Uusi haastaja Helsingissä: 1600 ilmoittautunut hampurilaisravintolan avajaisiin!
Laadukkaita hampurilaisia mukavassa miljöössä
Uusi Friends & Brgrs -hampurilaisravintola avautuu Helsinkiin keskiviikkona 15. huhtikuuta 2015. Ensimmäinen Friends & Brgrs avattiin Pietarsaaressa vuonna 2014, ja kuuden kaveruksen perustama ravintolaketju laajentaa nyt myös pääkaupunkiin.
– Avasimme ravintolan vuosi sitten Pietarsaareen, ja nyt olemme valmiita saapumaan Helsinkiin. Olemme kiinnostuneita laajentamaan toimintaamme myös muihin suuriin suomalaisiin kaupunkeihin ja myös Tukholmaan, sanoo Friends & Brgrsin perustajiin kuuluva Kaj Fagerholm.
Ravintola yhdistää pikaruokaravintolan ja perinteisen ruokaravintolan: ateriat tilataan ja noudetaan tiskiltä, mutta ravintola erottuu tavanomaisista pikaruokapaikoista laadukkaalla ruoalla ja viihtyisällä sisustuksella.
Uudentyyppisen hampurilaisravintolan avaaminen on herättänyt valtavaa kiinnostusta, sillä jo yli 1 600 ihmistä on ilmoittautunut Helsingin Friends & Brgrsin avajaisiin ravintolan Facebook-sivuilla.
Hampurilaisten raaka-aineet ovat pääroolissa
– Panostamme raaka-aineiden laatuun ja hyvään ruokaan. Olemme yksi harvoista ravintoloista, jotka tarjoavat tuoreista perunoista valmistettuja lisäaineettomia, triple cooked -menetelmällä valmistettuja ranskalaisia, sanoo Saul Mäenpää, joka on yksi Friends & Brgrsin perustajista.
Ravintolan pääasiallinen tavoite on tarjota asiakkaille hyviä hampurilaisia, ja ennen avaamista perustajat matkustelivatkin ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja maistellen matkoillaan yli sataa hampurilaista. Kun oikeat reseptit olivat löytyneet, piti vielä valita sopivat raaka-aineet.
– Hampurilaisten salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa, ja siksi olemmekin hyvin valikoivia tuottajiemme suhteen. Hankimme tuoreet raaka-aineemme mieluiten paikallisilta tuottajilta ja lisäaineettomina aina kun se on mahdollista, Friends & Brgrsin perustajat kertovat.
Niin pihvit, sämpylät, majoneesi kuin ranskalaisetkin valmistetaan ravintolan omalla reseptillä, ja hampurilaiset tehdään vasta tilauksesta. Myös pihveissä käytetty liha jauhetaan paikan päällä.
Lähde: Friends & Brgrs
Kuva: Inka Khanji