Hyppää sisältöön

Helsinki-Vantaan parhaat ruokapaikat – seitsemän ravintolaa, joissa herkuttelet ennen lennon lähtöä

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 23.02.2018
Nälkä iskee lentoasemalla helposti, mutta onneksi apu on Helsinki-Vantaalla lähellä. Katso seitsemän lentokenttäravintolaa, joissa taltutat nälän kohtuuhintaan!

Fly Inn Restaurant

Helsinki-Vantaan lentoaseman Schengen-alueella, portin 27 yläpuolella sijaitsevassa Fly Inn -ravintolassa on monipuolinen ruokalista, jossa on sekä vaihtuvia että pysyviä herkkuja. Vuonna 1969 perustettu ravintola tarjoaa niin ravintolan alkuajoilta tuttuja klassikkoannoksia kuin nykyaikaisia herkkuja.

Listan kiinnostavin osuus on Fly Inn Featuring -lista, josta vastaavat vaihtuvat vierailevat suomalaiskokit. Ravintolassa voi herkutella klassikoiden ja vaihtelevan menun lisäksi muun muassa pastalla, pizzalla ja hampurilaisilla. Myös lapsille on oma ruokalista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hinnat ovat lentokenttätasoa: pääruoat maksavat 15–30 euroa.

Fly Inn
Portti 27, 3. kerros

Bistrot Helsinki

Lentokentän kakkosterminaalissa ennen turvatarkastusta sijaitsevalla alueella oleva Bistrot Helsinki on ruokapaikka, jopa sopii pizzoja, pastaa ja salaatteja kaipaaville.

Ravintolan ruoat valmistetaan luomu- ja lähiraaka-aineista, minkä lisäksi kaikki ravintolan leivät ja leivonnaiset valmistetaan paikan päällä. Bistrot Helsinki tarjoaa myös monipuolisen olutvalikoiman, jossa valtaosa on lähialueiden panimoiden tuotteita.

Bistrot Helsinki
Terminaali 2, saapuvien aula

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helsinki Sausage & Co.

Lentoaseman non-Schengen-alueella sijaitseva Helsinki Sausage & Co. takaa, ettei nakkisämpylöitä tai hampurilaisia rakastava matkailija jää nälkäiseksi Helsinki-Vantaalla. Sympaattisen street food -henkisen ravintolan ruokalistan valtteja ovat nimittäin juuri herkulliset makkarat, nakkisämpylät ja hampurilaiset.

Ravintola suosii suomalaisten pientuottajien tuotteita, ja Helsinki Sausage & Co:n herkuissa kohtaavat pienteurastamojen makkarat sekä artesaanileivät.

Helsinki Sausage & Co.
Portti 52

O’Learys

Sporttibaarien ystävillä on Helsinki-Vantaalla yksi selkeä suunta: pubitunnelmainen urheilubaari O’Learys. Ravintola on todellisen penkkiurheilijan valinta, sillä 40 jatkuvasti urheilua esittävää ruutua takaa, että omaa suosikkilajia pääsee katsomaan lennon lähtöä odotellessa.

Ravintolassa on tarjolla monipuolinen aamiaisbuffet, minkä lisäksi ruokalistalla on esimerkiksi salaatteja, ribsejä, hampurilaisia ja pastaa. Valikoimaa löytyy moneen makuun, minkä lisäksi myös lapsille on oma ruokalistansa.

O’Learys
Portti 29, 3. kerros

Café Tori

Useimmille Helsinki-Vantaalla vierailleille lentomatkustajille tutu Café Tori sijaitsee lentoaseman Schengen-alueella portin 26 luona, monien matkustajien ohikulkupaikalla. Toritunnelmaa henkivä ravintola on avoinna vuorokauden ympäri ja tarjoaa kevyitä välipaloja sekä tietysti kahvia ja pullaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarjolla on makeita ja suolaisia leivonnaisia, minkä lisäksi valikoimaa on tarjolla erilaiset ruokavaliot huomioiden.

Café Tori
Portti 26

Pier Zero

Helsinki-Vantaan lentoaseman parhaat ruokailumaisemat löytyvät vuonna 2015 avatusta Pier Zero -ravintolasta, sillä se sijaitsee aivan kiitotien edessä. Ravintolakompleksissa yhdistyvät perinteisen à la carte -ravintolan lisäksi deli ja baari, joten se tarjoaa suuhunpantavaa jokaiseen nälkään.

Maisemien lisäksi myös ruoka on monille syy vierailla ravintolassa. Kaksikerroksisessa ravintolassa on tarjolla aamiaiseksi sopivaa pikkusuolaista, mutta myös kunnon kokoisia annoksia. Lautasella näyttäytyy pohjoismainen keittiö, ja ruoat valmistetaan suomalaisista raaka-aineista. Annokset ovat kuitenkin kaukana perinteisistä suomalaisruoista, minkä sijaan annokset ovat mukavan moderneja.

Pier Zero
Portti 28

Two Tigers Sushi and Noodles

Helsinki-Vantaalla voi herkutella tuoreella sushilla ennen lennon lähtöä, sillä non-Schengen-alueen puolella, portin 34 tuntumassa sijaitseva Two Tigers Sushi and Noodles tarjoaa mahdollisuuden sukeltaa aasialaiseen keittiöön.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tarjolla on sushien ja nuudeliannosten lisäksi myös vihreää teetä ja sakea, mutta myös olutta sekä viiniä.

Two Tigers Sushi and Noodles
Portti 34

>> Lue myös: Tiesitkö? Kaiken tämän voit tehdä Helsinki-Vantaalla täysin ilmaiseksi

Teksti ja kuvat: Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Helsinki-Vantaan erikoiset palvelut

Tässä ovat Helsinki-Vantaan yllättävimmät palvelut – tiesitkö näistä?

Helsinki-Vantaan lentoasema

Kaiken tämän voit tehdä Helsinki-Vantaalla täysin ilmaiseksi – löysitkö jo nämä tilat ja palvelut?

Pysäköinti Helsinki-Vantaalla

Näin jätät auton parkkiin Helsinki-Vantaalle – tiesitkö, että yksi hotelliyö voi tuoda ilmaisen pysäköinnin loman ajaksi?

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja