Vain Venäjällä: tämän hetken kuumin ruokatrendi on oranssihampainen majava
Karvainen jyrsijä on moskovalaisten ravintoloiden ykkösraaka-aine
Venäjän pääkaupungissa Moskovassa on meneillään varsin erikoinen ruokatrendi, sillä suosituimpien ravintoloiden lautasella tarjoillaan tällä hetkellä jyrsijän lihaa. Rämemajava-annoksia kauppaavat ravintolat kehuvat raaka-ainetta terveelliseksi lähiruoaksi, joka on myös edullista.
Majavaruoat eivät ole vain yhden ravintolan keksintö, vaan niitä myydään useissa moskovalaisravintoloissa. Ravintoloitsijat ovat vakuuttuneet rämemajavan lihan puhtaudesta, sillä heidän mukaansa eläin on kasvissyöjä, joka jopa pesee ruokansa ennen sen syömistä.
Aina rämemajava ei kuitenkaan ole ollut trendiruokaa. Neuvostoliiton aikaan 1990-luvulla noin kymmenkiloiset rämemajavat olivat kaikkein köyhimpien ihmisten ruokaa, ja toimivat korvikkeena kun muuta ei ollut saatavilla.
Nyt rämemajavasta valmistetaan muun muassa hampurilaisia ja hot dogeja, jotka katoavat trendikkäiden moskovalaisravintoloiden kulinaristiasiakkaiden lautasilta nopeasti.
Lähde: The Guardian
Kuvat: Flickr / Tambako The Jaguar ja Instagram / @krasnodarbistro
Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää