Kuva: Inka Khanji
Suomalainen järvimaisema

Lapissa sijaitsee Suomen muotoinen järvi – näyttää tavalliselta, mutta todellisuus paljastuu vasta oikeasta paikasta katsottuna

Suomi-neidon muotoinen tekojärvi on hyvin erikoinen luontonähtävyys Lapissa. Sen ympärille piti rakentaa näyttävä lomakeskus, mutta toisin kävi.

Suomen muotoinen tekojärvi kaivettiin viikoissa

Suomen Lapissa sijaitsee monia hyvin näyttäviä nähtävyyksiä, jotka paljastuvat vain tietystä paikasta nähtynä. Yksi niistä on Kittilässä sijaitseva Neitokainen-tekojärvi, joka on tismalleen Suomen kartan muotoinen.

Suomi-neitoa muistuttava järvi vastaa Suomen mittasuhteita aivan yksi yhteen, mutta on 10 000 kertaa pienempi.

Kittilässä sijaitseva tekojärvi kaivettiin vuonna 1991 osana suurta rakennusprojektia, sillä alueelle oli alun perin määrä rakentaa hotelli ja lomamökkejä. Lomakylähankkeen vastaava rakennusmestari Esko Sääskilahti päätti tehdä alueen keskellä sijaitsevasta lammesta Suomi-neidon muotoisen, ja 116 metriä pitkä Neitokainen syntyi nopeasti.

Rakennushanke tyssäsi kuitenkin rahapulaan, sillä 90-luvun laman myötä suunnitelmat hotellista ja lomamökeistä unohtuivat. Nyt suurista suunnitelmista muistuttaa enää vain autioitunut Neitokainen-järvi, jonka erikoinen muoto jää useimmilta lammella vierailevilta huomaamatta, sillä Suomi-neito näkyy vain ylhäältä katsottuna.

Katso kuvat Suomi-neidon muotoisesta Neitokainen-järvestä!

Teksti: Inka Khanji
Kuvat: Inka Khanji ja Instagram

Päivitetty: 9.7.2019

Sinua saattaisivat kiinnostaa myös nämä

Arvostelut ja vinkit

1 Tähti2 Tähteä3 Tähteä4 Tähteä5 Tähteä (9 votes, average: 2,56 out of 5)

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia