Hyppää sisältöön

Risteilyt houkuttavat lapsiperheitä yhä enemmän – viisi tärkeintä syytä valita lomaristeily

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 28.02.2019
Rento ja huoleton mutta monipuolinen ja elämysten täyteinen loma saa lapsiperheet valitsemaan lomaristeilyn.

Lomaristeilyltä haetaan helppoutta ja uusia elämyksiä

Risteilyt ovat helppo vaihtoehto lapsiperheelle, sillä mukana kulkeva hotellihuone, päivittäin vaihtuvat maisemat ja muun muassa monipuolinen viihdetarjonta takaavat, ettei tekeminen lopu kesken loman. Samalla matkalla on mahdollisuus ottaa rennosti ja nauttia lomasta, joten risteily tarjoaakin sopivaa tekemistä jokaiselle perheenjäsenelle.

– Lomaristeilyistä on tullut selkeä vaihtoehto myös suomalaisten lapsiperheiden rantalomille. Viime vuonna jo neljännes risteilyvarauksistamme tuli lapsiperheiltä, ja tämän vuoden puolella trendi on kasvava. Viikon kestävistä Karibian risteilyistämme jo kolme kymmenestä on perheristeilyjä. Joka viides matkustaja laivoillamme on alle 15-vuotias lapsi, kertoo Royal Caribbeanin Christian Traeland.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perheille riittää rutkasti tekemistä laivoilla, ja eri-ikäiset lapset otetaankin erinomaisesti huomioon. Esimerkiksi vauvoille voi tilata vaipat etukäteen risteilyn ajaksi, ja pienetkin vauvat voi jättää ammattilaisten hoiviin. Leikki-ikäisille taas on ohjattua tekemistä, ja kouluikäiset pääsevät kokemaan oivalluksia muun muassa tiedelaboratorioissa. Teini-ikäisillekin on vauhdikasta tekemistä muun muassa surffaussimulattorien, vesiliukumäkien ja kiipeilyseinien muodossa.

Risteilyvarustamo Royal Caribbeanin ja Vingin tekemän tutkimuksen mukaan tärkeimmät syyt lapsiperheelle valita lomaristeily ovat turvallinen yhdessäolo, tekeminen ja elämykset. Vuosina 2017 ja 2018 tehtyyn kyselyyn vastasi 12 037 matkustajaa kaikista Pohjoismaista. Haastatelluista puolet oli osallistunut lomaristeilylle.

Lue, miksi lapsiperheet suuntaavat risteilylle!

Royal CaribbeanMiksi lapsiperheen kannattaisi valita risteily?
Valtavilla risteilyaluksilla riittää mielekästä tekemistä kaikenikäisille.

1. Uudet kokemukset ja hauskat elämykset (68 %)

Risteilyjen merkittävin plussa olivat 68 prosentin mielestä matkan tarjoamat uudet kokemukset ja hauskat elämykset. Lomaristeily onkin jo itsessään monipuolinen elämys, sillä vaikkapa viikon mittainen loma jättimäisellä risteilijällä tarjoaa rutkasti uusia kokemuksia.

1. Laivan vierailu kiinnostavissa kohteissa (68 %)

Vaihtelevat kohteet ovat risteilyjen suola, sillä esimerkiksi viikon mittaisen risteilyn aikana pääsee tavallisesti vierailemaan noin viidessä matkakohteessa. Risteilykohteesta riippuen satamat voivat olla Keski-Euroopan suosittuja matkailukaupunkeja tai vaikkapa Karibian ihania rantakohteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaajista 68 % nosti kiinnostavat kohteet syyksi valita lomaristeily.

3. Hyvä ruoka ja palvelu (59 %)

Risteilyt tunnetaan monipuolisesta ruoasta, sillä lomaristeilyllä pääsee nauttimaan perinteisten laivabuffetien lisäksi myös à la carte -ravintoloista. Ruokapaketti sisältyy laivamatkan hintaan, joten tasokkaissa ravintoloissa voi herkutella useita kertoja päivässä.

Vastanneista 59 % nosti tärkeäksi kriteeriksi laivan ruokapalvelut, jotka ovatkin erityisesti lapsiperheille suuri plussa, kun lomalla ei tarvitse stressata koko perheen ruokailuista, vaan jokaiselle löytyy jotakin helposti.

4. Suuri laiva, jossa on paljon erilaisia palveluja (58 %)

Aluksilla riittää tekemistä kaikenikäisille, ja siinä missä vanhemmat voivat rentoutua uima-altaalla tai nauttia spa-hoidoista, eri-ikäisille lapsille on omat ohjelmansa: niin vauvoille, leikki-ikäisille, kouluikäisille kuin teineillekin löytyy tekemistä risteilyalukselta.

Ikäryhmittäin jaetun ohjelman avulla pääsee myös tutustumaan samanikäisiin seikkailijoihin ympäri maailmaa. Laivoilla on myös maailmanluokan esiintymislavat, joilla pääsee näkemään muun muassa musikaaleja. Laivojen koon ja palvelut nosti tärkeäksi kriteeriksi 58 prosenttia kyselyyn vastanneista.

5. Kaikki sisältyy hintaan, ei ennakoimattomia lisäkustannuksia (48 %)

Risteilyaluksen rento ja huoleton tunnelma on suurelta osin peräisin siitä, ettei laivalla tarvitse kantaa huolta palvelujen tai ruoan hinnasta. Aktiviteetit ja ruokailut kuuluvat risteilyn hintaan muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta, joten lomasta voi nauttia aivan uudella tavalla.

Traelandin mukaan erityisesti lapsiperheille on tärkeää, että risteilyn hintaan kuuluvaa syötävää löytyy mihin kellonaikaan tahansa, ja 48 % vastanneista valitsikin all inclusive -periaatteen merkittäväksi kriteeriksi lomaa valitessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lähde ja kuvat: Royal Caribbean

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suklaalähde

Tältä näyttää Tallink Siljan uudistunut buffet – tarjolla yli 100 ruokalajia

Risteilyt Tallinnaan

Näin pääset Tallinnaan – löydä itsellesi parhaiten sopiva risteily

Uudistunut Viking Cinderella

Muistatko Viking Cinderellan? Tältä paluun tehnyt laiva näyttää nyt – yksi osa on pyhä, eikä sitä saa muuttaa

Jättimäinen risteilyalus kapealla lahdella, jossa toisella puolella kohoaa vuoristo ja toisella puolella punatiilikattoisten talojen täyttämä pikkukaupunki.

Risteilylle Karibialle vai Välimerelle? Näin valitset sopivan ajankohdan risteilylomalle

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja