Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Lapissa sijaitsee Suomen muotoinen järvi – näyttää tavalliselta, mutta todellisuus paljastuu vasta oikeasta paikasta katsottuna

Inka Khanji artikkelin kuva
Suomen matkailu
Suomi-neidon muotoinen tekojärvi on hyvin erikoinen luontonähtävyys Lapissa. Sen ympärille piti rakentaa näyttävä lomakeskus, mutta toisin kävi.
Teksti: Inka Khanji
Päivitetty: 09.07.2019
facebook   whatsapp

Suomen muotoinen tekojärvi kaivettiin viikoissa

Suomen Lapissa sijaitsee monia hyvin näyttäviä nähtävyyksiä, jotka paljastuvat vain tietystä paikasta nähtynä. Yksi niistä on Kittilässä sijaitseva Neitokainen-tekojärvi, joka on tismalleen Suomen kartan muotoinen.

Suomi-neitoa muistuttava järvi vastaa Suomen mittasuhteita aivan yksi yhteen, mutta on 10 000 kertaa pienempi.

Kittilässä sijaitseva tekojärvi kaivettiin vuonna 1991 osana suurta rakennusprojektia, sillä alueelle oli alun perin määrä rakentaa hotelli ja lomamökkejä. Lomakylähankkeen vastaava rakennusmestari Esko Sääskilahti päätti tehdä alueen keskellä sijaitsevasta lammesta Suomi-neidon muotoisen, ja 116 metriä pitkä Neitokainen syntyi nopeasti.

Rakennushanke tyssäsi kuitenkin rahapulaan, sillä 90-luvun laman myötä suunnitelmat hotellista ja lomamökeistä unohtuivat. Nyt suurista suunnitelmista muistuttaa enää vain autioitunut Neitokainen-järvi, jonka erikoinen muoto jää useimmilta lammella vierailevilta huomaamatta, sillä Suomi-neito näkyy vain ylhäältä katsottuna.

Katso kuvat Suomi-neidon muotoisesta Neitokainen-järvestä!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Instagram

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.