Hyppää sisältöön

Kotimaan makuja Helsingin ravintoloissa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 08.11.2009
Kotimaiset raaka-aineet ja raikas Suomi-henki ovat viime vuosina nostaneet suosiotaan Helsingin ja koko maan ravintolatarjonnassa.

Ravintola Juuri

Ravintola Juuressa Design-museon kupeessa yhdistyvät lämminhenkisyys ja design, kotimaiset maut ja eurooppalaisen mutkaton ravintolatunnelma. Juuren oivaltava erikoisuus ovat sapakset eli pienet suomalaiset alkupalaset. Niitä tilataan pöydän täydeltä koko seurueelle ja kukin maistelee annoksista mielensä mukaan. Käsin valmistetut sapakset ovat ilo niin silmälle kuin vatsallekin. Annosten juuret ovat erityisesti itäsuomalaisessa ruokaperinteessä – monelle maut ovat kuin suoraan mummolasta: raputäytteisiä kaalikääryleitä tillivoisulalla, puolukkamarinoitua lohta, graavikuhatartaria ja pinaattimoussea – vain ulkonäkö on saanut modernin ilmeen. Juuri on oiva paikka esitellä ulkomaisillekin vieraille suomalaisen keittiön antimia. Sapaslistalta löytyy runsaasti myös kasvis- ja kalavaihtoehtoja.

Korkeavuorenkatu 27, www.juuri.fi

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaarna

Ravintola Kaarna kauppakeskus Forumissa tarjoaa koivumetsän tunnelmaa ja tuoreita suomalaisia makuja. Kätevän sijaintinsa vuoksi Kaarna on oiva taukopaikka vaikkapa Helsingin shoppailukierroksen lomassa, mutta myös alkuillan olutpaikka tai miksei pidemmänkin illallisen kulissi. Juomavalikoimassa on panostettu suomalaisten ja pohjoismaisten pienpanimoiden tuotteisiin. Ruokalistalla on paljon kalaherkkuja, jälkiruoaksi raikasta tyrnisorbettia.

Mannerheimintie 20, Forum www.ravintolakaarna.fi

Lasipalatsi

Lasipalatsi on leimannut Helsingin kaupunkikuvaa aitiopaikalla aivan kaupungin ytimessä jo 1930-luvulta saakka. Valmistumisensa aikana lasipalatsi oli moderni ja nähtävyys jo neonvalojensa vuoksi. Nykyään ne henkivät nostalgista retrohenkeä. Yläkerran ravintola Lasipalatsin suomalaisia makuja tarjoava menu sopii erinomaisesti rakennuksen funkkismiljööseen. À la carte -listalta löytyy tuttuja makuja lammasvorschmackista poronkäristykseen ja puolukkapiirakkaan. Vuosittain Lasipalatsissa järjestetään neljät suositut teemaviikot: blinejä, parsaa, kalaa ja poroa, kutakin sesongin mukaisina aikoina.

www.ravintolalasipalatsi.fi

Carelia

Ravintola ja viinibaari Carelia Mannerheimintiellä avattiin uusittuna elokuussa. Ranskalaistyyliseksi profiloidulla brasseriella on suomalainen sydän, listalla ostereiden ja kampasimpukoiden rinnalla kulkevat Fiskarsin villisienet ja Inkoon hauki. Carelia sijaitsee upeassa Helsinki-henkisessä jugendtalossa Kansallisoopperaa vastapäätä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mannerheimintie 56, www.carelia.info

Teksti: Riikka Krenn

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hotelli U14, Helsinki

U14 on leikkisä design-hotelli keskellä Helsinkiä: perheomisteinen, mutta osa jättiketjua

Aamiaisannos lautasella

Helsingin herkullisimmat hotelliaamiaiset – 10 vaihtoehtoa

Tampereen parhaat ravintolat

Ravintolavinkit Tampereelle – 26 paikkaa, joita ei kannata jättää väliin

Porvoon hotellit

Hotellivinkit Porvooseen – 6 paikkaa, joiden joukosta löydät itsellesi sopivan majoituksen

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja