvilassa hemmotellaan herkuttelijoita myös iltapäiväteellä, joka tulee varata etukäteen.

Café Qwensel
Läntinen Rantakatu 13 B

5. Café Carré

Turun keskustassa, Vähätorin laidalla sijaitsevassa Café Carréssa voi viettää rennon kahvihetken tai nauttia lounasta. Kahvilan listalla on esimerkiksi makeita leivonnaisia sekä jäätelöä. Lounaaksi maistuvat kahvilan salaatit ja suolaiset piiraat.

Café Carré
Linnankatu 3 B

>> Lue lisää vinkkejä Turkuun Rantapallon matkaoppaasta!

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Visit Finland / Timo Oksanen ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.